Fender crafted in Japan

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
MIran

Re: Fender crafted in Japan

Příspěvek od MIran »

ajdam píše:Nemáte někdo zkušenost s modelem Fender 62 reissue Telecaster (Made in Japan). Vyrobeno v letech 94-95. Uvažuju, že bych trochu "upgradoval" výbavu, přece jenom moje mexický tele úplně jako tele nezní... Zaujal mě tenhle: http://hudebnibazar.cz/fender-telecaste ... /ID918386/

Co ty Texas special snímače? Prej mají o něco silnější výstup a teplejší tón, což si nejsem jistej, jestli by bylo pro mě, nechci mít zvuk moc nabasovanej...
A proč si myslíš, že tohle bude znít víc jako tele než to Mexico ?
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Právě o tom zas tak přesvědčenej nejsem, nicméně moje Mexiko zní na můj vkus moc temně. Nevim nakolik je to daný dřevem a nakolik snímačema. Japonec má AlNiCo snímače, narozdíl od mejch keramickejch šuntů, a navíc japonskej telecaster je přece vlhkym snem každýho v vintagisty, ne? ;-)

Mě se ta kytárka hlavně zalíbila vizuelně. Ve čtvrtek přijede chlápek do prahy, tak se s nim srazim. Vyzkoušim a porovnám se svym mexikáncem...
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Myslíte, že 15000 za výše zmíněnou kytaru (62 reissue Telecaster MIJ) je dobrá cena? Na ebayi se vyskytuje myslim jen jedna za cca 24000,- ale to asi neni uplně vypovídající...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Je to zvláštní, jednou už se tam tato kytara krátce objevila, pak inzerát hned zmizel a až za nějaký čas se zase objevil. Kdyby to bylo nějak hodně výhodné, tak počítám, že už je dávno pryč, ale mohu se plést, třeba jen lidi nemají peníze. Není to např. nějaká složenina? Sám nevím, co si o ní myslet.
Jinak na eBay jsem ji našel za 19 000Kč s SD snímači.
http://www.ebay.com/itm/Vintage-Fender- ... 4aeb7385f5
Tonda

Příspěvek od Tonda »

ajdam píše:Myslíte, že 15000 za výše zmíněnou kytaru (62 reissue Telecaster MIJ) je dobrá cena? Na ebayi se vyskytuje myslim jen jedna za cca 24000,- ale to asi neni uplně vypovídající...
Nová:
http://www.thomann.de/cz/fender_62_tele ... _rw_bk.htm

je jich všude pořád dost.

Za 15 to může být skvělá koupě - ale to si musíš vyzkoušet sám 8) Leta se jim tu v Muzikeru (Anděl) jeden Custom 62 SB válel, ale nabylo to nic moc. Nicméně je už pryč, asi ty nový ceny..

CIJ/MIJ samo o sobě není žádný vlhký sen :roll:
Jednak mají skoro vždycky nekvalitní harness - přepínače a dráty (btw zrovna mi odešel přepínač snímačů u Tokaie :D - a to měl být limited edition model, 12 kusů Korina 58 V, jen pro Německo - konkrétně tahle: )) -

- takže to bude legitimní problém s japonskejma kopiema, a pak, nějak mi přijde víc fender když to montuje mexikánec, jako v 50.letech, než japončík:)

Mám tu CIJ 52 Tele s Bigsby, na kterou jsem nejmíň 3 roky nesáhl, Bigsby spolehlivě zabije všechno kromě Gretsche - takže mrtvola, zalitá v tuně laku :? Ošmirglovat na holý dřevo a převrtat na strings through...pak možná :mrgreen: aspoň je to jasan, a snímače /fender Orig.Vintage 52/ nejsou špatný, je to Alnico a ne keramickej shlt..
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja mam japonsky nastroje radeji a radeji, v pripade Fenderu mi na tech kytarach casto neco proste "nevonelo" - byt ty kytary byly vzdy prikladne zpracovany a hraly dobre, "neco" mi tam proste chybelo. nicmene postupem casu jsem tolerantnejsi a tolerantnejsi :) Mexicke rady se za poslednich cca pet let hodne zlepsily, nicmene problemy se standard radou (straslivy snimace) jsou stale pritomny...nicmene trena ty classic series byvaji vetsinou hodne fajn nastroje. Pro me je momentalne nejvetsi favorit serie Classic Vibe od Squieru, to prehraje ledacos i pres tech par (za tu cenu snadno prehlednutelnych) nedostatku.

Co mas v tom tokai V za snimace? je to fakt korina? :) hodne by me zajimalo srovnani korina vs mahagon.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Kinx píše:Mexicke rady se za poslednich cca pet let hodne zlepsily, nicmene problemy se standard radou (straslivy snimace) jsou stale pritomny....
Letos už tam dle kytar.cz montujou AlNiCo 3 snímače. http://kytary.cz/fender-standard-teleca ... wwodsLcLFQ
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

To neznamena, ze jsou dobry.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak tele nebude, už ho střelil někomu jinýmu :-( Asi si jenom vyměnim snímače v mym Standardu...
MIran

Příspěvek od MIran »

ajdam píše:Tak tele nebude, už ho střelil někomu jinýmu :-( Asi si jenom vyměnim snímače v mym Standardu...
Máš "recht"..já to udělal u svého Stratocastera a nemohu si stěžovat. I když snímače stály polovinu nové kytary :-) Ale je pravda, že podle kytaráře je za ty peníze hodně povedený :-)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:ja mam japonsky nastroje radeji a radeji, v pripade Fenderu mi na tech kytarach casto neco proste "nevonelo" - byt ty kytary byly vzdy prikladne zpracovany a hraly dobre, "neco" mi tam proste chybelo. nicmene postupem casu jsem tolerantnejsi a tolerantnejsi :) Mexicke rady se za poslednich cca pet let hodne zlepsily, nicmene problemy se standard radou (straslivy snimace) jsou stale pritomny...nicmene trena ty classic series byvaji vetsinou hodne fajn nastroje. Pro me je momentalne nejvetsi favorit serie Classic Vibe od Squieru, to prehraje ledacos i pres tech par (za tu cenu snadno prehlednutelnych) nedostatku.

Co mas v tom tokai V za snimace? je to fakt korina? :) hodne by me zajimalo srovnani korina vs mahagon.

Přesně moje zkušenost.. a hlavně v posledních letech šly hlavně Classic řady moc nahoru... mám 2 straty, 60s Classic a pak taky mexico nějaký ten maple top (oboje 2013) - a jediný, co je jednoznačně předčilo byl Anniv.Strat 1954 za 100 litrů :) ale ne třeba US Vintage Straty co tu byly v krámech, nebo několik CS.

Korina V ... vytáh jsem teď kvůli tobě váhu - 2.7 kg !! - naprosto nejlehčí kytara co mám :mrgreen: na úrovni borovicových telat (jako Squier Classic Vibe). Jako bys nic nedržel - a jak to hraje !!

Proti mahagonu - jednodušší, sušší tón, ale přitom"zpěvnější" (viz Albert King Live Wire, ty tichý pasáže, tam to je :twisted: ) - víc upper mids, něco jako Cola Light, proti Regular, ale - aspoň v tomhle konkrétním případě - hluboký E má koule naprosto srovnatelný s LP, na rozdíl třeba od SG... nejspíš ty struny skrz :?:

Přitom když jsem před pár lety zkoušel LP Custom Korina, vůbec mě nebral. Pak jsem poslouchal na YT porovnání LP Custom Korina proti normálnímu LPC (Gibson jakože-Custom-ale-USA, tzn. javor.top) - a LPC válcovalo korinu naprosto s přehledem.. myslím, že to bylo tohle:

Docela to potvrzuje můj dojem z toho korina LP Customu..a to byl ještě by s ebenovým hmatníkem.

Ale to Véčko, kdoví čím to je - tam to funguje:)
a snímače - jsou ty jejich "PAF" MK II, Alnico V, ta lepší varianta, tzn. Gotoh, ne Keyio, který dávají do levných řad... Ale stejně tam asi dám něco lepšího, ta kytara si to zaslouží :wink:
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

super, diky moc za info :)

ja musim zvazit to svoje Faded V - je to zdaleka nejlehci nastroj kterej vlastnim, pritom ma nejtlustsi zvuk a mozna nejdelsi sustain (urcite delsi nez PRS Custom a vsechny straty co mam doma) :))

ja mam s tema Fenderama z American Vintage serie pomerne nedavnou zkusenost, ty kytary nehraly spatne - nicmene CV i mexicky Classic je v mych ocich prehral (obcas tem levnejsim kytaram chybela nejaka minoritni charakteristika ve vyskach, nicmene temer vzdy mely ty kytary pro me osobne tlustsi a pouzitelnejsi zvuk + delsi sustain) - byt nepusobily tak hezky na pohled a omak :)

btw pred par lety jsem mel v ruce LPC znacky Orville (coz byla Japonska divize Gibsonu) a ten byl super po vsech strankach(hyenik na nej tehdy take hral a tez chvalil). Byl to ale jedinej nastroj tyhle znacky kterej jsem videl na vlastni oci a japonske lawsuit i nelawsuit LP nevyhledavam, proto si neodvazim hodnotit :)

kamos ted poridil nejake Epi V "korina", tak jsem zvedavy na porovnani - mel by tam mit podobne snimace jako ja (SH4 + SH1), tak by to mohlo byt relativne fer srovnani :)
Regular John

Příspěvek od Regular John »

ajdam píše:Myslíte, že 15000 za výše zmíněnou kytaru (62 reissue Telecaster MIJ) je dobrá cena? Na ebayi se vyskytuje myslim jen jedna za cca 24000,- ale to asi neni uplně vypovídající...
Cena je podle mě ok, ale nelíbí se mi třeba ty ojebance vedle pickguardu, značí to, že předchozí majitel byl asi pěkné prase, stejně tak dost hnusně zašlá kobyla. Ceny starších japonských MIJ telat se obvykle pohybují mezi 13-20 tisíci. Těch modrých MIJ 62RI telat je hodně na Slovensku a čobolové jsou si samozřejmě vědomi, že je to docela raritní barva a jsou schopni kejtru nabízet i za 30 tisíc. Jeden takový se to snažil asi rok zpátky za tu cenu střelit na bazaru

A pokud jsi vyloženě vysazený na 62RI telata (jako já), tak skvělá alternativa je již zmiňovaný Classic Vibe od Squieru, měl jsem ho asi dva roky a prodal jsem ho jen kvůli tomu, že mi moc nesedl krk do ruky, jinak to byla za ty prachy bomba (dnes už ale stojí krapet víc...)
pap

Příspěvek od pap »

Zdravím, chystám se ke koupi jedný japonský krásky, tak se chci zeptat, čistě jen pro klid duše, jestli shledáváte všechno ok. Kobylka a snímače nejsou origo. Díky.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“