TrollingGorifiel píše:Třeba tenhle effekt by byl suprový http://kytary.cz/digitech-death-metal/HN021056/
Zesilovač do 25k (deathcore)
Pravidla fóra
Re: Chytrému poraď blbého nakopni - zesilovač do 25k, deathcore
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
neřekl jsem, že hraju deathcoreDan Rohanský píše:Marshally na deathcore?Toho bych se asi bál...
- Dan Rohanský
Chytrému poraď blbého nakopni - zesilovač do 25k, deathcore
Tak se tu asi apec na rock neřeší ne?
Ne, jsem jen nezkušený muzikant, mně to příjde jako suprová věcička, možná až se trochu otrkám tak mi nepříjde...Ondskan píše:TrollingGorifiel píše:Třeba tenhle effekt by byl suprový http://kytary.cz/digitech-death-metal/HN021056/
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak to potom nemá smysl přispívat do tématu, kde se řeší zesilovač kolem 25k...Gorifiel píše:Ne, jsem jen nezkušený muzikant, mně to příjde jako suprová věcička, možná až se trochu otrkám tak mi nepříjde...Ondskan píše:TrollingGorifiel píše:Třeba tenhle effekt by byl suprový http://kytary.cz/digitech-death-metal/HN021056/
- Alternátor
Jo, to jsem si taky kdysi myslel, dokud jsem slyšel pouze ukázky na netu. Pak jsem si ho jednou vyšel zkusit naživo... To bylo ještě mnohonásobně horší, než Metal Zone a to je příšerná krabka...Gorifiel píše:Třeba tenhle effekt by byl suprový http://kytary.cz/digitech-death-metal/HN021056/
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
panebože jenom jsem napsal, že mně osobně se engl nelíbí tak jako jcm 800. nevím, co tady zkoušíšDan Rohanský píše:Chytrému poraď blbého nakopni - zesilovač do 25k, deathcore
Hele, jen pro zajímavost, kterej aparát Ti odešel do těch lovišť? 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zesilovač do 25k (deathcore)
Pánové, věcně, prosím...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak sestava Laboga Mr.hector + Oringe 2x12 + Shecter Omen 7 string + Elixir strings funguje na jedničku ...respektive fungovala až do teď .... zapl jsem aparát a najednou poloviční zkreslení a aparát nechce pořádně hrát a tlačit .... asi lampy, že ? Kolik hrubým nástřelem vyjde přelampování aparátu ? díky a ať to hraje 
Koncovky - Párovaná čtverka 6L6ek kolem 1600 až 2500 za jiné 6L6ky(JJ jsem viděl někdy v minulosti), dvojka 1300 atd.1cv6 píše:Tak sestava Laboga Mr.hector + Oringe 2x12 + Shecter Omen 7 string + Elixir strings funguje na jedničku ...respektive fungovala až do teď .... zapl jsem aparát a najednou poloviční zkreslení a aparát nechce pořádně hrát a tlačit .... asi lampy, že ? Kolik hrubým nástřelem vyjde přelampování aparátu ? díky a ať to hraje
Pre - 12AX7 cca 400 za kus atd..
Něco v tom smyslu. Si to přepočti podle toho kolik tvůj stroj má válců
Nechtěl bych přelampovávat takového Roadkinga od Mesy třeba
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Krank, EVH 5150 III, Engly(fireball,blackmore), klidne i ten Marshal JVM 210(410), Randall satan, Diezel VH4
Je to o ladeni taky dost kdyz budes mit drop h tak na tom bude znit dobre hodne ruznych aparatu i treba mesa.
Kytara: ESP VIPER CAMO, LTD 600 VIPER
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
Zdar,
mám engl savage 120. Je to výborný zesilovač, jsem s ním zvukově spokojen, ale nevyhovuje mi váha. Vyskytly se nějaké zdrav. potíže a potřeboval bych nějaké lehčí řešení.
Trochu jsem to přestal sledovat, takže nemám moc přehled co by se dalo vymyslet. Thunder nebo screamer jsou relativně v pohodě, ale moc mě nebavili, jak je na tom ironball nevím.
Zaregistroval jsem mini 6505 a EVH ale tomu zvuku moc nefandím a navíc 5150 má kolega z kapely.
Jestli se dívat po něčem jako ten ironball nebo mini rectifier ?
Stylově se jedná o metal (thrash/death zrkátka sypačky)
Zvukově mi sedí spíš tenká řezavá pila na rychlé dž dž dž, než tlusté pomalé spodky.
Nebráním se ani digitálům atd. zaregistroval jsem tady na fóru nějaké micro preampy mooer, zatím jsem o tom ještě nic nezjišťoval, ale nechtěl bych jít s kvalitou zvuku dolů.
Když prodám Engla, řekněme něco přes 20, možná ještě něco přitlačím, tak mám budget tak do 30000 řekněme, za což si myslím, se dá vymyslet všelicos.
mám engl savage 120. Je to výborný zesilovač, jsem s ním zvukově spokojen, ale nevyhovuje mi váha. Vyskytly se nějaké zdrav. potíže a potřeboval bych nějaké lehčí řešení.
Trochu jsem to přestal sledovat, takže nemám moc přehled co by se dalo vymyslet. Thunder nebo screamer jsou relativně v pohodě, ale moc mě nebavili, jak je na tom ironball nevím.
Zaregistroval jsem mini 6505 a EVH ale tomu zvuku moc nefandím a navíc 5150 má kolega z kapely.
Jestli se dívat po něčem jako ten ironball nebo mini rectifier ?
Stylově se jedná o metal (thrash/death zrkátka sypačky)
Zvukově mi sedí spíš tenká řezavá pila na rychlé dž dž dž, než tlusté pomalé spodky.
Nebráním se ani digitálům atd. zaregistroval jsem tady na fóru nějaké micro preampy mooer, zatím jsem o tom ještě nic nezjišťoval, ale nechtěl bych jít s kvalitou zvuku dolů.
Když prodám Engla, řekněme něco přes 20, možná ještě něco přitlačím, tak mám budget tak do 30000 řekněme, za což si myslím, se dá vymyslet všelicos.
Pokud netrváš na lampě, tak je několik řešení. Asi nepůjdeš cestou hraní čistě do PA a monitorů, což se ale poslední dobou taky hodně prosazuje. Myslím, že klasický kyt. box a zesík je pořád potřeba. Na tvém místě bych koupil Bluguitar AMP1. Je to digitální zesík 100W a má navíc nějakou přiteplovací lampišku. Psal jsem na to test - preampy (zkreslení) slabší, ale koncák hraje neuvěřitelně ! Porovnáno s lampou, neni rozdíl, možná je i ten Blu lepší. Takže k němu nějakej kvalitní HG preamp (MOOER micro ...) a hrát jen přes konec do boxu. Nebo se poohlídni, těch digitálů se už dělá víc, věřim, že kvalita bude podobná.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ono se vždycky říkalo: "Co neváží, to nehraje." A svým způsobem to platí i dnes v éře miniaturizace. Všechno to záleží na tom jak tolerantní je tvé ucho a ego. Čím víc je tolerantní, tím lehčí a menší gear ti bude stačit k vygenerování tebou akceptovatelného zvuku. jednotlivá technická řešení si na fóru zde pročti v jiných tématech, je tam toho vcelku dost 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Konkrétně mini Recto si nepořizuj, ten zvuk moc není na sypačky, leda bys před to dal tubescreamer.
Problém je, že nechceš nižší kvalitu.
Co se týká všech těch slabších 15-30W zesiků, tak budeš mít problém s malým headroomem a ne zrovna pevnýma spodkama, jsou spíš gumovější a tak to bohužel prostě je, i kdyby šťastní majitelé kdákali všemožné argumenty, že není.
Možná si časem zvykneš, ale nejprve budeš zklamaný.
Konkrétní tip, který se trochu vymyká a doporučuju omrknout - nedávno jsem prodal Krankestein Jr. v 50W verzi - myslím, že ten by Ti mohl vyhovět. Je fakt malý, má 10,5 kg, dost kvalitní clean i higain a lampy 6L6, takže netrpí těmi "nízkowattovými" nešvary. Pozor, vyráběl se i ve 20W verzi - nebrat. Prodal jsem ho za 11500 - netuším, zda existuje podobná a stejně kvalitní hlava - t.j. s EL34 nebo 6L6 v konci - s touto hmotností, výkonem a velikostí (resp. malostí). Není to čína a myslím, že Dimebag věděl moc dobře co chce. Díky SWEEP (param. středy) lze nastavit parádní čitelný higain.
Mohl bys přejít na hru s IR playerem (Radar, Pangaea atd.), což je mnohem větší "životní změna" po všech stránkách a je to na delší řešení. Lze docílit cca kvality, jaká by Tě po Savagi uspokojila, ale dá to práci a nějaké laborování.
Přechod na Mooery nedoporučuju, to je po Savagi těžce neuspokojivé - nic proti nim, sám jeden mám - na zkoušky a jako backup.
| Cruel YT | Cruel sptf
Díky za reakce. Já se v podstatě té velké změně nebráním. Celkem mě i baví představa, mít nějaký kemper nebo fractal, kam zvukař zapojí jeden kabel a je hotovo, ale to je zase už víc peněz. Sám jsem takovým způsobem koncert zatím nehrál a co jsem se setkal s kapelama co používali např. ten kemper, tak jsem z toho neměl moc konzistentní pocit, takže těžko soudit, ale to je na jinou diskuzi.
O tom kranku vím, akorát jsem si na něj teď nevzpomněl. Celkově se jeví jako zajímavý adept. Hrál jsem na krankenstein i na revolution, už je to delší dobu, nebylo to špatné, ale pamatuju si, že mi tam něco chybělo, uplně mě nepřesvědčili, ale nejspíš tomu 50w dám ještě šanci.
O tom kranku vím, akorát jsem si na něj teď nevzpomněl. Celkově se jeví jako zajímavý adept. Hrál jsem na krankenstein i na revolution, už je to delší dobu, nebylo to špatné, ale pamatuju si, že mi tam něco chybělo, uplně mě nepřesvědčili, ale nejspíš tomu 50w dám ještě šanci.
Jestli máš možnost hrát přímo do linky, tak pořiď preamp Engl E530 nebo podobný a dej za něj Radar.
Ahoj, pořizuju aparát do kapely, která hraje djent/hardcore a mám pár tipů, ale aby řeč nestála tak využiju toto téma, abych se s váma poradil co bude nejlepší. 
Moje představa je lampa (ideálně 50W) za 20-25k z bazaru (kdyby to bylo něco zajímavého tak klidně i víc, ale přes 30 bych asi nechtěl, raději chci ty peníze dát do dobrého reproboxu - nejspíš to bude Mesa nebo VHT s V30). Primární je pro mě kvalitní zkreslený kanál, ale nejvíc by mi vyhovoval aparát s jedním kanálem, který je hodně dynamický a pomocí volume na kytaře, tónové clony a přepínání snímačů bych se mohl dostat z "čistého" na high-gain v rámci jednoho kanálu a taky by se hodila efektová symčka.
Osobně mi nejvíc sedí britský zvuk a můj neojblíbenější apec je JCM800 2204, což by vyhovovalo přesně mým představám, ale bohužel se podle mě moc nehodí do stylu, který chceme hrát. Dál se mi hodně líbí Cornford, ale ten se moc často na bazaru nevyskytuje. Takže ještě mi z těch britských zesilovačů zůstavá Orange Rockerverb, což je asi nejlepší zesák, na který jsem hrál.
Z amerických aparátů bych nejvíc bral Soldano SLO, ale ten se na bazaru skoro nevyskytuje, takže to asi nic. Co se týká Mes, tak třeba Dual Rectifier se mi vůbec nelíbí, ale co jsem pročítal fórum, tak tu hodně doporučujete Dual Caliber, který by svými parametry celkem odpovídal mým představám, ale nikdy jsem ten apec naživo neslyšel, takže ho znám jen z ukázek na YT, kde někdy zní dobře a někdy moc ne (třeba tady: mi ten zvuk přijde nějaký osekaný? - není to sice Dual ale i tak). No a pak taky uvažuju o klasice Peavey 6505, ale tam mi přijde zbytečný výkon 120W. Engly bych vyloučil úplně, ty se mi nelíbí vůbec.
Takže z toho mi teď asi vyplývají 3 možnosti, která má ale každá svoje ale:
Orange Rockerverb - v poslední době se moc často nevyskytuje na bazaru, potřebuju ten apec rychle, nechce se mi čekat třeba 3 měsíce
Dual Caliber - neslyšel jsem naživo, bude se hodit pro high-gain metal?
Peavey 6505 - asi bych nevyužil výkon 120W (slyšel jsem, že když se moc nevytaví tak moc dobře nehraje)
Můžete mi prosím poradit co byste z těchto uvedených nebo i jiných aparátů vybrali? dík
Moje představa je lampa (ideálně 50W) za 20-25k z bazaru (kdyby to bylo něco zajímavého tak klidně i víc, ale přes 30 bych asi nechtěl, raději chci ty peníze dát do dobrého reproboxu - nejspíš to bude Mesa nebo VHT s V30). Primární je pro mě kvalitní zkreslený kanál, ale nejvíc by mi vyhovoval aparát s jedním kanálem, který je hodně dynamický a pomocí volume na kytaře, tónové clony a přepínání snímačů bych se mohl dostat z "čistého" na high-gain v rámci jednoho kanálu a taky by se hodila efektová symčka.
Osobně mi nejvíc sedí britský zvuk a můj neojblíbenější apec je JCM800 2204, což by vyhovovalo přesně mým představám, ale bohužel se podle mě moc nehodí do stylu, který chceme hrát. Dál se mi hodně líbí Cornford, ale ten se moc často na bazaru nevyskytuje. Takže ještě mi z těch britských zesilovačů zůstavá Orange Rockerverb, což je asi nejlepší zesák, na který jsem hrál.
Z amerických aparátů bych nejvíc bral Soldano SLO, ale ten se na bazaru skoro nevyskytuje, takže to asi nic. Co se týká Mes, tak třeba Dual Rectifier se mi vůbec nelíbí, ale co jsem pročítal fórum, tak tu hodně doporučujete Dual Caliber, který by svými parametry celkem odpovídal mým představám, ale nikdy jsem ten apec naživo neslyšel, takže ho znám jen z ukázek na YT, kde někdy zní dobře a někdy moc ne (třeba tady: mi ten zvuk přijde nějaký osekaný? - není to sice Dual ale i tak). No a pak taky uvažuju o klasice Peavey 6505, ale tam mi přijde zbytečný výkon 120W. Engly bych vyloučil úplně, ty se mi nelíbí vůbec.
Takže z toho mi teď asi vyplývají 3 možnosti, která má ale každá svoje ale:
Orange Rockerverb - v poslední době se moc často nevyskytuje na bazaru, potřebuju ten apec rychle, nechce se mi čekat třeba 3 měsíce
Dual Caliber - neslyšel jsem naživo, bude se hodit pro high-gain metal?
Peavey 6505 - asi bych nevyužil výkon 120W (slyšel jsem, že když se moc nevytaví tak moc dobře nehraje)
Můžete mi prosím poradit co byste z těchto uvedených nebo i jiných aparátů vybrali? dík
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Výkon není nikdy zbytečný, nejde o hlasitost ale o headroom. Osobně preferuju 100W pokaždé, když je možnost si vybrat. Jediná výjimka je snad ten Cornford, ten má brutální trafa i na 50W, JCM800 to v pevnosti a hlasitosti sežere aj s botama.
Box je úplná alfa omega celého metal zvuku.
Rockerverb je dobrý zesák, ale má možná až moc středů na styly co píšeš.
6505 je takový standard, teda pokud chceš abys zněl jak dalším 20 týpků na fesťáku
Calibery jsem taky měl a nelíbí se mi, nemá to zrno rectifieru ani pevnost Marka.
Z toho co píšeš by byl ideální Hot Rod od Soldana, ale ty ceny se vyšplhaly až nechutně vysoko.
Od VHT jednoznačně Deliverance, JCM800 s nekompromisním spodkem a čitelností.
Dirty little secret....Marshall DSL100H nejvíc muziky za nejmíň peněz.
Tady je video z poslední z naší poslední akce, Deliverance/Engl V30 vlevo a DSL100H/Bogner Scumback J75 v pravo
Box je úplná alfa omega celého metal zvuku.
Rockerverb je dobrý zesák, ale má možná až moc středů na styly co píšeš.
6505 je takový standard, teda pokud chceš abys zněl jak dalším 20 týpků na fesťáku
Calibery jsem taky měl a nelíbí se mi, nemá to zrno rectifieru ani pevnost Marka.
Z toho co píšeš by byl ideální Hot Rod od Soldana, ale ty ceny se vyšplhaly až nechutně vysoko.
Od VHT jednoznačně Deliverance, JCM800 s nekompromisním spodkem a čitelností.
Dirty little secret....Marshall DSL100H nejvíc muziky za nejmíň peněz.
Tady je video z poslední z naší poslední akce, Deliverance/Engl V30 vlevo a DSL100H/Bogner Scumback J75 v pravo