Úprava Westernovky

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Joey
Kontaktovat uživatele:

Úprava Westernovky

Příspěvek od Joey »

Čáu, zajímalo by mě, co potřebuju k předělání westernowky na elektroakustiky. Potřebuju k tomu tu krabicu EQ nebo co to je??? Nebo stačí jenom snímač, jack a potencák?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
qwer
Odborník

Re: Úprava Westernovky

Příspěvek od qwer »

Joey píše:Čáu, zajímalo by mě, co potřebuju k předělání westernowky na elektroakustiky. Potřebuju k tomu tu krabicu EQ nebo co to je??? Nebo stačí jenom snímač, jack a potencák?
no zalezi na tom jak to chces udelat - jaky snimac chces pouzit (obyc. snimac podobny snimaci na el. kytare, piezzo, maly mikrofon) a taky jestli to chces mit aktivni a nebo pasivni a aby toho nebylo malo, tak si taky muzes vybrat jestli chces eq a nebo ne :)

jinak se to obecne dela tak, ze ti tam pichnou treba aktivni piezzo - to znamena ze ti udelaji na vrchni strane do kytary diru, tam ti prisrubuji eq s dirou na baterku, na kobylu ti daji piezzo snimac a vzudu daji samici na jack (ti sikovni nebudou vrtat do kytary dalsi diru, ale diji ti tam samici kombinovanou s uchytem na pas... pro kytarare docela jednoducha zalezitost, ty byses do toho ale asi poustet nemel :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava Westernovky

Příspěvek od Joey »

qwer píše:
Joey píše:Čáu, zajímalo by mě, co potřebuju k předělání westernowky na elektroakustiky. Potřebuju k tomu tu krabicu EQ nebo co to je??? Nebo stačí jenom snímač, jack a potencák?
no zalezi na tom jak to chces udelat - jaky snimac chces pouzit (obyc. snimac podobny snimaci na el. kytare, piezzo, maly mikrofon) a taky jestli to chces mit aktivni a nebo pasivni a aby toho nebylo malo, tak si taky muzes vybrat jestli chces eq a nebo ne :)

jinak se to obecne dela tak, ze ti tam pichnou treba aktivni piezzo - to znamena ze ti udelaji na vrchni strane do kytary diru, tam ti prisrubuji eq s dirou na baterku, na kobylu ti daji piezzo snimac a vzudu daji samici na jack (ti sikovni nebudou vrtat do kytary dalsi diru, ale diji ti tam samici kombinovanou s uchytem na pas... pro kytarare docela jednoducha zalezitost, ty byses do toho ale asi poustet nemel :)
No právě, de o to že tata se zmínil že by chtěl elektroakustiku a já sem si říkal že na tuhle kytaru často hraje a že koupě el.akustiky by vyšla asi dráž taxem vymyslel tohle.

Já myslím že by bohatě stačil takový ten snímač co se upevní do toho otvoru a samice s strap buttem. Štelovat si to může na zesiku :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ale jestli tata nehraje nekd koncerty a nebo nehraje s kamosema, kteri busi do bicich a do elektrik, popr. nenahrava, tak mu to bude na nic.. neni nic horsiho nez poslouchat zvuk akustiky a do toho jeste slyset zvuk snimany snimacem :)

jo a kazdy snimac ma uplne jiny zvuk - tim myslim piezzo a obyc. snimac civka + magnet...

jinak jsou isnimace ktere pichnes do toho ozvucneho otvoru a vyvedes ven kablik. nic nemusis vrtat, rezat atd.

napr. tohle:

http://kytary.cz/shadow-single-snimac-p ... 73:0:0:1:0
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

qwer píše:no ale jestli tata nehraje nekd koncerty a nebo nehraje s kamosema, kteri busi do bicich a do elektrik, popr. nenahrava, tak mu to bude na nic.. neni nic horsiho nez poslouchat zvuk akustiky a do toho jeste slyset zvuk snimany snimacem :)

jo a kazdy snimac ma uplne jiny zvuk - tim myslim piezzo a obyc. snimac civka + magnet...

jinak jsou isnimace ktere pichnes do toho ozvucneho otvoru a vyvedes ven kablik. nic nemusis vrtat, rezat atd.

napr. tohle:

http://kytary.cz/shadow-single-snimac-p ... 73:0:0:1:0
Právě že ani jedno, myslím že je to škoda :roll: .

Jinak ten Shadow Single je přesně to co sem potřeboval...řeší to můj problám a nestojí to moc peňez :wink: Dík chlape

Jan Kaplický 1937 - 2009
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Jde koupit takove snimace ... Jenom to prilepis pod struny a pripojis do komba..
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

To jo, existujou ale zdá se mi ten zvuk z toho hrozně plechový nemůžu si pomoct :?
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

MENHYR píše:To jo, existujou ale zdá se mi ten zvuk z toho hrozně plechový nemůžu si pomoct :?
Tak záleží na modelu ňy? http://youtube.com/watch?v=6VAkOhXIsI0 tu to má John a hraje to hoooooodně kjásně :)

Jan Kaplický 1937 - 2009
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Joey píše:
MENHYR píše:To jo, existujou ale zdá se mi ten zvuk z toho hrozně plechový nemůžu si pomoct :?
Tak záleží na modelu ňy? http://youtube.com/watch?v=6VAkOhXIsI0 tu to má John a hraje to hoooooodně kjásně :)
To jo. Já mám ten piezo co se připne k desce.Jednoduchý za 300 stovky. Tohle už je celý snímač a navíc to je 12ti strunka tak že parádička...
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“