Zpětná vazba (proč to pořád píská)
Pravidla fóra
Re: Zpětná vazba (proč to pořád píská)
Sice přesně nevím, jak moc ti to píská, ale předpokládám, že se ti projevuje naprosto normální akustická vazba. Co dělat? Pořídit nějaký noisegate. Možná mám špatnou paměť, ale asi jsem to tu už zmiňoval. Získáš s ním lepší efekt než zaplácáním snímače voskem a dá to i míň práce. Další o dost levnější varianta je, že když nehraješ, tak položíš ruku (třeba pravou, možnost je na tobě) na struny. V delší pauze stáhneš volume na kytaře na nulu, abys měl obě ruce volné, a taky můžeš přepnout na čistý zvuk. Krabičky, které máš v popisu, nejsou žádná sláva a vazbu chytí hned, o jejich zvuku se nebavíme, na to jsou tu jiná témata. Toť můj skromný názor.
Zpětná vazba u lampové aparatuy
Problém s vazbením
Boss NS-2
Zpětná vazba u lampové aparatuy
Problém s vazbením
Boss NS-2
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- irry
- Bandzone: irry
- Kontaktovat uživatele:
Dík za vyčerpávající odpověď.Takže myslíš že nemá cenu ty snímače zalejvat voskem? Že to nepomůže? To mě teda pěkně štve, nikdy mi to takhle nevazbilo.Na žádnej kytaře, ani kámošům ne.Až teď když sem tam vzaril ty duncany, myslel sem že sou mikrofonický, ale to asi vazbí i když držim struny ne? Nebo je možnost že ne? Fakt nevim jestli má cenu to zkoušet.Sakra, mě štve :-/ .Je tu tolik lidí co se v tom vyzná a nikdo si mě nevšímá, sorry ale chci to vyřešit abych moch hrát.Nechce se mi kupovat gate, potřebuju poeníze na jiný důležitější věci.
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Lidí je tu spousta a spoustu z nich ti taky rádo poradí, ale snad si nemyslíš, že se zeptáš na věc, která se tu obecně probírala hodněkrát a 500 lidí ti začne dokola psát to, co ti už zodpověděl a řekl Peťan, víc k tomu snad ani říct nejde. A na tvoji konkrétní otázku- zda to přestane pískat, když to zavoskuješ, ti prostě nikdo nebude schopný odpovědět, protože to vypadá, že s SD snímači ten problém nikdo neměl a pokud to nevyzkoušíš sám a na svojí konkrétní kytaře, tak to nezjistíš. Navíc sis vpodstatě sám odpověděl, jak vyřešit, gate pořídit nechceš a potřebuješ, aby to bylo nějaké levné řešení. Tak nakup svíčky a hurá do toho, nic víc ti k tomu asi říct nemůžeme. Sleduji tvé chování na fóru již delší dobu a pokud ti přijde, že tu pro tebe lidi dělají málo, tak chyba nebude na našem přijímači. Tím neříkám, že se tu máš klanět, děkovat a posílat dary, ale rozkřikovat se, jak ti nikdo z tolika lidí neporadí a nebo že ti radí pomalu, to mi přijde dost přes čáru.
Já SH4 vlastním a ten problém, co popisuješ ty, jsem nikdy neměl a je zvláštní, že slyšíš pískání i při čistém zvuku. Jediné, co mě napadá a nevím, jestli to tu už bylo zmíněno. Máš nějak odstíněný vnitřek kytary? Kdyby to dělal jen jeden snímač, tak bych to tipoval klidně na vadu, ale když to dělají oba, je to vážně divné. Znovu bych překontroloval zemění, jestli tam nemáš třeba udělanou smyčku, možná nějaký horší spoj. Pokud jsi vyzkoušel jiné kabely, propojky, aparát a pořád to dělá, tak už nevím.
Já SH4 vlastním a ten problém, co popisuješ ty, jsem nikdy neměl a je zvláštní, že slyšíš pískání i při čistém zvuku. Jediné, co mě napadá a nevím, jestli to tu už bylo zmíněno. Máš nějak odstíněný vnitřek kytary? Kdyby to dělal jen jeden snímač, tak bych to tipoval klidně na vadu, ale když to dělají oba, je to vážně divné. Znovu bych překontroloval zemění, jestli tam nemáš třeba udělanou smyčku, možná nějaký horší spoj. Pokud jsi vyzkoušel jiné kabely, propojky, aparát a pořád to dělá, tak už nevím.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na akustickou vazbu poměrně dost pravděpodobně zavoskování nepomůže, to řeší primárně mikrofoničnost snímačů. A té bych se u SD zas tak moc nebál. Prostě musíš mít rozumně nastavený gain, rozumně se postavit vůči aparátu a používat ruce / volumítko pro tlumení / ztišení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Bejk : Jo díky za rady.Hele tohle na mě vůbec nezkoušej.Já teď nevim kam skočit dřív, vim že to neni starost lidí tady z fóra ale nechci vypadat jak nevděčnej haj*l.Posledních pár měsíců toho mam prostě moc, vždycky je něco so musim vyřešit.Chtěl sem jenom od někoho poradit, normálně sem se zeptal a čekal sem, že někdo znalejší než já se ozve a napíše mi k tomu něco.Vždyť to neni zas taková věc, co se děje jednou za 100 let, pár lidí s vazbou problém má, ale když mi tady nikdo nic nenapíše tak to je docela na nic.Nechci opravdu vypadat jak nevděčnej ale prostě to potřebuju rychle vyřešit ať můžu řešit dalších x věcí který potřebuju udělat ať mam klid.Každopádně všem děkuju za rady a sorry, nemyslel sem to tak
. Skusim to zavoskovat a uvidim, nikdy mi ta hlava s žádnou kytarou nepískala, je to divný.Ta sh-4ka píská skoro hned ale ta dvojka začne pískat až tak po deseti vteřinách.Dělá mi to se svěma distortionama, nepomáhá ani když uberu gein na hlavě, sice to je lepší ale začne to pískat taky, trochu míň na hlas a trochu pozdějc ale začne :-/ .Skusim to a uvidim
.
Nero : Díkes, asi tam dam killswitch a kašlu na to, ale jenom jako poslední možnost.
Nero : Díkes, asi tam dam killswitch a kašlu na to, ale jenom jako poslední možnost.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
Kunec a Kmensik, výtejte v klubu Nobody. Do slovníku by to chtělo novou definici. Nikdo = méně než deset lidí. Sorry, ale tohle mě dostalo.irry píše:... ale když mi tady nikdo nic nenapíše tak to je docela na nic ...
Vycházím celou dobu z předpokladu, že snímače máš dobře zapojené a že nenastala nikde chyba. Pak jestli máš kvalitní kabely.
A co máš prosímtě za aparát? RD50 nebo RG50T? RD50T nějak nemůžu pohledat. Ale v jednom tvém příspěvku, jak jsi se rozplýval z úchvatné DS2, jsi zmiňoval, že je to pseudo 4 kanál, takže bych to tipl na RG50T. Zkus vypnout všechny možné boostery na hlavě, abys měl pouze naprosto čistý zvuk. Zapoj pouze kytaru a zkus jestli ti to šumí. Když pak tento šum zesílíš distortionem, tak to prostě začne vazbil. Zesák má efektovou smyčku, takže prostě pořiď třeba ten NS-2, zapoj to smyčkou přes zesák a máš svatý pokoj.
PS: RG50T je snad nejhorší aparát, s kterým jsem měl tu čest. Nebyl jsem schopen nastavit kloudný zvuk, nejlépe to znělo s klonem tubescreameru, ale pořád děs.
Edit: omlouvám se, má zkušenost je s RH50T. V Randallech se nějak moc neorientuju.
Naposledy upravil(a) Peťan V. dne 7.02.2015 11:16, celkem upraveno 2 x.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Mam RH50T.Sorry v poposku mam chybu
.Všechno dobře zapojený, zkoušel sem to jak sem říkal i na jinym apecu, na tranďáku a furt to vazbí.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
irry: Já ti nevyčítám, že se ptáš, ale starosti tady máme všichni a určitě toho nemáš nejvíc z nás všech. Tak si prosím nehraj na chudáčka, to bys mě opravdu rozesmál. Chápu, že potřebuješ znát odpověď, ale tady není ničí povinnost být 24h a přispívat. Někdo, kdo má taky dost práce a přitom o tom ví něco víc, sem musí ve chvilce volna zaskočit a poradit ti (pokud má ještě co, protože říkám, že vlastně vše už ti napsal Peťan).
A jak jsem už řekl, o zpětně vazbě obecně je tady toho popsáno mraky, proto pochop, že ti to tu znovu nebudou lidé dokola vypisovat, když stačí jen použít hledat. Další věc je, že jsi asi první s tímto konkrétním problémem u "kvalitních" snímačů a proto ti nemůžeme rychle a účinně pomoct, přesně jak si přeješ. Věř mi, že to tu určitě už prošlo hodně lidí znalých věci a kdyby měli jen nápad, jak to vyřešit, tak už ti ho napsali.
To, že ti ta hlava nikdy nepískala neznamená, že nemohla z nějakého důvodu začít, proto jestli můžeš, vyzkoušej jiné aparáty, abys měl opravdu jistotu, že to je v kytaře, než se v ní začneš vrtat. Může ti to ušetřit hromadu času.
Pokud se ti to potvrdí, tak máš asi jen 2 možnosti:
Začni sám rychle zkoušet vše, o čem jsme tu mluvili.
Vem kytaru a odnes ji někomu, kdo se tím živí a rychle ti pomůže.
Toť asi opravdu vše, co ti tady můžeme poradit
.
Přeju, ať to rychle vyřešíš a najdi si pak chvilku a sděl nám v čem byla chyba- pro budoucí generace
.
A jak jsem už řekl, o zpětně vazbě obecně je tady toho popsáno mraky, proto pochop, že ti to tu znovu nebudou lidé dokola vypisovat, když stačí jen použít hledat. Další věc je, že jsi asi první s tímto konkrétním problémem u "kvalitních" snímačů a proto ti nemůžeme rychle a účinně pomoct, přesně jak si přeješ. Věř mi, že to tu určitě už prošlo hodně lidí znalých věci a kdyby měli jen nápad, jak to vyřešit, tak už ti ho napsali.
To, že ti ta hlava nikdy nepískala neznamená, že nemohla z nějakého důvodu začít, proto jestli můžeš, vyzkoušej jiné aparáty, abys měl opravdu jistotu, že to je v kytaře, než se v ní začneš vrtat. Může ti to ušetřit hromadu času.
Pokud se ti to potvrdí, tak máš asi jen 2 možnosti:
Začni sám rychle zkoušet vše, o čem jsme tu mluvili.
Vem kytaru a odnes ji někomu, kdo se tím živí a rychle ti pomůže.
Toť asi opravdu vše, co ti tady můžeme poradit
Přeju, ať to rychle vyřešíš a najdi si pak chvilku a sděl nám v čem byla chyba- pro budoucí generace
- irry
- Kontaktovat uživatele:
Nehraju si na chudáka, jenom nechci aby to vypadalo že sem nevděčnej.Už sem psal že sem zkoušel i jiný aparáty a píská to furt.Díky za vyčerpávající odpověď.
ZOOM G3X
ZOOM G3X
irry,
1. přečti si znovu, co jsme ti napsali. Je tam všechno, co potřebuješ vědět. Víc ti nikdo na dálku neporadí.
2. Vyplň si Bydliště. Nemusíš se stydět, že jsi z vesnice, nebo z Prahy, nebo odkudkoli, každému je to jedno. Ale: Možná je tady na fóru někdo, kdo bydlí za rohem, a pomohl by ti s tím rychle a jednoduše. Ani se tím nemusí živit. Nebo ti doporučí nejbližšího kytaráře.
3. Nemůžeš tu vazbu nahrát na mobil? Video i s nastavením aparátu, jak ta vazba nastupuje, tlumení strun atd.
1. přečti si znovu, co jsme ti napsali. Je tam všechno, co potřebuješ vědět. Víc ti nikdo na dálku neporadí.
2. Vyplň si Bydliště. Nemusíš se stydět, že jsi z vesnice, nebo z Prahy, nebo odkudkoli, každému je to jedno. Ale: Možná je tady na fóru někdo, kdo bydlí za rohem, a pomohl by ti s tím rychle a jednoduše. Ani se tím nemusí živit. Nebo ti doporučí nejbližšího kytaráře.
3. Nemůžeš tu vazbu nahrát na mobil? Video i s nastavením aparátu, jak ta vazba nastupuje, tlumení strun atd.
- irry
- Kontaktovat uživatele:
1.jo
2. sleduješ mě nebo co? nestydim se že sem z vesnice...v praze se mi líbí ale styděl bych se že tam bydlim
3.Teď na to nemam čas, až bude čas natočim to a hodim to sem, budu rád jestli si to poslechnete a uvidíme jak to bude
2. sleduješ mě nebo co? nestydim se že sem z vesnice...v praze se mi líbí ale styděl bych se že tam bydlim
3.Teď na to nemam čas, až bude čas natočim to a hodim to sem, budu rád jestli si to poslechnete a uvidíme jak to bude
ZOOM G3X
ZOOM G3X
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty jsi fakt mimoň... Přečti si ještě jednou, co kmensik napsal.irry píše: 2. sleduješ mě nebo co? nestydim se že sem z vesnice...v praze se mi líbí ale styděl bych se že tam bydlim
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008