Opravdu jsem se snažil hledat , ale radu pro mně jsem nenašel.
Proto kdybych přehhlídnul, tak mně omluvte.
Vlastním Apollo Les Paul cirka za 8000 před asi 10 lety.
Snímače tam prostě stojí za prd. Hrál jsem na ně celou tu dobu a šlo to. Sice nijak extra nepískají, nebrumí, ale ten zvuk se mě už zhnusil natolik že se s tím pokouším něco udělat a to výměnu snímačů.
´Bohužel ani kytara není nic moc a na novou prostě nejsou peníze a taky je to citovka, takže je toto jasná volba.
Vidím to takto:
Protože kytara taky není nic moc, nemyslím že vy bylo potřeba kupovat e´xtra snímače za dost peněz. Např. Seymour Duncan nebo Gibson.
A teď přichází to dilema. Dají se koupit snímače za 800 např. Willkinson a taky třeba za 1500 např. R.M.pickups.
A otázka tedy zní. Nebude snímač za 800 z bláta do louže? Já myslím že ano, ale zase nechci koupít zbytečně R.M. když by efekt byl podobný.
Popř. Jaké značky by jste doporučily?
Vlastně ani nevím co tam za snímač mám. Nápis tam není žádný a ani tip. Takže předpokládám že jde o napodobeninu klasiky P90. Ikdyž tím už si dnes po tom dlouhém hledáni a zjišťování nejsem jistý
Je rozměrově stejný jako např. RP94 od R.M.Pickups. Tedy připevněný pomocí rámečku a k němu dvěma šrouby přes pružinky.
A na závěr... Chtěl bych právě snímač jako je ta RP94. Jak zvukově, tak vzhledově. Nechci humbucker. Nehraji žádnou tvrďárnu, ikdyž popík to taky není.
Dík za rady.
Vojta