Tak ono je vůbec vtipné od kytary za takové peníze chtít, aby vydržela a fungovala tolik let, no ne?

K Tensonu a Staggu. Tensona jsem měl, teď ho má kámoš, co jej ode mě koupil. Ta kytara má 8 let od toho co jsem si jako novou koupil já. Pořád se na ni dá hrát, před pár týdny jsem mu ji sešteloval, dali jsme nové struny, kameny a oktávy seřídili, a kytara je pořád vpohodě pro začátečníka. Krk se nijak znatelně nepohnul nebo nestočil do vrtule. Drnčí akceptovatelně, tak jako tenkrát. Po 8 letech na Tensona, klobouk dolů! Co to znamená? Že Stagg (má jinej kámoš, taky ještě žije...) a Tenson jsou sice bahno a low-end, ale aspoň takový, který to dotáhnul do hudebnin, kde se prodával, a který těch 8 let ve vzjímečných kusech přežije

(Asi ne obecně, takový optimista a snílek nejsem, tu kytaru jsem vybíral z více kusů a některé byly hodně nahovno, ne že ne...). Protože pak ještě existuje takový Low-end, který se bojí prodávat někdy i v hudebninách. Veškeré značky, o kterých jste nikdy neslyšeli atd, kytary, které se známým po 2 letech opravdu doslova rozpadly jako Cruiser By Crafter (lisovaný hajzlpapír, doslova, no kidding), Fire by LM, nebo jak to bylo, a další. Tím jsem chtěl říct, existuje i větší bahno než Tenson a Stagg.
Tyhle Jay Turser kytary jsem viděl, v ruce držel, a na jednu zahrál. Bylo to OK za tu cenu. A zpracování se mi zdálo lepší než na tehdejších Tensonech a Stagg kouscích. Což je dle mého fajn

Když se i podaří, aby některá vydržela 8 let, no tak tím líp. Ale zase za ty prachy? Když už hraju 2 roky a neflákám to, tak si jako koupím něco lepšího než bláto za 4 litry ne? Nebudu čekat, že na JT budu hrát do důchodu
Takže je pdle mě nesmysl těm kytarám vyčítat, že nevydrží 5 let. Když ano, je to na oslavu a jít to zapít, když ne, čert to vem, stejně službu splnila, a ještě i dobře vypadala