Push-Push potenciometr
Pravidla fóra
Re: Push-push potenciometr
P-Pull nemusí koukat o nic víc, než normální pot. Ale Push-Push kouká vždy tak o 2 mm víc, protože ho musíš stlačit i aby vyskočil ze spodní polohy (změřeno 1,8mm). Není to taková tragedie, mít ho 2,5mm nad tělem nebo PG.
S1 si kup, jestli jsi bohatý a máš strata, ale za tu cenu dostaneš 10 obyč pušpušů.
S1 si kup, jestli jsi bohatý a máš strata, ale za tu cenu dostaneš 10 obyč pušpušů.
já eda nevím moc, jak ten push push vypadá oproti S-1, nebylo by možné na něj dát S-1 knob?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nee. U pušpuše je jen jedna pohyblivá drážkovaná hřídelka, hýbe se celý knoflík, stejně jako u pušpulu. U S-1 je hřídelka potu pevná, a v ní je koncentricky hubená tyčinka na přepínač. Musíš tam použít ten origo fender knoflík s tlačítkem, ne jiný. Což je škoda. Možná to někdo dělá i s jinejma knoflíkama. Praktičtější se mi jeví mít možnost to dát pod jakýkoli knoflík, což je případ obyč PP nebo PPush.Asanoth píše:já eda nevím moc, jak ten push push vypadá oproti S-1, nebylo by možné na něj dát S-1 knob?
Tak sem pushpushe objevil u nás u Papeže! A má je skladem.
Edit: A jak tak koukám na bachu je maj taky.
Edit: A jak tak koukám na bachu je maj taky.
- irry
- Bandzone: irry
- Kontaktovat uživatele:
poťáky s rozepínáním cívek
Čau, prosim vám klucí hodí mi sem někdo odkaz na poťáky s rozepínáním humbuckerů? Nevim jak to mam hledat a spěcham ryche pryč tak ať to nemusim hledat.Díky moc.Nevim jak bych to měl hledat.
Naposledy upravil(a) Bejk dne 27.12.2014 18:00, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno. Způsob dotazu a myšlení nekomentuji.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno. Způsob dotazu a myšlení nekomentuji.
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Re: poťáky s rozepínáním cívek
Zdar, divím se, že hraješ na kytaru když neumíš vygůglit potenciometr s přepínačem. Lidi si ale mají pomáhat,
tak třeba tady: http://www.rmpickups.cz/potenciometry-s-prepinacem.html
a můžeš spěchat zas dál.
tak třeba tady: http://www.rmpickups.cz/potenciometry-s-prepinacem.html
a můžeš spěchat zas dál.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Díky.Spěchal sem rychle pryč takže sem neměl čas to hledat a chtěl sem to mít už z krku až přijedu.Sorry sem hroznej
ale děkuju.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Klucí prosim Vás ještě mi někdo poradíte? Jakej odpor má mít poťák na t.clonu?? Chci si koupit ten pull-push poťák na rozepnutí HB na S-C a chci to rozepínat tim na tu slonu.Je mi jasný, že na t. clonu se používá logarytmickej, ale jaká hodnota odporu bude lepší? 250kOhm nebo 500kOhm? Chci tam dát dva Seymour duncany HB a rozepínat je.Dal bych tam 500kOhmů, tich 250 se hodí spíš na S-C ae nevim jistě proto se radši ptám tady.Nejsem na tohle zrovna expert tak se radši zeptam, ona mi huba neupadne
,do teď sem měl kytaru jenom tak na zábavu a odbčas na zahrání s klukama ale teď sem si koupil novou a chci si jí kompletně překopat.Díky
.Ať vám to hraje
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Zdar, v první řadě se prosím Tě zklidni a nikam nespěchej, svého cíle dosáhneme všichni
. Máš v tom trochu hokej. Bez ohledu na použité snímače se pro nastavování hlasitosti používají převážně logaritmické potenciometry a pro tónovou clonu lineární. Není to však žádné dogma a je možné použít je např. i naopak.
Jakou hodnotu v kΩ použiješ je pro aktivní snímače celkem nevýznamné, protože potenciometr není připojen paralelně k cívce, nýbrž je připojen k nízkoimpedančnímu výstupu aktivního snímače a tudíž nijak neovlivní charakter zvuku. Můžeš použít co je Ti libo. Já bych dal "volume" logaritmický 500kΩ a "tone" lineární 250kΩ, ale závisí na vkusu každého soudruha
. Ať tam dáš cokoliv, časem si na to zvykneš. I v továrních Gibsonech a Fenderech se dají najít různě použité lineární a logaritmické potenciometry; každý z nich "zabírá" při jiném úhlu natočení. Trochu přiblížit by Ti to mohlo video z tohoto linku:
http://rowbinet.co.uk/2011/12/01/guitar ... in-or-log/,
Doufám, že sis přečetl i ten text.
A taky si zagůgli a nechtěj, aby Ti všechno dali na zlatém podnosu "klucí" tady na foru.
Ať se daří! 
Jakou hodnotu v kΩ použiješ je pro aktivní snímače celkem nevýznamné, protože potenciometr není připojen paralelně k cívce, nýbrž je připojen k nízkoimpedančnímu výstupu aktivního snímače a tudíž nijak neovlivní charakter zvuku. Můžeš použít co je Ti libo. Já bych dal "volume" logaritmický 500kΩ a "tone" lineární 250kΩ, ale závisí na vkusu každého soudruha
http://rowbinet.co.uk/2011/12/01/guitar ... in-or-log/,
Doufám, že sis přečetl i ten text.
A taky si zagůgli a nechtěj, aby Ti všechno dali na zlatém podnosu "klucí" tady na foru.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju mockrát za supr odpověď.Já tu googlim jak blázen a koukam na YT na schémata zapojenícelou dobu od tý doby co sem napsal ten poslední příspěvek, tak si zase nemysli, že se tady zeptam a čekam až mi všechno napíšete pod nos
mladá se se mnou nebaví, měly sme koukat na film a já tady místo toho hledam a googlim jak šílenec
.Ale ty videjka sou anglicky a sem už taky chvilku ze školy a anglinu ovládam slušně ale může se stát že se seknu a tak se radši pro jistotu zeptam tady profíků co to zapojujou s pájkou po slepu
.Já sem teda našel že na tónovou clonu se používaj havně logarytmycký a na hlasitost si můžeš dát jak logarytmickej tak lineární, to je na tobě jakej chceš mít průběh toho volume.K těm snímačům, chci tam dát určitě pasivní takže mi záleží na hodnotě odporu těch poťáků.Dočet sem se, že na S-C 250kOhm a na HB 500kOhm, ale je to obecný no, je to na každym jak mu to vyhovuje.Tak proto se ptam jak to komu vyhovuje, co zní líp u těch HB, jestli 500 nebo dvěpade.Já určitě nikam nespěchám, mám zlomenou ruku, takže jednou rukou to budu těžko pájet, ale chci si to naštudovat abych to pak rychle spájel a nepotřeboval na to ani vidět a ušetřil za elektriku z žárovky a raši jí propálil zelilovačem
.Ale ještě jednou mockrát dky za ochotu kámo
.
Naposledy upravil(a) irry dne 27.12.2014 22:22, celkem upraveno 2 x.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Na tónovku A500k, tedy log. Být tebou koupím i druhý PP B500k lin na Volume a přepínám tím něco dalšího.
Tak jo, irry teď po vysvětlení to už chápu lépe
. Mladé slib, že jí to vynahradíš v noci
. Obecně nelze říct, že nějaká hodnota odporu potenciometru zní s nějakým snímačem lépe nebo hůř, ale platí, že čím vyšší hodnotu odporu bude pot volume mít, tím více bude ve zvuku výšek (cívka snímače s potenciometrem tvoří frekvenčně závislý R-L článek typu horní zádrž). U snímačů s vysokým výstupním napětím (např. DiMarzio Superdistortion) je typické, že s továrními potenciometry hrají příliš basově. Je to způsobeno velkým počtem závitů snímače, aby se dosáhlo vysokého výstupního napětí, jenže snímač má pak vysokou indukčnost a spolu s potenciometrem omezuje vysoké kmitočty. Tento nežádoucí stav se dá "vylepšit" použitím vyššího odporu potenciometru "volume". Prakticky se dá jít až na hodnotu 1MΩ, vyšší hodnoty nejsou obvyklé.
- irry
- Kontaktovat uživatele:
To vynahradim určitě
.No ještě k tomu co píšeš.Taky sem se dozvěděl že to mizení vejšek v závislosti na volume se dá kompenzovat buď kondíkem nebo RC článkem (kondík a odpor) zemi vstup a jezdce poťáku.Tak to taky beru v úvahu.Takže jestli to dobře chápu a pomatuju si něco ze školy tak ten rezistor zvýší odpor poťáku a kondík kapacitou kompenzuje indukčnost.Když nad tim přemejšlim tak tam dam buď 250kOhm s RC článkem nebo 500kOhm s kondíkem a mělo by to bejt supr.Ještě si tam dam killswitch a bude to fajn kytárka
.Už abych měl sídru dole a budu pájet jako o život
.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Člověče, Ty jsi dneska divokej
. Zase ale píšeš o něčem jiném, než jsem měl na mysli já... Ty myslíš úbytek výšek při málo vytočeném volume poťáku. To se skutečně řeší tak jak to popisuješ. Asi takhle:
http://www.ratcliffe.co.za/articles/volumepot2.shtml
A už se nezdržuj a jdi "vynahrazovat"
http://www.ratcliffe.co.za/articles/volumepot2.shtml
A už se nezdržuj a jdi "vynahrazovat"
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Re: Push-Push potenciometr
Jo přesně to sem myslel
koukam že sem to tam zapoměl napsat.Nic objednam poťáky a za tejden na to vlítnu
.
ZOOM G3X
ZOOM G3X