multiefekt, 3000 až 4000 Kč, poraďte

Pedály, multiefekty, procesory, ...
speed8
Kontaktovat uživatele:

Re: multiefekt pro ele. kytaru

Příspěvek od speed8 »

Jestli máš zájem, tak prodávám Line6 Pocket POD. Je malý, tudíž velmi skladný, lehký a hraje suprově. Jestli máš zájem, napiš mi zprávu.
Drazer

Re: multiefekt, 3000 až 4000 Kč, poraďte

Příspěvek od Drazer »

Nedávno jsem si pořídil el. kytaru. Hrát budu pouze v paneláku do sluchátek - a to asi doživotně. Z možností kombo, mutiefekt, ext. zvukovka+PC, mi přijde jako vhodné použít multiefekt. Např. ted se na bazaru prodával ZOOM G3 za cca 2500,-Kč, což mi přišlo rozumné neb funguje i jako ext. zvukovka, má bubeníka, looper 40 sec. atd. Nadruhou stranu nevím co od toho očekávat. Informací kolem efektů zde na foru máte skutečně hodně - bohužel 80% z toho je 5-7 let starých/možná neaktuálních. Na kytaru jsem před cca 35ti lety hrál, ale na "španělku" a z úpravou zvuku tak nemám žádné zkušenosti.
Co si má začátečník pořídit za cca 2-3000,-Kč, když defacto nemá vůbec představu co má očekávat/požadovat. Rád bych při těch hodinách cvičení, slyšel nějaký doprovod (možná bubeníka, nevím) a aspon na chvíly zahrál nějakej ten "hustokrutej" zvuk, at je to taky zábava ...
Díky za případné info
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, zrovna ta bazarová G3 by byla ideální i kvůli zabudované zvukovce.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

G3 Ti doporučuji než budeš koukat po nějakých krabičkách,určitě je to nejlepší pro začátek,můžeš si tam stáhnou různá nastavení kytaristů,kapel atd.nebo podobný .
Vlastní zkušenost....
Drazer

Příspěvek od Drazer »

A jinou značku/typ mi nedoporučíte? Ta G3 mi utekla.
Nevím jak to funguje, ale ideálně, kdybych na "krabičce" zmáčnul čudlík Metallica a měl zvuk. Tak stejně Iron Maiden, Sepultura a pod. Na hledání svého zvuku mám asi čas.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak to ti žádný efekt 100% nezaručí, můžou mít sice takové presety, ale výsledný zvuk je vždy kombinací nastaveného efektu, kytary (snímačů), aparátu a hlavně rukou.
Jakýkoliv mul'ták, kam se dají nahrávat patche, které jsou dostupné na internetu umí nastavit jedním stisknutím čudlíku zvuk ála "Metallica, IM, Sepultura" atd.: http://guitarpatches.com/units.php
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Drazer píše:Nevím jak to funguje, ale ideálně, kdybych na "krabičce" zmáčnul čudlík Metallica a měl zvuk. Tak stejně Iron Maiden, Sepultura a pod. Na hledání svého zvuku mám asi čas.
Hendrek to řekl ještě docela kulantně :) Tvoje představa, že zmáčkneš čudlík a bude to instantně hrát jako nějaká tvoje vysněná kapela, je přece jenom drobet zkreslená... Zvuku se můžeš přiblížit vždy v nějakém konkrétním songu nebo jeho části, ale ani Metallica atd. přece nepoužívá stejný sound pro všechny svoje skladby.
V továrním nastavení žádného multiefektu víc než 2-3 tebou požadované presety nebudou (byla by to spíš náhoda), je potřeba hledat - a tedy 100% souhlas s guitarpatches.com (i když i tam je potřeba brát některé presety s rezervou, někdy tam uživatele vkládají vlastní výtvory, jen aby byli vidět - s originálem to mnohdy nemá nic společného...)
Pokud nehodláš kytaru za rok odložit, stejně bych namísto testování presetů věnoval čas zkoumání toho, JAK a PROČ jsou konkrétní řetězce "kytara-efekt-aparát" sestavené a proč je ta která kapela / kytarista používá. Vyladit zvuk, který se ti líbí, pak nebude záležitost měsíců, ale jen několika dnů, možná i hodin.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
kunec

Příspěvek od kunec »

Jestli nemáš asi čas na hledání zvuku, tak se na to raději si vykašli

Sent from my iPhone using Tapatalk
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Drazer píše:Nedávno jsem si pořídil el. kytaru. Hrát budu pouze v paneláku do sluchátek - a to asi doživotně. Co si má začátečník pořídit za cca 2-3000,-Kč, když defacto nemá vůbec představu co má očekávat/požadovat. Rád bych při těch hodinách cvičení, slyšel nějaký doprovod (možná bubeníka, nevím) a aspon na chvíly zahrál nějakej ten "hustokrutej" zvuk, at je to taky zábava ...
Díky za případné info
Zdá se, že si trošku odporuješ - "nemáš představu", ale chceš " slyšet doprovod, bubeníka a hustokrutopřísnej zvuk". Pokud budeš hrát doživotně v paneláku do sluchátek, tak holt tu muziku vůbec nikdy neuslyšíš, takže tě přestane bavit, takže to nebude doživotně, takže ty proklamace nemají smysl.
Nejlépe jest si zakoupit jakýkoliv multiefekt za pár stovek, rozkoukat se, pak ho vyměnit za multiefekt za pár tisíc, rozkoukat se a pak usoudit, co vlastně chci. Pokud budeš v dohledné době jen domácí šmudlal, který si krade čas a prostor na trošku zábavy, doporučuji i looper (který ti jakžtakž nahradí comp, ale ten by ti ostatně nahradil i ten multiefekt). Na looperu si uděláš bicí (rytmus) a doprovod sám, mnoho jich ostatně nějakého bubeníka obsahuje, nemluvě o možnosti celkem neomezeně zrychlit či zpomalit nahrané.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Placka

Příspěvek od Placka »

vzhledem k tomu, že nevíš, co chceš, tak bych šel do G1on, z druhý ruky kolem tisícovky, zvuky slušný, looper i bubeník na palubě - za ty prachy neskutečně moc muziky...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“