Praskání struny
Pravidla fóra
Re: Praskání struny
Nazdar,
mám takový dotaz, dá se nějak opravit prasklá struna éčková, když je prasklá úplně u kolečka na konci struny? Je mi líto po pár měsících občasného hraní zase měnit celou sadu...
mám takový dotaz, dá se nějak opravit prasklá struna éčková, když je prasklá úplně u kolečka na konci struny? Je mi líto po pár měsících občasného hraní zase měnit celou sadu...
Udělej si tam uzlík. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Zvaž nákup tenisek, legín a hodiny baletu.Je mi líto po pár měsících občasného hraní zase měnit celou sadu...
Tam najdeš co hledáš ...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak vyměň 1 strunu...Diamant píše:Je mi líto po pár měsících občasného hraní zase měnit celou sadu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Čéče Lukáši s tím nemám jedinou dobrou zkušenost, jakmile jsem měnil jenom jednu strunu vždycky to přestalo ladit ... struny jsou prostě spotřebák a má se shodit celá sada. Když jsem to ještě mydlil závodně, kupoval jsem struny po krabicích - tedy po 12 baleních.
Když se kácí les, lítaj třísky
Když se kácí les, lítaj třísky
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nevidím jediný důvod, proč by to mělo přestat ladit. Na několika různých akustikách to dělám léta a nikdy jsem neměl nejmenší problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Než se objevily média (9/10), používal jsem devítky. Tam to prostě funguje - nelze beztrestně dát novou strunu do postarší, už vytahaný a usazený sady. Rozhodně s tím nejde bez problémů příkladně dohrát kšeft.
Problémy jak s lazením, tak prostě ta nová struna má jinou brizanci a ráda z toho "čumí" ...
Nějak mi došlo že pro domácího žvýkače co to vezme do ruky jednou za měsíc to bude asi jedno.
Já to ovšem nedělám už léta letoucí. Pro případ že bych musel jet odehrát kšeft s jedinou kejtrou bych měl ve futrále připravenou starou sadu z toho samýho nástroje. Dřív jsme to tak dělali všichni, do jednoho. Namotáš jí rychle z5 kde už kdysi byla, naladíš, 2-3 něco jako slap na basu, doladíš načisto a jede se dál
Problémy jak s lazením, tak prostě ta nová struna má jinou brizanci a ráda z toho "čumí" ...
Nějak mi došlo že pro domácího žvýkače co to vezme do ruky jednou za měsíc to bude asi jedno.
Já to ovšem nedělám už léta letoucí. Pro případ že bych musel jet odehrát kšeft s jedinou kejtrou bych měl ve futrále připravenou starou sadu z toho samýho nástroje. Dřív jsme to tak dělali všichni, do jednoho. Namotáš jí rychle z5 kde už kdysi byla, naladíš, 2-3 něco jako slap na basu, doladíš načisto a jede se dál
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Zdravím, mam dotaz - tak trochu prkotina ale protože je to až tak primitivní tak sem na to napsanou odpověď nenašel 
Takhle, při výměně strun mi praskla struna D ... asi sem to přepískl, nemyslím že by to byla vada na straně struny jako takový nebo kytary.. de mi jen o to že nevím kdy se dostanu někam abych si mohl pořídit struny nový, a zajímá mě jestli kytaře nevadí když na ní není všech 6 strun (jestli se jí něco nestane s krkem když takhle bude jen s 5ti strunama dýl nebo podobně...) minimálně 3 dny budu při nejmenším bez tý struny D, takže - vadí to něčemu nebo je to jedno?
Takhle, při výměně strun mi praskla struna D ... asi sem to přepískl, nemyslím že by to byla vada na straně struny jako takový nebo kytary.. de mi jen o to že nevím kdy se dostanu někam abych si mohl pořídit struny nový, a zajímá mě jestli kytaře nevadí když na ní není všech 6 strun (jestli se jí něco nestane s krkem když takhle bude jen s 5ti strunama dýl nebo podobně...) minimálně 3 dny budu při nejmenším bez tý struny D, takže - vadí to něčemu nebo je to jedno?
Cvičit a cvičit, o ničem jiným to není.. tak žádný výmluvy x)
Kytara: ESP LTD F-100FMKombo: LANEY LX65R
Ahoj,
podle mého názoru ne. Ani dlouhodobě(např. měsíc) by to podle mě neměl být nějaký problém.
Jen takový tip : pro podobné případy si všechny staré struny schovávám, aby jsem furt nemusel rozdělávat nové sady
.
podle mého názoru ne. Ani dlouhodobě(např. měsíc) by to podle mě neměl být nějaký problém.
Jen takový tip : pro podobné případy si všechny staré struny schovávám, aby jsem furt nemusel rozdělávat nové sady
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Snad to tak bude, díkRadagabi píše: podle mého názoru ne. Ani dlouhodobě(např. měsíc) by to podle mě neměl být nějaký problém.
Jo, to zní jako plánRadagabi píše: Jen takový tip : pro podobné případy si všechny staré struny schovávám, aby jsem furt nemusel rozdělávat nové sady.
Cvičit a cvičit, o ničem jiným to není.. tak žádný výmluvy x)
Kytara: ESP LTD F-100FMKombo: LANEY LX65R
Ahoj.
Může být umístění Tailpiece (struníku) u Tone-o-matic příliš nízko důvod praskání strun?
Může být umístění Tailpiece (struníku) u Tone-o-matic příliš nízko důvod praskání strun?
-
arcilucifer
Urcite tohle neni duvod pro praskani strun, na trech kytarach ho mám dotazeny az k telu a struny mi nepraskaj.Radagabi píše:Ahoj.
A to se mi struny opiraj o hranu bridge a pak se az zlomí na ladicí kameny.
Já měl tailpiece nadoraz u těla a ještě jsem motal wraparound a spodem, struny držely stejně jako na ostatních kytarách (no a pak jsem se na to vykašlal, poněvadž jsem prostě na fendroidy a kytaru prodal..
). Podívej jak ostře lomené to maj telecastry..
-
cobainbiafra
Čau,
Může být důvod k praskání strun i špatná technika hraní?Např.když při hraní náhle přejdu na P.M. a agresivně přirazím struny na struník a asi s tím souvisí i ostrost hran na kamenech.Jelikož mám novou kytaru cca 2 měsíce a struny jsem měnil už třikrát,a praská to za kamenem.Ale stalo se mi i to že mi praskla struna když jsem hrál nasucho.Jedná se o struny A a D.Mám kytaru Fokus LP custom.Zkoušel jsem různé druhy strun ale stejně to dříve či později praskne.Nebo může být problém někde jinde?
Může být důvod k praskání strun i špatná technika hraní?Např.když při hraní náhle přejdu na P.M. a agresivně přirazím struny na struník a asi s tím souvisí i ostrost hran na kamenech.Jelikož mám novou kytaru cca 2 měsíce a struny jsem měnil už třikrát,a praská to za kamenem.Ale stalo se mi i to že mi praskla struna když jsem hrál nasucho.Jedná se o struny A a D.Mám kytaru Fokus LP custom.Zkoušel jsem různé druhy strun ale stejně to dříve či později praskne.Nebo může být problém někde jinde?
Za to můžou kameny. Na jedné ze svých kytar jsem se toho zbavil pořízením kobylky s rolnami. Na další kytaře s ToM se mi to zatím nestalo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Taky bych to viděl na kameny... buď pořiď kameny s rolnama nebo můžeš zkusit vzít pilníček a opatrně ty drážky, kde jsou struny, zaoblit
.
Než budeš kupovat novou kobylku nebo brousit kameny, zkus zvednout struník (tailpiece). Pomáhá to . Najdi si někde na googlu, jak to má být zhruba vysoko. Mělo by to vypadat nějak takhle.
Jelikož sis koupil levnou kytaru, kterou Švehla nechal vyrobit v Korei (nebo Číně, nejsem tak docela informován o současné situaci), kameny jsou jednou takové, podruhé onaké. Není problém si je sám "dohlomejzdat". Tam, kde to praská, kde jsou otřepky z výroby, to budeš muset dohladit a doleštit. To zvládneš.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Praskání struny
Myslím, že tady není žádná univerzální pravda -> trochu se mění zvuk, tak ať to má každý, jak mu to hraje nejlíp, ne? (Např. wraparound dle Zakka by byl v tomhle případě stopro too high) A že by struny o tolik více praskaly ostřejším zalomením? Co chudáci stratocastery a telecastery? Co by se muselo dít pod kolíčkama akustik? Otřep na kameni, nebo do kamenne vtlačená drážka mi přijde mnohem pravděpodobnější..Radagabi píše:Než budeš kupovat novou kobylku nebo brousit kameny, zkus zvednout struník (tailpiece). Pomáhá to . Najdi si někde na googlu, jak to má být zhruba vysoko. Mělo by to vypadat nějak takhle.
Vliv na zvuk to opravdu má, ale já osobně pozoruju spíš rozdíl v tahu strun.José píše:Myslím, že tady není žádná univerzální pravda -> trochu se mění zvuk, tak ať to má každý, jak mu to hraje nejlíp, ne? (Např. wraparound dle Zakka by byl v tomhle případě stopro too high) A že by struny o tolik více praskaly ostřejším zalomením? Co chudáci stratocastery a telecastery? Co by se muselo dít pod kolíčkama akustik? Otřep na kameni, nebo do kamenne vtlačená drážka mi přijde mnohem pravděpodobnější..Radagabi píše:Než budeš kupovat novou kobylku nebo brousit kameny, zkus zvednout struník (tailpiece). Pomáhá to . Najdi si někde na googlu, jak to má být zhruba vysoko. Mělo by to vypadat nějak takhle.
Co se týče praskání, ten velkej úhel může být klidně důvod toho, že to praskne (tím se rozumí např. pokud se struna dotýká okraje kobylky - viz. struník utáhnutý úplně nadoraz ke kytaře) . Osobně jsem měl dlouhodobý problém s praskáním strun v místě kamenů. Zbroušení to nevyřešilo, výměna celé kobylky za Schaller také ne. Různé typy a značky strun, vydržely různě dlouho, ale furt praskaly. Bezradný jsem zkusil zvednout struník a je po problémech. A když jsem to pak ze zvědavosti googlil, tak jsem také narazil na několik odkazů, které tvrdily, že vysoký úhel opravdu může mít vliv na praskání strun. Škoda, že jsem na to nepřišel dříve
P.S.: Nevím, čím to je, snad konstrukcí Tune 'O Matic. Rozhodně netvrdím, že můj názor je platný ve všech případech.