pickguard

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Bizzy.D

pickguard

Příspěvek od Bizzy.D »

Cau.... dá se oddělat pickgurd z les paula?? dik moc
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Myslím že jo.
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

je tam jenom na dvou šroubkách který jenom vyšroubuješ...aspon na tej mý to tak je...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A proč by nešel? Klidně ho odšroubuj...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bizzy.D

Příspěvek od Bizzy.D »

no jo... ale nemuze se v tom dreve nejak podelat aby to tam pak slo zas pridelat...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pak sundej pickguard a našroubuj šroubky zpět... Pokud nejseš extrémní nešika, tak se stát nic nemůže.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Bizzy.D píše:no jo... ale nemuze se v tom dreve nejak podelat aby to tam pak slo zas pridelat...
jezis... a co by se v tom dreve asi podelalo?

nebojis se takhle treba vymenit i zarovku v lustru, aby se nahodou neco nepodelalo v elektrarne, co? :lol:

to jsou dotazy.... na tohle uz fakt nemam :roll: :?
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JancusGuitar »

Hele a jak se odendá pickguard u strata?
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

JancusGuitar píše:Hele a jak se odendá pickguard u strata?
to prozměnu nejde... sou na něm snímače
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Takže kdybych chtel vymněnit pickguard na stratovy tak to nejde? :(
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
jaby

Příspěvek od jaby »

de to ale musíš sundat snímače a "točítka" od poťáků
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

A jde to udelat abych si pri tom nezničil kyraru...spíš můžu to udělat doma a jednoduše nebo bych musel rozebrat celou kytaru?
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

JancusGuitar píše:A jde to udelat abych si pri tom nezničil kyraru...spíš můžu to udělat doma a jednoduše nebo bych musel rozebrat celou kytaru?
Sundas struny a odsroubujes 11 vrutu po obvodu pickguardu (na nekterych kopiich se muze pocet lisit), pak opatrne pickguard zvednes z horni strany a uvidis jak mas dlouhy kabely - jeden vede k Jack zasuvce (vystup), druhy skrz telo dozadu k hrebenu co drzi pruziny tremola (zemneni). Meli by byt tak dlouhy ze by ti meli dovolit pickguard zvednout a otocit. A muzes se podivat jak to vypada....
Pak to zase otocis zpatky, das si bacha, aby se ti kabely od snimacu poskladali zpatky do dutin tak jak maji byt a neprekazeli mezi pickguardem a mistem kde je drevo tela, a muzes zase tech 11 sroubu zasroubovat zpatky, natahnout struny a hrat dal.

Pri vymene pickguardu musis sundat knofliky potaku, odsroubovat potaky a vytahnout je, sundat cepicku prepinace, odsroubovat a vytahnout prepinac, odsroubovat snimace.
To je vse.

Kytare tim strasne moc ublizis a uplne ji znicis.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

nejspíš už ti pak ale nikdy nebude hrát... stačí jeden chybnej pohyb šroubovákema a je to... může jít do smetí. Já bych to nechal odborníkovy... Nebo mám nápad. Já s tím nějakou zkušenost mám (nechci se vychloubat, ale v šrouovnání su dost dobrej). Pošli mě tu kajtru a já ti to za symbolických 999,- kč předělám a pošlu z5 (možná)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Kluci, už si nechte těch ftípku, dyt ty kluky jen zmatete :D

Pickguard samozdřejmně sundat NEJDE, respektive jde, ale jakmile ho sundáš, tak ti celá kytara okamžitě shoří a budeš mít celej xicht začmoudlej :D

Chlapi chlapi, dyt kytara je konstrukcne stará přes půl století, není to nic křehkýho, v blbým blikači s dvěma ledkama co jsem dělal v prváku na praxi najdeš víc elektro-součástek jak v kytaře :!: Tak zní nedělejte pandořinu skříňku a prostě ji celou rozšroubujte a podívejte se dovnitř, uvnitř fakt není atomovka :!: :idea: :D
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Pete27

Příspěvek od Pete27 »

To sou hlody.. :D
mY geAr:
Epiphone Les Paul standard plus
Stagg strat h-s-s
kombo Behringer Vampire Lx112
ruce:-D
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Pete27 píše:To sou hlody.. :D
Prd...to je realita :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Joey píše:
Pete27 píše:To sou hlody.. :D
Prd...to je realita :wink:
jj, je to jen kus hezky nalakovanyho dreva a par sroubu a dratku, nic v tom neni... temer bych rekl, ze kytary nekterych vyrobcu se daji oznacit i jako "kus nábytku" :lol: :lol: :lol: (bud jsou z krasnyho kvalitniho mohutnyho dreva, a nebo to jsou jen shity ktery se hodi jen na okrasu k nabytku :lol: )
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

První co sem udělal s kytarou, když sem si ji přivezl domů, bylo že sem ji rozebral :D ale hned sem byl chytřejší :P.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Joey píše:První co sem udělal s kytarou, když sem si ji přivezl domů, bylo že sem ji rozebral :D ale hned sem byl chytřejší :P.
no jasny, kdyz clovek neni zvidavy a zvedavy, tak se nic nedozvi a chytrejsi nebude... hehe :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“