Materiál paliček k el. bicím.
Pravidla fóra
Materiál paliček k el. bicím.
Zdravim, včera sem si objednal sadu elektronických bicí, po 13ti letech hraní na kytaru chci zkusit něco nového. K setu dostanu i paličky ovšem předpokládám že to budou paličky bez nylonové hlavičky a z něčeho co nevydrží bůhví jak dlouho. Chtěl bych si pořídit do zásoby pár párů paliček co něco vydrží. Jelikož jsem uplný začátečník v tomhle směru chtěl bych se zeptat jaké paličky mám používat? (Je mi jasné že k elektronickým bicím je nejlepší nylonová hlavička)
Re: Materiál paliček k el. bicím.
Zdar, jak jsi přišel na to že na elektriky jsou nejlepší zrovna tyhle paličky

- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Píše že je začátečník, třeba si to rád nechá vyvrátit a poradit 
Četl sem si tu o tom něco a ty nylonový by měli bejt šetrnější na opotřebení bubnů, takhle sem k tomu přišelpehve píše:Zdar, jak jsi přišel na to že na elektriky jsou nejlepší zrovna tyhle paličky![]()
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
já bych řek, že je to naopak zbytečnej luxus pořizovat nylony na elektriky (pokud s něma teda nehraješ i normálně na ak. soupravu, jako třeba já), dřevěná hlavička ti na gumě vydrží navěky
Co by stálo možná za zvážení, jestli budeš cvičit opravdu hodně jen na elektrikách, tak pořídit tyhle antivibrační Zildjiany, protože přecejenom ruce dostávají z gumy větší pecky než z blány, ale možná je to jen reklamní kec
http://zildjian.com/products/drumsticks ... ibe-series
Co by stálo možná za zvážení, jestli budeš cvičit opravdu hodně jen na elektrikách, tak pořídit tyhle antivibrační Zildjiany, protože přecejenom ruce dostávají z gumy větší pecky než z blány, ale možná je to jen reklamní kec
http://zildjian.com/products/drumsticks ... ibe-series
Budu cvičit právě jenom na elektrikách. Díky za tip 
Já jsem použil na elektřiny paličky se kterejma jsem předtím hrál na akustiky. To byla samozřejmě blbost, protože měly otřepy od hajtky a tam už bych mohl tu gumu poškodit.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Já si chci pořídit fungl nový paličky, jen mě zajímalo nylon x dřevo na konci, co je šetrnějšírikl70 píše:Já jsem použil na elektřiny paličky se kterejma jsem předtím hrál na akustiky. To byla samozřejmě blbost, protože měly otřepy od hajtky a tam už bych mohl tu gumu poškodit.
Snažím se o to aby mi odpověděl jak k tomu došel ty rozumbradoHegrik píše:Píše že je začátečník, třeba si to rád nechá vyvrátit a poradit
zakladatel: materiál a tvar špiček má vliv na zvuk, převážně na činelech, počti si o tom tady:
http://www.rstick.com/index.php?id_cms= ... &id_lang=7
můžeš koupit dřevo i nylon, bubny jsou stavěné na to aby se do nich bouchalo. Nepoužívej poškozené, roztřepené nebo uštíplé paličky. Pro začátek si kup lehčí.
Nejdříve si pročti témata zde na foru, najdeš určitě spoustu odpovědí
bici-nastroje/palicky-t8536-140.html
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Používat nylonové hlavičky na elektrické bubny je skoro zbytečná hloupost. Z podstaty věci se nylon na hlavičkách používá především pro specificky cinkavější zvuk při hře na plechy klasické soupravy!
na elektriky je nejlépe používat dřevěnou paličku délky, tloušťky i materiálu, který ti vyhoví. Za mě jednoznačně habrové
na elektriky je nejlépe používat dřevěnou paličku délky, tloušťky i materiálu, který ti vyhoví. Za mě jednoznačně habrové
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Tři týdny jsem majitelem EL Roland TD-11K. Akustiky jsem musel prodat..doma to nešlo, sousedi..
Paličky jsem měl náhradní hikorovy funglovky, takže no problem.
Paličky jsem měl náhradní hikorovy funglovky, takže no problem.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.