Kvalitativní rozdíl klaviatur Fatar TP100 a LK40GH?
Pravidla fóra
Kvalitativní rozdíl klaviatur Fatar TP100 a LK40GH?
Zajímalo by mě, jaký je kvalitativní rozdíl klávesnic Fatar TP100 a LK40GH. Konkrétně mám na mysli tyto klávesnice u Kurzweil SP4-8 a SPS4-8 a kdybych si měl vybírat pouze podle klávesnice, má někdo nějaká doporučení? 
Naposledy upravil(a) Nero dne 21.06.2013 14:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název vlákna
Důvod: Upraven název vlákna
Re: Kvalitativní rozdíl klávesnic Fatar TP100 a LK40GH?
Já bych dotaz ještě trochu rozšířil: má Kurzweil SP4-8 a SP4-7 stejnou klávesnici? (TP100) 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalitativní rozdíl klávesnic Fatar TP100 a LK40GH?
Jen podotknu, že by bylo IMHO přesnější používat termín "klaviatura"
Pokud se nepletu, pak by bylo moje doporučení na klávesnici s podsvitem, dobře se na ní v noci píše 
P.
P.
Re: Kvalitativní rozdíl klaviatur Fatar TP100 a LK40GH?
Jasně, máš pravdu, jenže termín klaviatura mě nějak nesedí na jiné nástroje, než klasické akustické klavíry. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono klaviatura se někdy označuje jako hudební klávesnice, nicméně klaviaturu bych považoval za lepší výraz.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Rozdil v klaviaturach neznam, pri zkouseni v prodejne prisel jejich uhoz velmi lehky, az "blativy". Pro linou ruku asi dobre. Fatar klaviatury jsou obecne kvalitni, ale tyto typy jsou vyrabene primo pro Kurzweil a jejich kvalita je tedy optimalizovana cene zminenych nastroju. Zvuk nastroje SPS 4-8 je podle meho nazoru pres vestavene ozvuceni vylozene nedostacujici - jako "z kyble".
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Včera jsem to zkoušel, SP4 mi přišla mnohem lepší než SP5(ta má sice lepší zvuk, ale to se dá upgradeovat). SP5 byla spíš jako synth, SP4 na cenu okolo 20k slušná. Na Kawaie za 40 to samozřejmě nemá, ale zas to stojí půlku(obdobná situace jako dříve SP2 a MP6).
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Mám to naopak, ze vsech klaviatur co jsem u stage pian ruznych znacek/i sp4-8/ zkousel, mi přisla ta SP5-8/sps4-8/ nejlepsi. Mozna jeste RD800 byla pocitove hodne cool, ale ta byla takova zvlastne jina.
Velmi varuji pred keybed LK40GH a vlastne pred celym timto stagepianem SPS4-8. Po 2,5 letech hrani se ulamuji panty klaves, takze jiz celkem 10 ks umrelo, viz dole fotka. Pri nastavovani Setupu nahodne prestavaji v nekterych Splitech fungovat urcite nastroje. Pri zapojovani piana k mixu nekolikrat doslo k zamrznuti s nasledne nutnym preflashovani firmware. Zadarmo drahe.