Jak náhle utnout akord, ton ?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
ich
V karanténě

Jak náhle utnout akord, ton ?

Příspěvek od ich »

Takže jsem kytarista začátečník, učím se základní akordy, power akordy, zahraju jen pár kousku od white stripes.

Ale co mi dělá hodně veliké problémy je náhle utnout zvuk nějakého akordu, tonu a po utnutí začít vybrkávat, hrát jednotlivé tony (bez dozvuku onoho akordu, která jsem předtím zahrál)

http://www.songsterr.com/a/wsa/white-st ... b-s12081t0 Pokusím se vám to popsat na tomhle tabulátoru - od 22 je riff - 3x 000 - zahraju a poté je tam hra na jednotlivé struny. Jenže vůbec nevím jak ty ,,nuly,, utnout a přejít do toho vybrnkávání. Jak to děláte vy ? Mám si pomoci ukazovakem, jakoby udelat barre, abych ty struny utlumil ? Nebo je lepší ty struny utlumit pravou rukou tak, ze ji polozim pres struny (podobne jako pri PM), nebo snad palcem, pri obejmuti krku ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jak náhle utnout akord, ton ?

Příspěvek od Nero »

Všechno jsou možnosti. Já bych tu pracoval asi se špičkou ukazováku levé ruky a malíkovou hranou pravé ruky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

docela dobre se daj tlustsi struny taky tlumit palcem pri pohybu trsatkem dolu. To pouzivam dost casto, i kdyz by mi za to asi kdejakej kytarocistohernipurista utrhl kou... prsty
Hodně budem někde...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zkus to ukazovákem levé ruky přes všechny struny zároveň s chytnutím toho jednotlivého tónu, a pak se nauč průběžně tlumit malíkovou hranou pravačky. Já víc tlumím pravou.
ich
V karanténě

Příspěvek od ich »

SUK píše:docela dobre se daj tlustsi struny taky tlumit palcem pri pohybu trsatkem dolu. To pouzivam dost casto, i kdyz by mi za to asi kdejakej kytarocistohernipurista utrhl kou... prsty
Tak to si nedokazu predstavit, jak mam palcem tlumit ty struny. Palec mam pochopitelne podel strun a z neho vycniva trsatko spickou kolmo ke strunam.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

SUK: to je trochu cesta k nechtěným flažoletům :-D

Nevím, tam používám prsty, když to nemůžu sjet v celku..
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Někdy se taky používá zápěstí. Nevím, jak by to znělo ve skutečnosti s aparátem, ale tady zrovna mi připadá, že ty dvě spodní struny by tam klidně mohly znít.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Tlumit basove struny (aby nehraly, kdyz nemaji hrat) lze palcem leve ruky, ktery presahuje hmatnik. Za tohle by se uz lamaly ruce, ale ucel sveti prostredky :D
Jinak asi vse bylo receno :)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Struny se tlumí vším, co je po ruce, palcem a ukazováčkem levačky, zápěstím, hranou dlaně pravačky, v detailech jakýmkoliv prstem obou rukou, pokud je to nutné. Je to úplně fuk a účel světí prostředky. Každý to dělá tak, jak má narostlé ruce ... a také ... jak je zvyklý mít pověšenou (či o stehno opřenou) kytaru. Je mnoho perverzí v této oblasti, někdy to je až nefysiologické ... ale když to dotyčnému vyhovuje :) .

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“