Guitar Rig 5

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nomad
Kontaktovat uživatele:

Guitar Rig 5

Příspěvek od Nomad »

Zdravím vás kolegové :-)
Dostal jsem zelenou k založení tohoto tématu. Takže pište své postřehy, sdílejte zajímavé pressety.
Hned na úvod sdílím jedno zajímavé video.
Až se mi nechce věřit, že pro ten zvuk je tak jednoduchý a prostý presset.
Když by někdo chtěl - napište mi, ten presset mám.
Sterling by Music Man JP100 Sunburst (DiMarzio Crunch Lab/LiquiFire)
Sterling by Music Man JP70 White (DiMarzio Illuminators)

Eleven Rack
Fucusrite Scarlett 4i2
M-Audio BX8 Carbon

Kabely Mogami, Sommer Cabel, Neutrik
Trsátka Dunlop Jazz III 1,3mm Max Grip
JoeM

Guitare RIG 5

Příspěvek od JoeM »

Ahoj, nedaří se mi rozchodit Rig 5. Mám Scarlett zvukovku. Zvuk z externích monitorů jde, ale je jen čistý. Zajímavý je, že mohu nastavovat parametry různých efektů v Rig 5, ale slyším pořád jen čistou kytaru. Hraju čistě Kytara - zvukovka - notebook (monitory) - bez DAW.
Poradíte, jak na to? :wink:
Díkec Martin
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Guitar Rig 5

Příspěvek od Hendrek »

Je třeba vypnout Direct monitoring. Nejspíš.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek ano, a v GR5 si otevři Device, Setting a pod. a aktivuj svojí zvukovku a její příslušný vstup i výstup.
V současnosti jsem z nostalgie nainstaloval GR5 a opájím se tím zvukovým děsem! :-Z
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
JoeM

Příspěvek od JoeM »

Dik za rady...mrknu na to po sichte...a propo, kdyz je Rig 5 des, co bys doporucil? Jde mi o tony ciste, blues, spinave 90...dik
torst

Příspěvek od torst »

No, porovnal jsem ho se Simulanalog JCM900, což je softový veterán, ale klasika, a i ten mi přišel lepší. Pak jsou tu simulace preampů za které se dává impulsní simulátor reproboxu. Ale to už je vyšší dívčí a nevím, jestli by ses do toho chtěl nořit.
Pro tvou potřebu asi stačí obyč. VST kytarové simulace.
Líbí se mi také AXP Softamp. Jednoduchý a hraje slušně. https://www.kvraudio.com/product/softamp-gt-by-axp
https://plugins4free.com/plugin/1400/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
JoeM

Příspěvek od JoeM »

Díky za názor.....v tomhle jsem greenhorn.....takže to musím prošlapat od píky:).....udělala jsme si radost se studiem, malým domácím.....v paneláku.....:))
Dík
Martin
torst

Příspěvek od torst »

Ty asi chceš Standardalone, že? Abys moh jen hrát rovnou přes PC. Ty moje pluginy se načítají v hostitelské aplikaci. Myslím, že Greenhorn udělá s GR5 parády až na půdu!
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Standalone ne?
torst

Příspěvek od torst »

Nebo tak. Nemam rád zkratky. To video na začátku tématu mě docela vzalo. Ten presset bych rád zkusil
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“