Materiál paliček k el. bicím.

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Alfik77

Materiál paliček k el. bicím.

Příspěvek od Alfik77 »

Zdravim, včera sem si objednal sadu elektronických bicí, po 13ti letech hraní na kytaru chci zkusit něco nového. K setu dostanu i paličky ovšem předpokládám že to budou paličky bez nylonové hlavičky a z něčeho co nevydrží bůhví jak dlouho. Chtěl bych si pořídit do zásoby pár párů paliček co něco vydrží. Jelikož jsem uplný začátečník v tomhle směru chtěl bych se zeptat jaké paličky mám používat? (Je mi jasné že k elektronickým bicím je nejlepší nylonová hlavička)
pehve

Re: Materiál paliček k el. bicím.

Příspěvek od pehve »

Zdar, jak jsi přišel na to že na elektriky jsou nejlepší zrovna tyhle paličky :o :?:
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Píše že je začátečník, třeba si to rád nechá vyvrátit a poradit :roll:
Alfik77

Příspěvek od Alfik77 »

pehve píše:Zdar, jak jsi přišel na to že na elektriky jsou nejlepší zrovna tyhle paličky :o :?:
Četl sem si tu o tom něco a ty nylonový by měli bejt šetrnější na opotřebení bubnů, takhle sem k tomu přišel :D ale pokud je to jinak tak si to rád nechám vysvětlit a poučit se. Jak sem psal jsem začátečník a za každou radu budu rád.
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

já bych řek, že je to naopak zbytečnej luxus pořizovat nylony na elektriky (pokud s něma teda nehraješ i normálně na ak. soupravu, jako třeba já), dřevěná hlavička ti na gumě vydrží navěky :)

Co by stálo možná za zvážení, jestli budeš cvičit opravdu hodně jen na elektrikách, tak pořídit tyhle antivibrační Zildjiany, protože přecejenom ruce dostávají z gumy větší pecky než z blány, ale možná je to jen reklamní kec :)
http://zildjian.com/products/drumsticks ... ibe-series
Alfik77

Příspěvek od Alfik77 »

Budu cvičit právě jenom na elektrikách. Díky za tip :)
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Já jsem použil na elektřiny paličky se kterejma jsem předtím hrál na akustiky. To byla samozřejmě blbost, protože měly otřepy od hajtky a tam už bych mohl tu gumu poškodit.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Alfik77

Příspěvek od Alfik77 »

rikl70 píše:Já jsem použil na elektřiny paličky se kterejma jsem předtím hrál na akustiky. To byla samozřejmě blbost, protože měly otřepy od hajtky a tam už bych mohl tu gumu poškodit.
Já si chci pořídit fungl nový paličky, jen mě zajímalo nylon x dřevo na konci, co je šetrnější
pehve

Příspěvek od pehve »

Hegrik píše:Píše že je začátečník, třeba si to rád nechá vyvrátit a poradit :roll:
Snažím se o to aby mi odpověděl jak k tomu došel ty rozumbrado :roll:

zakladatel: materiál a tvar špiček má vliv na zvuk, převážně na činelech, počti si o tom tady:
http://www.rstick.com/index.php?id_cms= ... &id_lang=7

můžeš koupit dřevo i nylon, bubny jsou stavěné na to aby se do nich bouchalo. Nepoužívej poškozené, roztřepené nebo uštíplé paličky. Pro začátek si kup lehčí.

Nejdříve si pročti témata zde na foru, najdeš určitě spoustu odpovědí :wink:
bici-nastroje/palicky-t8536-140.html
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Používat nylonové hlavičky na elektrické bubny je skoro zbytečná hloupost. Z podstaty věci se nylon na hlavičkách používá především pro specificky cinkavější zvuk při hře na plechy klasické soupravy!
na elektriky je nejlépe používat dřevěnou paličku délky, tloušťky i materiálu, který ti vyhoví. Za mě jednoznačně habrové ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Tři týdny jsem majitelem EL Roland TD-11K. Akustiky jsem musel prodat..doma to nešlo, sousedi..
Paličky jsem měl náhradní hikorovy funglovky, takže no problem.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“