EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Re: EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Příspěvek od pavel68 »

to byla reakce na to, že jsi tady tvrdil, jaký je Floyd zabiják sustainu a my jsme se ti snažili vysvětlit, že je to blbost. Pokud vycházíš ze skušeností ze dvou kytar, kdy je jedna kytara Dimavery a druhá bůhvíco a ještě k tomu si srovnáváš konkrétní kusy a vyvozuješ závěry.
Miláčku můj jedinej - pro mě Floyd zabiják sustainu je a přes to vlak nepojede. Čti to, co píšu pořádně, píšu "na muziku kterou hraju teď". Říkám že jsou případy a chvíle, kdy tomu tak je - nikde tu nehlásám, že to platí plošně jako univerzální poučku (byť přiznávám, že to mohlo tak vyznít a měl jsem se vyjádřit přesněji, hned na první dobrou).
Pocem hele, a teď si k tomu sedni. Sedíš :?:
Ty vycházíš ohledně mých zkušeností ze špatnýho vzorečku. První kejtru s Floydem jsem si koupil koncem března 1990 - kdes byl tou dobou ty :?: Na pískovišti :wink: Následovaly hejna fošen s floydem, co mi prošly pazourama, včetně rozličných Janeckýho fošen s origo Fl., etc. Roku 92 jsem měl pazourama vošmatlaný a prubnutý komplet quitar patro Zitronemusic v Mnichově. A ne jednou a z rychlíku - cirka rok jsem tam jezdil po práci každej den na kafe a jamovat ... Neblbni hele ...
(O.T. ale musím ... už onen hájgéjn ala Messa kterej tak rád řešíš a vyznáš se v nich jsem měl roku 94 v podobě Acoustic GT100, řešení zesu koncovým parametrickým EQ Acousticu Messa sprostě ukradla a prohrála soud. Nezbylo jí než tu firmu koupit). Čili pochop, že to co řešíš dnes, jsme řešili už tou dobou, mínus samozřejmě dnešní možnosti, a to se vážně porovnat nedá. Meritum věci je ovšem totožné.

Ani ohledně těch Dimaverek (jež nazýváš otopem) se nemůžeme shodnout a neshodneme. Pro mě je otop cokoli, co nejde naladit - tím pádem je to skutečně nehratelný. Nešly naladit obě ty výše zmiňované Washburn (jedna s velkými výhradami). Určitě bych našel víc příkladů fošen do 5.000 co na tom budou stejně. Ale najdu je i ve "vyšších" kategoriích. Spolehlivě.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Debata se tu poněkud odklonila od původního tématu, ale pořád je tak zamotaná, že nelze čistě oddělit. Pokud nutně chcete řešit sustain a uchycení strun, najdete na to lepší témata. Toto je o výběru kytary do 5k, tak se toho držte. Díky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Mohu vědět Váš názor na tuto kytaru,vím je to malinko přes 5,ale díky Jirka

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
torst

Příspěvek od torst »

ESP jsou jasný, LTD je kopie, ale ja bych jí vzal bez obav. Totéž od ESP má R. Rypar a chválí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten ma origo ESP ;) je to proste kus od kusu, ale s LTD mam vesmes dobry zkusenosti.
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Nejsem uplně začátečník ale rozmejšlím se mezi
Ibanez RG 321EX
Ibanez RG 350EX
Cort X 11
Cort KX1- možníá i KX101
..resp co bazar dá
Kterou byste vzali? Chci něco s delší menzurou, nechci, nepotřebuju tremolo-bohužel ho pulka těhle kytar má- je to velkej problém ?Viz tady přispěvky o sustainu. Když bych ho nějak zablokoval a tak. Stejně tak nepotřebuju 3 snímače. Budu hlavně ladit do drop D, občas možná C, některý z nic mají ty zámky na nultáku, pomáhá to ? Koukal jsem na YT na video tý 321EX a když říznul trochu víc do strun, klidně vyjela třeba o 1/4 tónu a pak zpět- dokáže to tomule zabránít ? Nemůžu to vystát
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jestli to chceš přelaďovat, tak bych se na tremolo taky vybodl. To rozladění při úderu mají na starosti taky slabé struny. Na čtrnáctkách se mi to neděje. :evil:
No a sustain... moje Ibáňa s Lo-Pro Edge ho má super. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tremola se neboj, dáš pod něj nějaký obdelnicek třeba ze dřeva, utahnes pružiny a kein problem. Zámky jsou super věc. Ladění se ti nehne ani za nic.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

...pokud máš zablokováno a dotaženo a ignoruješ pohyby krku a strun dané atmosférickými podmínkami.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nessino

Příspěvek od Nessino »

Stovi
321 nemá tremolo, má struny skrz tělo. To, jestli tremolo bere nebo nebere dozvuk, bych vůbec neřešil. Buď jej budeš využívat, nebo ne. Pokud ne, tak se na něj vybodni. Zámky nuláku mají zpravidla kytary s tremolem, kytaře s pevnou kobylou jsou k ničemu.
Kytary co jsi nadhodil by měli být dobrou volbou, za předpokladu, že si je vyzkoušíš osobně. Zkus na bazaru mrknou na RGR321EX, těch tam teď pár je i s vyměněnými snímači.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Díky všem, prubnu tu 321EX. Našel jsem tu jednu která má něco s elektronikou, jak velký to můžou bejt opravy ? To tremolo mi je fakt k ničemu, ten singl uprostřed byc hmožná někdy užil, ale co..
Já mám na fokusce hybridní 11ky a když fakt říznu je to to samý..jenže silnější natáhnout nemůžu, mám problém je občas umáčknout, takže není zbytí :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To může být leccos, od nutnosti prostříknout poťák až po několik stovek investice a pár hodin práce vyžadující páječku, součástky a dávku zručnosti.

Stovi

Příspěvek od Stovi »

Tak prej asi přepájení switche. Když vemem v potaz že ani jednu nemám možnost vyzkoušet, radši KX1 nebo RGR321EX (možná s SH4-B) ?
Slyšel jsem ale ty Ibanez stock snímače (INF2) a jsou snd téměř totožný s Dimarz Evo, ty Mightybukers v Cortu budou asi o něco horší, jak na tom budou se zpracováním apod ? Cort má asi o něco tlustější krk ne? O Ibanez "rychlým krku" slýchávám ze všech stran, má taky medium nebo jumbo pražce oproti cortskem large, takže by se na ní mohlo hrát o něco líp ne ? Když to vemu na svý dlouhý tenký a slabý prsty
StandaOv
Nový uživatel

Příspěvek od StandaOv »

Zdravím, mám prosím někdo doma tento kus ?
http://kytary.muziker.cz/elektricke-kyt ... e-Sunburst
Mohl by mi k ní někdo něco málo napsat...
nikde na fóru jsem nic nenašel a i když jsem googlil jak blázen taky jsem nic nezjistil.
Dík.
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Tady má ta kytara vlastní vlákno:

elektricke-kytary/psd-lp1-les-paul-stan ... 26804.html
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Kluci, myslíte, že je v tom kromě barvy a ceny nějaký rozdíl? :D

http://imusicdata.cz/vintage-v6mfr-reis ... maple-neck
http://kytary.cz/vintage-v6m-fr/HN150949/
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dost možná ani ta barva, bo fotky na Kytarách místy pěkně kecají.

Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Ona to bude nějaká starší série, ale v ceně do 5. tisíc by to mohla být dobrá koupě :)
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
torst

Příspěvek od torst »

ber tu od levnější prodejny. kejtry Vintage jsou solidní, dobrá volba. Já mám podobného Strata ´57 od SX a špička. Můžu doporučit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Ber z music data. je to to samé, akorát, že jim tam leží o půl roku dýl:-). Tohoto strata mám. Bylo nutné seřízení a začištění pražců, ale zvukově je lepší, než mexico. Navíc za ty prachy, bomba.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“