Snímač na Les Paul (P-90)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
vojta ž.

Snímač na Les Paul (P-90)

Příspěvek od vojta ž. »

Zdravím dámy a pánové .
Opravdu jsem se snažil hledat , ale radu pro mně jsem nenašel.
Proto kdybych přehhlídnul, tak mně omluvte.
Vlastním Apollo Les Paul cirka za 8000 před asi 10 lety.
Snímače tam prostě stojí za prd. Hrál jsem na ně celou tu dobu a šlo to. Sice nijak extra nepískají, nebrumí, ale ten zvuk se mě už zhnusil natolik že se s tím pokouším něco udělat a to výměnu snímačů.
´Bohužel ani kytara není nic moc a na novou prostě nejsou peníze a taky je to citovka, takže je toto jasná volba.
Vidím to takto:
Protože kytara taky není nic moc, nemyslím že vy bylo potřeba kupovat e´xtra snímače za dost peněz. Např. Seymour Duncan nebo Gibson.
A teď přichází to dilema. Dají se koupit snímače za 800 např. Willkinson a taky třeba za 1500 např. R.M.pickups.
A otázka tedy zní. Nebude snímač za 800 z bláta do louže? Já myslím že ano, ale zase nechci koupít zbytečně R.M. když by efekt byl podobný.
Popř. Jaké značky by jste doporučily?
Vlastně ani nevím co tam za snímač mám. Nápis tam není žádný a ani tip. Takže předpokládám že jde o napodobeninu klasiky P90. Ikdyž tím už si dnes po tom dlouhém hledáni a zjišťování nejsem jistý :-D
Je rozměrově stejný jako např. RP94 od R.M.Pickups. Tedy připevněný pomocí rámečku a k němu dvěma šrouby přes pružinky.
A na závěr... Chtěl bych právě snímač jako je ta RP94. Jak zvukově, tak vzhledově. Nechci humbucker. Nehraji žádnou tvrďárnu, ikdyž popík to taky není.
Dík za rady.
Vojta
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.11.2014 6:44, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Upraven název dle pravidel.
Ctibi

Re: Snímač na Les Paul (P-90)

Příspěvek od Ctibi »

jak jsi sám napsal, pokud koupíš snímače typu Willkinson, tak si moc nepomůžeš a za chvíli tě taky omrzí. Proto bych doporučil koupit kvalitní snímače. S nima to tu kytaru posune o lvl výš. Pokud jsi ještě nepsal, že kytaru se nechystáš prodávat, tak o to víc bych zainvestoval do kvalitních snímačů. A i kdybys jí časem přeci jen prodával, tak si snímače můžeš vymontovat a nechat si je.
kunec

Příspěvek od kunec »

Jak jsem ti psal na FB. Michal Tůma tvůj problem vyřeší ra relativně rozumny peníz a budeš spokojený

Sent from my iPad using Tapatalk HD
jastud

Příspěvek od jastud »

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kunec

Příspěvek od kunec »

Tu z odkazu na bazaru nedá místo HB
vojta ž.

Příspěvek od vojta ž. »

Bohužel tu z odkazu bazaru tam fakt nedám. Ikdyž by to byla pecka. Safra...
A nakonec asi pořídím buď od Tůmy anebo tu RP94 od R.M..
Měl jsem ještě nabídku na jeden právě ten Willkinson a nevěděl jsem o nich vůbec co jsou zač. Ale aspoň už jsem o kapku chytřejší. :-D
Mám ale ještě další doplňující dotaz. Ty snímače co tam mám (dodám foto ) jsou co zač? To je HB?????
Je v rámečku a drží v něm na pružinkách. Měl jsem za to že je to P90.Resp. jeho nějáká kopie.

http://img24.cz/images/32848212034101649342.jpg
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, to jsou normální humbuckery, P90 vypadá jinak, říká se jí taky soap bar. Vypadá to takto:
http://www.porterpickups.com/products/p ... lassic.php
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
vojta ž.

Příspěvek od vojta ž. »

Aha.. no člověk se pořád učí. Doposud jsem si myslel že HB jsou jen ty klasické dvoucívkáče (jakoby dva singly spojené dohromady) :-D No ostuda....
Jakým způsobem se tedy P90 šroubuje ke kytaře? Na obrázcích nemá nikde žádné úchyty...Je na něm jen nacvaklá krytka?
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Ale myslím, že se to tady před lety určitě řešilo..

Obrázek
vojta ž.

Příspěvek od vojta ž. »

Sice se mi nezobrazí ten druhý obrázek, ale takhle jsem si to myslel. Ty šrouby na kterých jsou pružinky jsou durch? Nebo jsou zeshora něčímm zakryty?
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

těch možností uchycení p90 je víc, tady u těch jsou šrouby samozřejmě skrz
Obrázek
Obrázek
vojta ž.

Příspěvek od vojta ž. »

Aha .. Ta druhá varianta se prudce podobá tomu mému Humbuckeru :-D
Je to tedy jen Humbucker, který má vypadat jako P90?
Nebo vlastně v čem je Humbucker Humbuckerem? Že je dvoucívkový? Jak jdou potom od sebe rozeznat?
Sorry že se tak hloupě ptám, ale nikdy jsem to neřešil, protože mi stačilo to co mám a větší úsilí jsem věnoval tomu zlepšit se ve hře :-D
kunec

Příspěvek od kunec »

Tůma dělá P90 ve tvaru HB. Nemusíš nic upravovat. Ale to už jsem ti psal

Ano. Hambucker má dvě cívky. P90 jednu. Je to singl ale silnější. Je trošku specifický. Mně se třeba líbí, sál ho do jednoho ze svých les Pavlů.

Zkus si prvně trošku zagooglovat, něco o tom přečíst, poslechnout, zajít do prodejny hudebních nástrojů a zkusit si kytaru s HB a s P90....
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jeste bych doplnil, ze ty puvodni snimace ve stribrnych krytech jsou taky obycejne humbuckery se dvema civkama, akorat je prez ne ten plechovej kryt. Zukove to je neco dost jineho bez jednocivkove P90 / P94.

Jinak snimace od Tumy nebo RM muzu jen doporucit.
Hraju výhradně na šrot.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, ještě si dovolím připomenout jeden podstatný rozdíl P90 vůči HB a to je "chytání" brumu z okolí jako ostatně všechny singly, jen protože má vyšší výstupní napětí projevuje se to u P90 mnohem více než u klasických singlů jakými jsou osazeny stratocastery nebo telecastery. Humbucker jak už říká jeho název brum potlačuje zapojením cívek "proti sobě".
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
vojta ž.

Příspěvek od vojta ž. »

Myslím že už o tom jak který snímač hraje a jaké má vlastnosti vím dost. Už jsem měl v rukách hodně kytar s různými snímačemi.
A mám taky jasno jaký zvuk chci. Bohužel jsem kapku limitován penězi- Hlavně jsem chtěl vědet jestli snímač za 1500 bude opravdu rozdíl oproti tomu co tam mám. Ten je opravdu hrozný.
Vypadá to sice asi jinak, když se ptám na takové banality, ale jen jsem prostě nevěděl že se dělají HB, které vypadají jako P90 a zase naopak :-D Zkrátka jen jsem nevěděl jak ten daný snímač vypadá.
Ono je to i kapku dáno tím že stejně jako pár nejlepších muzikantů světa mám problémy s očima.
Dělám humor .... :-D
Takřže tak . Díky za rady a trpělivost s mou nezkušeností :-)
vojta ž.

Příspěvek od vojta ž. »

http://www.rmpickups.cz/rp94-bridge-&-neck.html#brd
Nuže vybráno mám, ale jak tak sleduji, tak mé staré snímače mají rozteč dvou krajních strun 52mm a takhle RP94 má pouze 50...
http://www.rmpickups.cz/rp94-bridge-&-neck.html#brd
Myslíte že to bude problém? Něco mi říká že ano :-D
jastud

Příspěvek od jastud »

Napiš panu Machovi, on ti odpoví nejlíp. Je s ním velmi dobrá a rychlá domluva.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
vojta ž.

Příspěvek od vojta ž. »

Nakonec mi na tu otázku odpověděl pan Tůma od kterého si nakonec nechám snímač udělat. :-)
Kvalitativně si myslím že úroveň bude stejná ale vzhledově se mi jeho snímač líbil víc.
V podstatě to bude stejně vypadající snímač jako Phat Cat od Duncana.
kunec

Příspěvek od kunec »

Dobrá volba
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“