P.
Audacity
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Audacity
Mno - jen tak v rychlosti jsme projel část on-line manuálu k Audacity a vzešel z toho osobní názor vyměnit soft za jiný
buď Reaper či Kristal Audio Engine jako multitrack nebo Wavosaur jako editor audia. Všechny tyto umí (na rozdíl od Audacity) pracovat minimálně s nadstavbou ASIO4ALL a nabídnou podstatně příjemnější práci na materiálu.
P.
P.
Hm, muzu to zkusit, nicmene to neresi problem. Jinym to funguje, tak jsem chtel zjistit, kde je chyba u me. Dlouho dobu mi to vubec nenahravalo (nesel signal do audacity), tedka jo, ale nahrava nebo prehrava to proste spatne. Doufal jsem, ze tohle uz bude jednodussi krok na vyreseni.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já Audacity neznám, proto jsem tě nasměroval jinam. Mimoto by mi přišlo malinko úchylné pracovat s programem, který neumí spravovat audio rozhranní nějakým zajímavějším způsobem než je MME nebo DirectSound...ale zase chápu, že je to věc zvyku
Za stávající situace mi přijde, že je špatné nastavení ve Windows (protože FT máš nastavenou jako defaultní). Tohle bych zkusil změnit - pro WIndows si dej normálně tu integrovanou (Realtek či kýho čerta) a FT pak bude pracovat jen v Audacity (v tomto případě).
P.
Za stávající situace mi přijde, že je špatné nastavení ve Windows (protože FT máš nastavenou jako defaultní). Tohle bych zkusil změnit - pro WIndows si dej normálně tu integrovanou (Realtek či kýho čerta) a FT pak bude pracovat jen v Audacity (v tomto případě).
P.
K tomu prvnimu - cert tomu rozumim, ale dam na tvou radu zkusim jiny program.pavlii píše:Já Audacity neznám, proto jsem tě nasměroval jinam. Mimoto by mi přišlo malinko úchylné pracovat s programem, který neumí spravovat audio rozhranní nějakým zajímavějším způsobem než je MME nebo DirectSound...ale zase chápu, že je to věc zvyku![]()
P.
K tomu druhemu - tak jsem to udelal, to jsem se tady prave na foru docetl, ze nesmi byt nastavena jako defaultni. Jako defaultni jsem ji nastavil jenom kdyz jsem zkousel ten Zaznam zvuku ve Windows, kdy to nahravalo, tudiz jsem se presvedcil, ze zvuk ze zvukovky do notebooku jde a spatne by tedy melo byt nastaveni Audacity.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Diskutabilní je - bohužel - ta rovina "proč to jiným funguje a mě ne". Ale z mého pohledu je v tom prostě z většiny namočen OS, takže pak není taková kontrola nad tím, jak aplikace přistupuje k audio HW. Zkus tu změnu, uvidíš sám. Jak jsem psal - mě osobně po prolítnutí manuálu nepřijde Audacity nijak perspektivní soft a práci v něm bych toleroval jen z důvodu zvyku. Při výskytu problémů (a ještě k tomu náhodných - viz úvod tohohle příspěvku) by se mi to rozhodně nechtělo řešit, protože tam moc prostoru k řešení není.
Ještě by mohla pomoci změna ovladače (=jiná než aktuální verze). Ale jsou to všechno střely od boku, které nicméně občas zafungovaly....
P.
Ještě by mohla pomoci změna ovladače (=jiná než aktuální verze). Ale jsou to všechno střely od boku, které nicméně občas zafungovaly....
P.
Tak jsem stahnul te Reaper a s insturktaznim videem na youtube jsem to nastavil. A je to neuveritelne, ale nahravam. Takze diyk za tip. Akorat pro me proste neni tak user friendly.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Držím palce, ale myslím, že si brzo zvykneš
P.
Reaper je dobrá volba
Chce to jen překonat počáteční ostych a pak přijdeš na to, že to jde používat vše tak nějak intuitivně... Už jsem to tu kdesi psal - výborné instruktážní video k Reaperu můžes shlédnout zde:
http://www.groove3.com/str/reaper-4-explained.html anebo toto
http://www.groove3.com/str/Reaper-Signa ... ained.html či toto
http://www.groove3.com/str/Mixing-in-Reaper.html
Těch 15 dolarů se opravdu oplatí do toho investovat (30 dnů máš za tuto cenu přístup ke všem videím, a že jich tam není málo), spoustu věcí ti to objasní a pak už nebudeš mít problém používat tento DAW tak jak sám chceš...
M.
http://www.groove3.com/str/reaper-4-explained.html anebo toto
http://www.groove3.com/str/Reaper-Signa ... ained.html či toto
http://www.groove3.com/str/Mixing-in-Reaper.html
Těch 15 dolarů se opravdu oplatí do toho investovat (30 dnů máš za tuto cenu přístup ke všem videím, a že jich tam není málo), spoustu věcí ti to objasní a pak už nebudeš mít problém používat tento DAW tak jak sám chceš...
M.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s