Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
V "krabičkovém" režimu se to chová jako jednotlivá krabička, kdy si požadované nastavení děláš pomocí "čudlíků" - potenciometrů, jejichž stav vidíš názorně na displeji, každé aktuální nastavení si krabička zapamatuje. Hlavní výhodou je samozřejmě cena, protože za cenu toho ZOOMa neseženeš takřka ani jednu lepší (tj. od věhlasnější značky) krabičku pro daný typ modulace. Samozřejmě se dá koupit jednodušší zařízení, třeba sdružené modulace dělal i TC Electronic, levnou víceúčelovou modulaci dělal tuším Mooer.
Edit: Nejen Mooer, ale i NUX - ten se mi hodně líbí koncepcí a z ukázek, osobně jsem ho ale nezkoušel:
http://kytary.muziker.cz/kytarove-efekt ... x-Mod-Core
Ale tady je nutné možná vždy po přepnutí doladit parametry jednotlivých efektů, pokud si je to nepamatuje. Ale ty ZOOMy jsou stejně lepší investice, když se člověk prokouše tím uložením patchů.
Edit: Nejen Mooer, ale i NUX - ten se mi hodně líbí koncepcí a z ukázek, osobně jsem ho ale nezkoušel:
http://kytary.muziker.cz/kytarove-efekt ... x-Mod-Core
Ale tady je nutné možná vždy po přepnutí doladit parametry jednotlivých efektů, pokud si je to nepamatuje. Ale ty ZOOMy jsou stejně lepší investice, když se člověk prokouše tím uložením patchů.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 15.04.2015 10:15, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si například včera na Zoom G1Xon simuloval Phaser a Univibe (jak jsem již natěšen na Helix a Viscous Vibe od TCE), abych vyzkoušel optimální místo v signálovém řetězci (před nebo za zkreslením) a s výsledkem jsem byl spokojený. Jak tu píší i kolegové nade mnou, za ty peníze asi lepší volba nebude. Co se složitosti ovládání týče, jasně, člověk tomu musí na začátku věnovat nějakou tu hodinku a osvojit si základy ovládání, ale zrovna u Zoomů mi to přijde celkem intuitivní.
+1 pro Zoom - pro modulace pak jednoznačně MS-70CDR, který ti může ušetřit místo i v případě exotičtějších delayů a reverbů. Stejně jako na G1on se pod jedno nastavení může schovat kombinace až 6 efektů sešlápnutých naráz (žádné postupné zapínání na X krabičkách) - a pak už mezi hotovými kombinacemi můžeš jen cyklicky přepínat. Typů modulací echa atd. je tam tolik, že budeš mít týdny z čeho vybírat...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
Koukám, že Warvick okopírovali koncept Pedaltrain pod názvem Rockboard:
http://shop.warwick.de/?&c=35352310012& ... |RockBoard
http://www.muziker.cz/hledat?q=RockBoard
| Cruel YT | Cruel sptf
Huh to je skoro na soud ty jo 
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Taky jsem si všiml...na kytarách.cz už Pedaltrain zmizel z nabídky na úkor Rockboardu !! Neuvěřitelnécherreda píše:Koukám, že Warvick okopírovali koncept Pedaltrain pod názvem Rockboard:
Tak pokud ten kus kolejnicovýho plechu bude levnější, tak klient nějaké soudy nebude řešit. Raději však pořídit dříve než to stáhnou. 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Vřadil jsem do smyčky starej dobrej Boss EQ jakožto nejlevnější clean boost, který jsem během týdne objevil - jako nový z bazaru za 800, nekupte to. Mimo jiné je pro mě výhodný i proto, že na něj lze dobře šlapat v obrácené poloze, aniž by pata rozdupla nějaké čučky - ověřeno koncertně (podivně rozjeté fadery jsou jen z manilulace při zapojování, jinak samozřejemě narovno
).
| Cruel YT | Cruel sptf
clean boost a GE-7?
imho ani trochu, mam ho v pedalboardu a prijde mi,ze prasi dost (oproti napr microampu min prijemne). navic sumi
ale pro moje ucely (midboost za fuzz face) to staci.
pokud jsi ho mel za 800, nema cenu na nem hledat mouchy
pokud jsi ho mel za 800, nema cenu na nem hledat mouchy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Oproti tomu tam máš šikovný Fender micro EQ, který nešumí vůbec, ani při max volume (tím myslím samotný šum krabky, ne šumy, které do krabky přichází a jsou pak zesíleny). Tak je přehoď a máš to. Ale pokud ti to hraje jak potřebuješ, není co řešit.
Boss EQ je úplně v pohodě, pár generací kytaristů zcela uspokojoval a nyní je nějak uživatelsky nedostatečný?
Tolik obecná úvaha a nyní konkrétně:
a)Takhle v zadní řadě na prkýnku by na Fender šlapat nešlo, na Boss se v téhle poloze šlape dobře, čudlíky nezavazí. Harapes v nejlepší formě fakt nejsem, jak bych tam šlapal na krabku ála Microamp, na které je poťák 4 cm od fujswiče a stejně vysoký?
b) Boss mám ve smyčce, fadery rovně a je pouze na skokové zesílení o 2-3 dB. Fender EQ je tak strašně lepší? Já jsem ho nezkoumal (pro koupi mě inspiroval Hendrek
c) Dodatek: v racku s Triaxem mám kvůli doštelungu na cizí bedny MXR 10EQ, který dneska taky od fórových kytaro-audiofilů dostává celosvětově za uši - no klasika - taky děsivě šumí a kdesicosi špatně konstrukčně, prostě šmejd... a nějak nevím. Buď je pro kytaru úplně v pohodě a nebo mi stačí, megaborcovi ze Zakarpatské Rusi.
| Cruel YT | Cruel sptf
Pedalboardy
KFK EQ od MXR a Boss EQ jsem mel vedle sebe a MXR byl proste lepsi. Boss je dobry v tom, ze je levny a snadno sehnatelny, vicemene to tak nejak dela co ma delat, ale tim jeho kvality konci. zminovane MXR mi prislo uplne jinde 
nehraju si na audiofila, ale kdyz uz neco sumi takhle vyrazne, tak me to zacina stvat. I proto chci vymenitnapr Micro amp za nejakou min sumici alternativu.
Btw mam jej porad zaply v tb smycce , jinak bych to bez bufferu na konci retezce asi nedal - dve boss krabky + line6 multak + obyc propojky uz mi prisly jako dost citelny menice signalu byt v bypass rezimu, strcenim boss eq do listy se situace prekvapive vylepsila.
nehraju si na audiofila, ale kdyz uz neco sumi takhle vyrazne, tak me to zacina stvat. I proto chci vymenitnapr Micro amp za nejakou min sumici alternativu.
Btw mam jej porad zaply v tb smycce , jinak bych to bez bufferu na konci retezce asi nedal - dve boss krabky + line6 multak + obyc propojky uz mi prisly jako dost citelny menice signalu byt v bypass rezimu, strcenim boss eq do listy se situace prekvapive vylepsila.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V pohodě, pokud vyhovuje, tak vyhovuje. Já soudím dle sebe, jelikož nehraji přes zkreslený kytarový amp, anóbrž přes ultraclean Phil Jones Bass Cub (s pikolo basou), kde ty šumy u krabek už řeším.
Vsak u zkresleneho ampu kvuli kompresi vytabou jeste vic
nedejboze kdyz se pouziva v serii s nejakym dalsim sumicem (v mem pripade fuzz)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Druhý MXR 10EQ mám ještě i v aku-piezzo řetězci, kde šum také naopak dost řeším, všechny kýžené krabky testuju doma přes mix na sluchátkách a MXR je v pohodě - na zvýraznění vyhrávek ovšem nastavuju jen +2 dB ve středech a +2dB na output level, takže šum se moc nemá kde vzít. Co se ještě týká Boss EQ, tak párkrát jsem ho dřív použil i k aku a něco svého šumu generuje, to samozřejmě máte pravdu, ale na live je také v klidu použitelný, žádný megaprůšvih to není (přičemž do nahrávky bych ho nezapínal). Pokud čínský Fender/Mooer EQ za 12 stovek šumí méně, je to fajn.
On MXR asi žádný elektronický majstrštyk není, při vyšších vytaženích táhel generuje slušný šum, ale myslím, že nějaké equalizační extrémy si snad ani nikdo nenastavuje, leda nějaké lo-fi zvuky a tam se spíš stahuje dolů. Myslím, že u aku i basy je nepoměrně horší opruz pořešit kompresor(y), ale to je k jiné debatě.
Stejně jako ty vaše pokaděné fuzzy, ty snad šumí obecně, to k tomu zvuku jaksi patří, ne?

On MXR asi žádný elektronický majstrštyk není, při vyšších vytaženích táhel generuje slušný šum, ale myslím, že nějaké equalizační extrémy si snad ani nikdo nenastavuje, leda nějaké lo-fi zvuky a tam se spíš stahuje dolů. Myslím, že u aku i basy je nepoměrně horší opruz pořešit kompresor(y), ale to je k jiné debatě.
| Cruel YT | Cruel sptf
Vím, že mi asi dáte "úchylů" ale zkreslení je prostě moje úchylka
)))
No, spíš nakopávání než zkreslení, ne? Neměj mi to za zlé, ale tak trochu si nedokážu představit, jak velké rozdíly můžou být slyšitelné při použití těch 4 nakopávátek. Chápu, že je třeba i používáš v kaskádě, ale určitě ne víc než 2 za sebou (?). Lidi mívají na PB klidně i 4 kreslítka či nakopávátka(obecně gain krabičky), ale většinou dělá každá něco trochu jiného (např. boost-OD-Dist-Fuzz), nebo má třeba na univerzálním neutrálním ampu vykouzlit charakter určité vintage modly (Marshall plexi, Vox AC30, Fender Bassman, apod.).
Ale proti gustu žádný dišputát ...
Když to tak vidím, tak to vypadá spíš na touhu po různých barvách cca stejného zvuku, než po odlišných typech zkreslení. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Jirko , víš že nejsem žádný velký odborník a hráč... Mám to pro radost. Mimochodem se právě jedná o dost rozdílné zvuky a ne že ne. Zas takový idiot nejsemFořt píše:No, spíš nakopávání než zkreslení, ne? Neměj mi to za zlé, ale tak trochu si nedokážu představit, jak velké rozdíly můžou být slyšitelné při použití těch 4 nakopávátek. Chápu, že je třeba i používáš v kaskádě, ale určitě ne víc než 2 za sebou (?). Lidi mívají na PB klidně i 4 kreslítka či nakopávátka(obecně gain krabičky), ale většinou dělá každá něco trochu jiného (např. boost-OD-Dist-Fuzz), nebo má třeba na univerzálním neutrálním ampu vykouzlit charakter určité vintage modly (Marshall plexi, Vox AC30, Fender Bassman, apod.).