Zlobi potenciometr

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
José

Re: Zlobi potenciometr

Příspěvek od José »

Jestli mu to doma na aparátu nebrumí, tipl bych to spíš na to 15W chrastítko, elektroinstalaci/zářivku na koleji či horší kabel..
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Sq Aff Strat je tak zapojen, že horní tone je na krkový singl a dolní tone je na střední singl. Takže je to asi správně.
Šum poťákem a konďákem neodstraníš. Je to tím kombem nebo okolním prostředím. V mezipolohách je to tišší?
moravlu

Příspěvek od moravlu »

Okay zkusím se na to podívat.

Ještě by mě zajímalo když už to budu mít rozdělaný a nebudou na poťákách kondenzátory tak jestli se dají někde sehnat samostatně a hlavně jaké (pokud je to k něčemu dobré)
moravlu

Příspěvek od moravlu »

kmensik píše:Sq Aff Strat je tak zapojen, že horní tone je na krkový singl a dolní tone je na střední singl. Takže je to asi správně.
Šum poťákem a konďákem neodstraníš. Je to tím kombem nebo okolním prostředím. V mezipolohách je to tišší?
ano na mezi polohy bez šumu ;)
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Zdravim, mám taky problém a doufám že se bude týkat jen poťáku. Když stáhnu volume i clonu z repra jde hroznej šum, když pak dám clonu na max, šum je skoro neznatelnej.
A hlavně- když točím poťákem na volume kobylkovýho snímače, někde kolem 6/10 je poměrně všechno ok, pak od těch 6 do 10 se kytara pozvolna ztlumuje. Když chci dosáhnout zvuku co dřív musim poťák ještě silou o něco přetočit a když se vrátí zpět do přirozený polohy hraje už jak má. Někdy po tomhle se ale stane že se z repra začnou ozývat nenormální zvuky při hraní, např při PM je to dost znát, vlastně i při normálním úderu do struny, doprovází ho vždycky takovej dozvuk, "prskání".tak 1s

Je možný že bude chyba jen v poťáku nebo spíš snímač/celý elektronika ? Začalo to zničeho nic a krkovej snímač uplně ok
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Stovi: Nejspíš uvolněnej drátek od snímače, špatný přepínač, špatný poťák. Nic neobvyklého. Rozdělej to a uvidíš. Když musíš něco silou donutit ke správnému fungování, je to nejspíš špatně.
moravlu

Příspěvek od moravlu »

Zdravím, jsem tu opět z debilní otázkou :) . Na mém epiphone g-400 custom (SG tři hb snímače) blbe output snímačů nebo jak se to nazývá. Odvíjí se to od toho jak se kytara nakloní nebo jak se vyspí, někdy to prostě jde normálně a někdy ne. Vizuálně jsem kontroloval zadní kryt a nic se tam nehýbalo a snad žádný kabel nebyl nějak uvolněný nebo tak.

Nějaké nápady ? :-)
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

moravlu píše:Zdravím, jsem tu opět z debilní otázkou :) . Na mém epiphone g-400 custom (SG tři hb snímače) blbe output snímačů nebo jak se to nazývá. Odvíjí se to od toho jak se kytara nakloní nebo jak se vyspí, někdy to prostě jde normálně a někdy ne. Vizuálně jsem kontroloval zadní kryt a nic se tam nehýbalo a snad žádný kabel nebyl nějak uvolněný nebo tak.

Nějaké nápady ? :-)
Studený spoj.
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
torst

Příspěvek od torst »

IB-pot-JPG.JPG
Mám poslední dobou problém když hraju na Ibanez RG, že si při sólech u kobyly nechtěně stahuju Volume. zaznamenal jsem ten problém i na fórech, i mimo CZ. (i tady se to myslim řešilo, jen to nemohu najít, uvítám přesměrování). Pořád jsem nad tím koumal, napadlo mě i přepájet poťák, aby pracoval opačně. Nakonec pomoh jednoduchý fígl - odstřížené a provrtané víčko od rumu. Funguje to zatim skvěle. Obával jsem se těch plechových hran, ale je to měkkej hliník, nic to s rukou nedělá. Pro mě je to další důkaz známé pravdy, že pití alkoholu je tou stěžejní vědní disciplinou, která posouvá lidský vývoj a pokrok vpřed !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Presne tento problém som mal aj ja, keď som bol jeden čas nútený hrať na kamarátovom strate. Na stratoch je ten potenciometer naozaj blízko strún. Musel som vtedy dať dole vrch toho potenciometra, aby som na to vôbec vedel niečo odohrať. Od tej doby stratocastery nemám veľmi v obľube.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím páni. Nenapadá niekoho z Vás rozumné technické riešenie, ako zafixovať volume poťák na stratovi? Stále si ho totiž malíčkom nechcene stišujem a dosť ma to vyrušuje pri hre. Nie je potreba ho úplne zafixovať, stačilo by dosiahnuť, aby sa ťažšie otačal. Napadlo ma vyskúšať nejakú gumennú podložku mezdi pickguard a poťák, ale zatiaľ som to v praxi neskúšal.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jestli je ten potenciometr rozebíratelný, stačilo by namazat hřídelku v místě, kde prochází tělem potenciometru hustou silikonovou vazelínou, jestli-že rozebíratelný není, přichází v úvahu Tvoje řešení s podložkou - nikoliv však gumovou, nýbrž filcovou. Guma by způsobovala, že by potenciometrem nebylo možné plynule otáčet, pohyb by byl trhavý.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“