Ozvučení bicích (live i recording)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Ozvučení bicích (live i recording)

Příspěvek od necibici »

Je to teprv moje 2.studio, takže nemám tolik zkušeností, ale přesně jak píšeš, ten pocit, že už to mám za sebou je super. 8)
A ten kytarista, co nejvíc machroval, že budu mít největší problémy já, má teď sám problém vůbec to nahrát.. :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

NECI... to tak bývá, posměváčkové si tak kompenzují svoji neschopnost;) Ale on to nakonec dá.... jen mu to bude déle trvat.

Těch studií už jsem několikero prošla, to je fakt, ale vždy mám určitý druh trémy z odpovědnosti. Každopádně co nedám hned, nebo nejpozději na 3tí verzi, s tím už pak mám problém... a sleduji to i u jiných. Nemám moc ráda, když točím, když se kolem motá hodně lidí, ale velice ráda, když je čas, jedu do studia jen tak koukat, jak se potí spoluhráči :-p

A když jsem na podzim 2013 točila soundtrack k prvnímu dílu rockové opery, kde hostovalo spousta skvělých zpěváků, kterých si vážím, jezdila jsem se dívat a poslouchat, jak to dávají. Prostě jsem si v klidu sedla na terásku před studio, dala si pivečko, cigárko a sledovala jak se co chvíli někdo přiřítil, rozezpívával a pak vždy docela opocený vycházel ven na cígo taky;) A když je u toho i řádně veselo a skvělý catering, tak je studiová práce i docela zábava :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
vlkladno

Příspěvek od vlkladno »

Tak to jsem pouzival uz pred dvaceti lety, takova kravina ktery rikaj subkick a stoji to majlant.http://j.ol.sweb.cz/amati/tn_Amati%20000.jpg :D
Windy

Příspěvek od Windy »

vlkladno píše:Tak to jsem pouzival uz pred dvaceti lety, takova kravina ktery rikaj subkick a stoji to majlant.http://j.ol.sweb.cz/amati/tn_Amati%20000.jpg :D
není ten obrázek zbytečně velkej? :shock: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Taky jsem si říkal, že je to super detail subkicku.. :twisted:
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Bubeníčci, malá anketa (spíš dotaz do pléna):
Jak přistupujete ke hře na Ride činel?
Ptám se z pohledu zvukaře, protože jsem si navykl (live) Ride zvučit zvlášť, stejně jako hajtku, ale někteří bubeníci do něj řežou způsobem, že je to vlastně jen další crash, nicméně jiní zase hrají poměrně čistě a "sofistikovaně" i na pupek činelu, takže samostatná klika s Ridem má smysl.
Názor?
LTH
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jo, je to tak. Každý bubeník na to hraje trochu jinak a každý činel zní jinak. Někdo preferuje temnější, spíše skrytý zvuk ride, někdo si potrpí na průrazný, až tříštivý zvuk na pupku. Není na to mustr.
Takže to chce poslechnout si bubeníka, nebo se s ním domluvit, jak to má rád :D . Pak se rozhodneš sám, co mu tam strčíš.
U mě je to většinou 2x OH umístěné tak, aby levý bral HH+crash a pravý crash+ride. Ještě se mi do toho motá tamburína a cowbell, ale ty prolezou v pohodě. Venku dávám ještě samostatně HH.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

zzbar píše:...nebo se s ním domluvit, jak to má rád :D . Pak se rozhodneš sám, co mu tam strčíš...
:mrgreen: :mrgreen:
Ale každopádně díky za odpověď :-)
LTH
pehve

Příspěvek od pehve »

Nezvučím ride extra, můj v pohodě proleze přes 2 OHčka a to na něj hraji hodně dynamicky, od jemného pianka špičkou na okraji po akcenty tělem na pupík. Crash údery na ride nepoužívám. V klubech i venku, vše je krásně slyšet. Hraji blues, bluesrock, jazzrock i bigboš.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No já hraju tvrdší rock a melodický metal... samostatně dide nezvučím, vesměs to poberou OH..... miluju ale velice ostrý a průrazný zvuk ride na těle i na pupku. Proto mám poměrně hlasitější kousek co je spejšl laděn pro to aby prolezl i v ostrých kytarových pasážích. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Nahrávali jsme zpěvy a já si vzal sebou bonga, že je ještě nahraju do části, kde jedu dvojšlapku s ridem a kytara má sólo, ale šéf studia mi to silně rozmlouval, že to bude znít blbě, no pohádali jsme se... :?
Ty bonga tam maj smysl, je to skladba Bohům o obětování a mám i podobnej začátek na přechody. :wink:
Pak jsem v při cestě domů vymyslel, že mi může zvukař umazat sudou-levou ránu kopáku, aby to nebyl takovej maglajz a zbyly jenom osminy a on, že to teda zkusí..Co vy na to?
pehve

Příspěvek od pehve »

hmm...umazat, no jde to ale proč to nenahrát v osminách rovnou?
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

pehve píše:hmm...umazat, no jde to ale proč to nenahrát v osminách rovnou?
Já jsem to pochopil tak, že už má bicí natočený, takže aby je nemusel přehrávat, tak to udělá takto.
LTH
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Přesně tak, teď už je znovu nahrát nemůžu.
Spíš by mě zajímalo, jestli si stát za svým?
Chápu, že to takhle nejde bez poslechu posoudit, ale hlavně mi vytýkal, že ty bonga úplně přesně nesedí na tu dvojšlapku, ale já jsem zastánce lidský nedokonalosti.. :mrgreen:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Tak ve studiu jde lecos... já se zrovna vrátila ze studia... a včera jsem v jedné pecce měla slabou dynymiku kopáků v triolách ve velice rychlém tempu. nakonec jsme kopákovou stopu smázli a kopáky jsem si k tomu dotočila zvláš´t!
každopádně co nejde nahrát s požadovaným výsledkem hned, to se dá dotočit či sestříhat.... pochopitelně je to o čase a potažmo i financích ;)
pehve

Příspěvek od pehve »

necibici píše:Přesně tak, teď už je znovu nahrát nemůžu.
Spíš by mě zajímalo, jestli si stát za svým?
Chápu, že to takhle nejde bez poslechu posoudit, ale hlavně mi vytýkal, že ty bonga úplně přesně nesedí na tu dvojšlapku, ale já jsem zastánce lidský nedokonalosti.. :mrgreen:
ok, rozumím. Ve studiu jde opravdu lecos, zkušenosti máme stejný. Jenže - názor mistra zvuku by měl u nás mít nějakou váhu. Pokud perkuse svojí nepřesností rozmazávají rytmický dojem a soft to není schopen zarovnat do mřížky je to průser.
Necibici ptáš se jestli si stát za svým. Jo, vždy je dobrý stát si za svým ale vše má své meze. Vždycky je potřeba mít jasnou představu o výsledku, jak má song znít. Pokud je záměr aby byla lidská nedokonalost znát není to třeba řešit, prostě to tak chceme, charakter songu to má vystihnout a na nás je o tom přesvědčit mistra zvuku, vtáhnout jej do svého záměru, získat jeho umění pro nás. Nemáme-li tu schopnost, dojde ke konfliktu.
Aranže jsou věcí každého tvůrce, to je jasan ale mně tu nesedí jedna věc - proč cpát na šestnáctkový spodky perkuse které s nimi nesedí?
Nezbývá než poslechnout výsledek a říct si - jo, to je ono, tak jsme to chtěli anebo - sakra, to nějak tahá za uši, dám si poradit.
Pokud ale ve spolupráci visí dohady, jak píšeš - pohádali jsme se, projekt je dost ve výsledku ohrožen.
Jak to vlastně vidí ostatní členové kapely a jak to cítí autor songu?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Co na to rovnání říkají přeslechy kopáku v overheadech? řeší se to, nebo se to ztratí?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Přesně jak se tu píše... je potřeba brát v úvahu názor zvukového mistra a především autora songu. Ono za bubnama vše slyšíme nasucho hodně jinak než coby posluchač, nemluvě o nějaké představě budoucí aranže celé pecky. ne každá hudebně náročnější kompozice se hodí... a není potřeba cpát do songu za každou cenu náročnější party jen proto, aby se bubeník "blýskl" svým uměním.

Co se týče různých přeslechů, nejen v overheadech... to samozřejmě je problém a záleží to pasáž od pasáže..... opět je potřeba hodně spolupracovat se zvukařem a nahrát si to třeba zkusmo v nějaké verzi a slyšet co se s tím dá.......... nicméně často to není neřešitelné.
Moc ráda bych demonstrovala na ukázce, zrovna jsem přesně tohle řešila te´d o víkendu ve studiu, nicméně nahrávku před finální míchačkou nechceme nikde veřejně prezentovat.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

My to máme s autorstvím skladeb napůl s kytaristou.
Chtěl jsem ty bonga u týhle skladby použít už dřív a teď když je konečně mám, tak jsem je chtěl nahrát.
Já jsem zvukařovi říkal, že je chci jenom do pozadí a taky to tak v celku znělo, ale trochu nepřesně, no..
Zkusili jsme vypnout při poslechu kopáky a pak to bylo lepší, nebyl to takovej guláš.
Zvukař mi to zkusí připravit s tím osminovým kopákem a uvidíme příští pondělí, ale je fakt, že kdybych nahrál ty kopáky pěkně dvojšlapkou v osminách, tak je po problému, ještě zkusim nadhodit i tuhle variantu, bicí tam pořád ještě mám. Díky za rady. :wink:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak je to konečně hotovo!!!! :twisted:
http://bandzone.cz/attacus
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“