Ahoj, pokusím se taky přispět se svou torškou do mlýna.
Ohledně dlouhého dozvuku jsem docela hodně pokusovala a vyzkoušela jak ambasadorku tak Evans Genera dry.
Mám bubínek který má celkem dost zvučný hlas a dokáže opravdu dlouho znít, takže jsem řešila co šlo.
Moje postřehy:
1) obecně platí že čím větší v napětí mezi horní a dolní blánou, tím kratší dozvuk (dopplerův efekt)
2) čím volnější struník, tím delší dozvuk a "šustění"
3) čím tenčí blána, tím zvonivější
Takže moje doporučení:
1) Evans Genera dry - určitě nejtlumenější blána, nicméně na mém bubínku při hlubším ladění zní parádně.
(pokud máš ladičku, tak mrkni na moje vlákno ohledně ladění, ostatní prosím pokud budou za slovo ladička házet kameny, tak by na mě vybírali ty menší a nějaké měkčí

) Mimochodem, co se týče pískování, mám dojem že drží o moc lépe naž na té ambasadorce co jsem měla předtím. PWS3 jsem zatím nevyzkoušela, s tou generou jsem max spokojená. Před Generou jsem měla normální Evansku a také zvonila.
A pěně naladit. Doporučuji spodní blánu utáhnout hodně a horní potom postupně napínat. Zhruba po čtvrt otáčce dokola. Pohrát, vyzkoušet a zase přitáhnout...
2) poladit struník - trošku dotáhnout
3) Pokud máš možnost, tak skvěle zkrátí dozvuk tlumící kroužky! Měla jsem jeden i na snare, než jsem vyměnila bubínek a naučila se ladit.
4) moon gel také hodně pomáhá, ale je to jen takový už jemný dodatek po ladění a změně blány.