Audacity

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

LAMA píše:
Metallistic píše:Nechápu. .?? :shock:

Prostě zapnu audacity.. nahraju tam 10 vteřin stopu. . chci k timu nahrát druhou stopu. . tak prostě zmáčknu červený tlačítko,žačne to nahrávat druhou stopu akorát to nahrává znovu tu první.. o nějákou 0,1 vteřinu později takže to pak zní jako ozvěna :?
Bhléé mazec... Zkus třeba vypnout přehrávání při nahrávání
Dobrej nápad,ale má to háček. . Jak mám nahrávat druhou stopu,když neslyším tu první. ??? :shock:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Metallistic píše:
LAMA píše:
Metallistic píše:Nechápu. .?? :shock:

Prostě zapnu audacity.. nahraju tam 10 vteřin stopu. . chci k timu nahrát druhou stopu. . tak prostě zmáčknu červený tlačítko,žačne to nahrávat druhou stopu akorát to nahrává znovu tu první.. o nějákou 0,1 vteřinu později takže to pak zní jako ozvěna :?
Bhléé mazec... Zkus třeba vypnout přehrávání při nahrávání
Dobrej nápad,ale má to háček. . Jak mám nahrávat druhou stopu,když neslyším tu první. ??? :shock:
Hmmm to moc dobře nejde... :lol: A jak nahráváš? Na mikrofon?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

NN ...Mám zapojenou kajtru v Line-In vstupu. . :wink: ....
Obrázek
Hofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofi »

zdarec mám takovej problemek
po dlouhý době se opět poštím do audacity ale mám proble s uložením do mp3 program lame sem stáhl rozbalil ale nikde není soubor lame_enc.dll :shock: co stím ?
Cort M520 BKS
Digitech RP 350
Ibanez TB 15
Hofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofi »

ha nejsme žádný blbci, tak už je to v poho našel sem si ho na uložto :wink: a valíto
Cort M520 BKS
Digitech RP 350
Ibanez TB 15
James.v6

..lol

Příspěvek od James.v6 »

Zdar.. mám problém po dlouhý tobě s tímto prográmkem...mám nahranou jednu stopu ..náhrávám druhou ..v tý první stopě mám i bící a podle nich se řídím ..nahraju druhou a když si to pustím ..hraje ta druhá o něco později...ale normálně když nahrávám slyším že sem v rytmu ale když si to pustím sem mimo... a mnou to není :D :D ..zkustě poradit ...jako kdyby byla ta druhá stopa zpomalená o trošku...
Ibanez Prestige RG 1570-----RP350------
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: ..lol

Příspěvek od pupack »

James.v6 píše:Zdar.. mám problém po dlouhý tobě s tímto prográmkem...mám nahranou jednu stopu ..náhrávám druhou ..v tý první stopě mám i bící a podle nich se řídím ..nahraju druhou a když si to pustím ..hraje ta druhá o něco později...ale normálně když nahrávám slyším že sem v rytmu ale když si to pustím sem mimo... a mnou to není :D :D ..zkustě poradit ...jako kdyby byla ta druhá stopa zpomalená o trošku...
ano to je klasická latence... spoždění.. dané tím že nemáš zvukovku která je určená k recordingu a "nestíhá" .. aby zvukovka stíhala je třeba aby měla a uměla takzvané ASIO ovladače, které nemají skoro žádnou latenci...Takže řešení jsou 2:

1. zkusit nainstalovat nějaké free Asio ovladače, pohledej v googlu ASIO4ALL u některých karet to dokáží vyřešit na přijatelnou úroveň, ovšem pořád je to jen softwarová cesta, ochcávací..Jinak použij funkci HLEDAT nebo pohledej manuálně v sekci nahrávání a recording, se LATENCE, ASIO4ALL a ZVUKOVÉ KARTY řešili cca milionkrát

2. a lepší řešení je koupit nějakou zvukovou kartu, určenou k nahrávání.. třeba do USB která umí ASIO hardwarově.. (různé M-audia, ESI, ALESIS ajiní výrobci) viz kytary.cz sekci ZVUK - AUDIO INTERFACE - USB ZAŘÍZENÍ
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

pupack píše:
James.v6 píše:Zdar.. mám problém po dlouhý tobě s tímto prográmkem...mám nahranou jednu stopu ..náhrávám druhou ..v tý první stopě mám i bící a podle nich se řídím ..nahraju druhou a když si to pustím ..hraje ta druhá o něco později...ale normálně když nahrávám slyším že sem v rytmu ale když si to pustím sem mimo... a mnou to není :D :D ..zkustě poradit ...jako kdyby byla ta druhá stopa zpomalená o trošku...
ano to je klasická latence... spoždění.. dané tím že nemáš zvukovku která je určená k recordingu a "nestíhá" .. aby zvukovka stíhala je třeba aby měla a uměla takzvané ASIO ovladače, které nemají skoro žádnou latenci...Takže řešení jsou 2:

1. zkusit nainstalovat nějaké free Asio ovladače, pohledej v googlu ASIO4ALL u některých karet to dokáží vyřešit na přijatelnou úroveň, ovšem pořád je to jen softwarová cesta, ochcávací..Jinak použij funkci HLEDAT nebo pohledej manuálně v sekci nahrávání a recording, se LATENCE, ASIO4ALL a ZVUKOVÉ KARTY řešili cca milionkrát

2. a lepší řešení je koupit nějakou zvukovou kartu, určenou k nahrávání.. třeba do USB která umí ASIO hardwarově.. (různé M-audia, ESI, ALESIS ajiní výrobci) viz kytary.cz sekci ZVUK - AUDIO INTERFACE - USB ZAŘÍZENÍ
Díky moc..!To začalo dělat až ted bo s mi začal nějak monstrozně zahřívat komp ..tak to dává smysl zvukovka nestíhá ...díky!
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

James.v6 píše:
pupack píše:

Díky moc..!To začalo dělat až ted bo s mi začal nějak monstrozně zahřívat komp ..tak to dává smysl zvukovka nestíhá ...díky!
než jsem měl lepší zvukovku, tak sem to dělal i ručně.. proste si tu stopu co nesedi posunes mysi tak aby ti dle sluchu sedela... zvetsis si to lupou at se pohybujes po milisekundach a je to.. vetsinou to behem dvou tri pokusu trefis ke sve spokojenosti ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

:D jo taky sem to tak dělal..no dělám!
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Re: Audacity

Jak donutím Audacity aby nahravali zvuk z rovnou z PC abych mohl nahrávat na mikrofon.. ? Teda pokud to něják jde. .?
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co prosím? :shock:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Ha teď jak to čtu tak sem napsal dobrou blbost :D :D :D ....
Prostě jak udělat aby audacity nahrávali zvuk z PC...Prostě zapnu nahrávání --> pustím bicí v GP (například) --> zapnu kytaru a kombo a začnu nahrávat na mikrofon. Jde to něják uskutečnit. .? Tak přece nebudu nahrávat bicí z repráku zpátky do PC přes mikrák to je blbost,ne....? :oops:
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hmm, nenapadá mě, jak to udělat softwarově ( i když by to asi taky šlo), ale existuje jednoduché HW řešení -> natáhni kabel jack - jack mezi sluchátkový výstup a linkový vstup zvukovky a nahrávej z line-in... :wink: Ale protože takhle bys bicí z GP (například) neslyšel, bude to na výstup strčit rozdvojku (koupíš za 20Kč) a táhnout to z ní ro repráků a do line-in.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No to je dost spatny reseni. Rozumny by bylo vyexportovat si bici z GP do WAVu, hodit si ho jako dalsi stopu do Audacity a nahravat ciste jen kytaru. Pokud jsem to teda spravne pochopil a chces mit nahravku bicich z GP a tve hry na kytaru.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kua, co blbnu - tak primitivní věc a mě to nedojde? Měl bych víc a líp spát, už mi to nemyslí a stejně celý den usínám... :?

PetrPeter 1975 - 2008
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Ešte k té latenci... Mám stejný problém, ale nehodlám to řešit :) Už sem si zvykl na to posouvání... Ale zajímavé je, že dřív to nahrávalo uplně normálně. Co vše může mít vliv na latenci? :?:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pánové - nepleťte tady nikomu hlavu (pupack) - při vší úctě, latence se projevuje ve smyslu "IN -> OUT". Zase abych to neshazoval úplně, tak samostatná vstupní latence existuje (tu má ostatně každý HW), ale v DAW (čili SW) by se s ní mělo počítat (koneckonců je to reálná hodnota udávaná driverem), čili záznam MUSÍ být v každém případě přesný - jinak bych to osobně viděl na vyhození DAW z okna a zakoupení něčeho pořádného :wink: Pokud je při nahrávání celá stopa o nějakou hodnotu posunutá, je chyba buď v DAW nebo blbě napsaném driveru nebo mezi klávesnicí a židlí...... Uvědomte si, že tento posun udělá spíš nějaká plugina pověšená na Master sběrnici DAW (třeba plugina na hlídání špiček) - osobní zkušenost, když mi tam omylem zbyla a já nechápal, proč jsou nově dohrávané stopy posunuté :lol:

Shrnuto: obecně platí, že nahrávání do DAW je vždy přesné i s ovladačem, který má nastavenou latenci 1sec!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Nero píše:Kua, co blbnu - tak primitivní věc a mě to nedojde? Měl bych víc a líp spát, už mi to nemyslí a stejně celý den usínám... :?
Asi to teď už víte, ale kdyby to někdo čet tak doplnim:
Nejjednodušší cesta je nastavit jako vstupní zařízení jednu z těch možností tam - ať to nahrává přehrávané zvuky v počítači. Čili dáš nahrávat, a normálně to pustíš v GP. Pak zastavíš v GP a stopneš nahrávání v Audacity. Troufám si říct, že je to nejjednodušší :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ahoj kluci. Uz jsem vyzkousel snad vse, verte nebo ne, ale prosel jsem vsech 16 stran tehle sekce a vyfiltroval potencialne potrebne thready, ale odpoved nenasel. Samozrejme predpokladam, ze prvni mne odpovidajici sem hodi odkaz na prispevek, kde je odpoved na muj dotaz, ale ja se fakt uz par hodim snazim.
Situace je nasledujici:

M-Audio Fast Track + Audacity. Retezec je baskytara - Fast Track - notebook.

Zvukovku jsem nainstaloval presne podle tohoto postupu:
studio-a-recording/jak-naistalovat-zvuk ... 22724.html

Ovladace stahnute aktualni ze stranek vyrobce. Pote jsem jeste dodatecne stahnul ASIO4ALL, ale nevidim nikde moznost to nastavit. Nicmene to neresi muj problem, ktery je nasledujici.

DLOOOUHO jsem nemohl zprovoznit, aby mi karta vubec nahravala. To se sice podarilo - v pripade, ze nastavim jako vychozi nahravic zarizeni Fast Track, pomoci windowsackeho Zaznamu zvuku to nahraje, budiz.

Do Audacity to sice nahrava taktez (jde tam signal - lita tam ta cervena lista, pri nahravani je to videt ze to nahralo nejake zvuk, jakoze ta linka neni rovna). Ovsem pri PREHRANI se ozyva jenom jakesi bzukovat, piskot a podobne nepojmenovatelne kakofonicke pazvuky.

Nastaveni v Audacity na tech 4 scrollovacich listach:
1) "MME"
2) asi vystup (znacka reproduktoru) - "Reproduktory (M-Audio Fast Track)" - to ale predpokladam, ze vliv nema, muzu tam klidne nastavit repracky notebooku
3) znacka mikrofonu, tudiz asi nahravaci zarizeni - "Line 1/2 (M-Audio Fast Track"
4) 2 (stereo) - v rezimu mono to nenahrava jak jsem se docetl na zahranicnich forech a sam presvedcil

Prosim, kdo mi povi, co kde nastavit, co delam spatne? Uz jsem to s jednim kamaradem prochazle krok po kroku, mam to nastaveny jak on, ale proste prehrava (nebo snad i nahrava) mi to jen pazvuky. Uz jsem fakt zoufaly.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“