Zajímavé (a nepoškozující) vylepšení akustických kytar

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Čavli

Re: Zajímavé (a nepoškozující) vylepšení akustických kytar

Příspěvek od Čavli »

Tonda píše: Pickguard určitě tlumí rezonanci desky, a kdo nevěří, ať položí dlaň na desku nad otvor naproti pickguardu a zahraje akord a pak jí sundá..a dá zpátky.. Je škoda mít dobrou kytaru a dusit jí tlumením rezonance desky.
Cokoliv na desce určitě tlumí zvuk, nicméně zatlumení položenou dlaní a zatlumení picguardem (který je někdy jen fólie, tedy má minimální váhu) nejde vůbec srovnávat.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Čavli píše:
Tonda píše: Pickguard určitě tlumí rezonanci desky, a kdo nevěří, ať položí dlaň na desku nad otvor naproti pickguardu a zahraje akord a pak jí sundá..a dá zpátky.. Je škoda mít dobrou kytaru a dusit jí tlumením rezonance desky.
Cokoliv na desce určitě tlumí zvuk, nicméně zatlumení položenou dlaní a zatlumení picguardem (který je někdy jen fólie, tedy má minimální váhu) nejde vůbec srovnávat.
Čavli, díky, žes to napsal za mě. Už to vypadalo zase na nějakou esoteriku, v tomto případě nejspíš reiki. :) Sundavání pickguardu je samozřejmě spíš estetická záležitost, vliv na celkový zvuk kytary je v řádu psychosomatických nuancí. Lze akceptovat fakt, že změnu k lepšímu vnímá jen šťastný majitel, který ji po pracném sundání pickguardu slyšet chce. Každopádně většina aku je bez pickg. hezčí a to je důležité. :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Taky jde o to, jaky pickguard mas, nektere jsou lehci a nektere tezsi. U takove Gibsonky J-200 to bude delat vetsi rozdil, nez kdyz je jen folie.
Dalsi je vec je typ laku. Kdyz je matny/ hodne tenky, tak je vetsi riziko poskrabani, zvlast pri hrani trsatkem.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Bacha, abyste nedopadli jako Willie Nelson...

Jinak si taky myslím, že zatlumení desky rukou a pickguardem je naprosto nesrovnatelné.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Ale zase se líp třeba kontrolují žebra

╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
kunec

Příspěvek od kunec »

Romana Horkého jsem taky na jednom poplachu viděl hrát na kytaru, ve které byla díra v ozvučné desce. Je to hlavně o prackách. Co si budeme povídat

Sent from my iPhone using Tapatalk
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

kunec píše:Romana Horkého jsem taky na jednom poplachu viděl hrát na kytaru, ve které byla díra v ozvučné desce. Je to hlavně o prackách. Co si budeme povídat

Sent from my iPhone using Tapatalk
A kunec s ajfonkem získává se svým příspěvkem cenu Jsem nejvíc mimo mísu. :mrgreen:
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nepřijde ti, že jsi dost (a zbytečně) urýpaný? U zamykacích mechanik do tebe taky nikdo neryl, že jsi naprosto mimo mísu.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Když někdo píše do mého topiku nesmyslné příspěvky, je to to nejmenší, co pro dotyčné mohu udělat. :)

Vám dotyčným to nepřijde hloupé a zbytečné?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

cherreda píše:... Už to vypadalo zase na nějakou esoteriku .... samozřejmě spíš estetická záležitost, vliv na celkový zvuk kytary je v řádu psychosomatických nuancí. Lze akceptovat fakt, že změnu k lepšímu vnímá jen šťastný majitel, který ji po pracném sundání pickguardu slyšet chce...
Tady by ses teprv vyřádil, psychosomatiku:

http://www.acousticguitarforum.com/foru ... p?t=157924

.. borec slyší (není si, pravda, úplně jistý) vylepšení zvuku po sloupnutí ochranné fólie na pickguardu :idea: :mrgreen:
Tady je sarkasmus na místě.

Jinak ale život s psychoakustickou mantrou na rtech musí být radostný a pohodlný. Když něco neslyším, nebo to nepasuje do mých mentálních stereotypů, tak tímhle zaklínadlem všechny zlé duchy spolehlivě zaženu 8)
Ba co víc, působím skoro až vědecky.. kampak s dojmama a halucinacema.

btw to sundání nijak pracný není, jen se nesmí zbrkle ... takže "autosugesce jako odměna za dřinu", no když myslíš..
I´m wheels... movin´wheels
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Máte někto zkušenosti s nějakými dalšími diskusními fóry, kde by byly příspěvky typu: Koupil jsem si kytaru, kterou jsem si vylepšil tak a tak, a po té úpravě se kytara chová tak a tak ... ? :wink:
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Diogenes píše:Když někdo píše do mého topiku nesmyslné příspěvky, je to to nejmenší, co pro dotyčné mohu udělat
do mého topiku...?

Si děláš p***l,ne? Co takhle si raději založit blog,nebo se ventilovat přes ksichtknížku?

Mimochodem píši z Ipadu! Tož do mě!!!
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Z praxe vím, že Ti, kdo něco znají, se rádi, skromně a ochotně s druhými o své znalosti podělí.

S těmi ostatními (s ajfonky či bez) je to většinou zbytečná ztráta času ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Brzdi filozofe, ať v tom sudu opravdu nezustanes sam.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Vzhledem k vývoji tohoto soukromého tématu svěšuji ocas mezi nohy a omlouvám se, že jsem si dovolil vyjádřit svůj názor. Pokud by byl ve shodě se zakladatelem vlákna, tak by to bylo v pohodě, viz
underground/anglicko-cesky-slovnik-pro- ... 41838.html
ostatni/rucni-srouby-t42130.html#p689086
Ale i toho lituji, že jsem nedržel hubu a snažil se trochu pomoci aneb jak píše klasik v sudu: "zbytečná ztráta času".
Svět se nezboří když bude o jednoho bývalého moderátora na fóru méně. :?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 22.07.2015 7:41, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Diogenes píše:Když někdo píše do mého topiku...
To jako vážně? Možná by bylo dobré si uvědomit, že veškerý obsah fóra je majetkem provozovatele tohoto fóra, který je k nám tak laskav, že nám umožňuje prezentovat zde své názory a to zcela ZDARMA a bez zbytečných obtěžujících reklam, atd.
O tom, co se následně v topiku probírat bude, či nikoliv, nerozhoduje jen jeho zakladatel, ale hlavně moderátor, či administrátor. A jak je vidět, celý tenhle topic je IMHO zbytečný, a mohl být zamknut již dávno, jelikož většina tvých příspěvků jen odmítavě reaguje na jakékoliv zajímavé vylepšení kytary, neboť se ti nejeví jako dost nedestruktivní, nebo nepoškozující nebo jak to ještě v budoucnu přejmenuješ ;). Možná by bylo lepší míň plkat na fóru a víc hrát na kytaru a neřešit blbiny. Peace :).
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

A víš co je největší legrace, Hendreku?

Že v tomhle několikastránkovém topiku místní experti bazírují na slovíčkách (právě kvůli nim jsem několikrát měnil název vlákna), ale kromě jednoho jediného hodnotného a praktického příspěvku od slovenského kytaristy neporadil nikdo. Ty spekulativní, emočné nevyladěné a příspěvky mimo mísu mi tedy nijak nepomohly. :)

Moderátorum to evidentně nevadí a tak to alespoň můžem pojmout jako psychologickou studii o schopnosti pochopit položenou otázku a udržet danou myšlenku v průběhu diskuse. :)

MilanoviT dodatečně děkuji za tip na slovník, komunikace lámanou angličtinou s lidmi kteří více hrají nežli spekulují bude mít možná lepší výsledky nežli tohle vlákno ... :)

Taky poslechnu Hendreka a radši budu víc hrát nežli tady plkat! Peace :)
ekvb

Příspěvek od ekvb »

Tak skúsim poradiť, to, že máš potrebu vylepšovať svoju akustiku poukazuje na fakt, že s ňou nie si spokojný. Tak si skús zohnať takú, s ktorou spokojný budeš a nebude potrebné ju vylepšovať :idea: :wink:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tonda píše:
cherreda píše:... Už to vypadalo zase na nějakou esoteriku .... samozřejmě spíš estetická záležitost, vliv na celkový zvuk kytary je v řádu psychosomatických nuancí. Lze akceptovat fakt, že změnu k lepšímu vnímá jen šťastný majitel, který ji po pracném sundání pickguardu slyšet chce...
Tady by ses teprv vyřádil, psychosomatiku:

http://www.acousticguitarforum.com/foru ... p?t=157924

.. borec slyší (není si, pravda, úplně jistý) vylepšení zvuku po sloupnutí ochranné fólie na pickguardu :idea: :mrgreen:
Tady je sarkasmus na místě.

Jinak ale život s psychoakustickou mantrou na rtech musí být radostný a pohodlný. Když něco neslyším, nebo to nepasuje do mých mentálních stereotypů, tak tímhle zaklínadlem všechny zlé duchy spolehlivě zaženu 8)
Ba co víc, působím skoro až vědecky.. kampak s dojmama a halucinacema.

btw to sundání nijak pracný není, jen se nesmí zbrkle ... takže "autosugesce jako odměna za dřinu", no když myslíš..
Jo, opravdu si myslím, že ve smyslu "zlepšení zvuku kytary" je to bezvýznamná hovadina, promiň. "Důkaz" s přikládáním ruky na desku je úplný nesmysl, přesně jak napsal Čavli. Jinak se mi pickg. na kytarách nelíbí, takže z tohoto důvodu sundání zcela chápu.
Každopádně se o tom nechci "hádat do krve" :), za to to nestojí (a navíc toto téma sám "zakladatel" totálně odstřelil. :roll: :) ).
Tudíž vstřícně a bez sarkasmu: pokud řešíš podobné nuance, tak zkus už zmiňovaný Armrest. Myslím, že vliv na zvuk bude o něco citelnější.
astan

Příspěvek od astan »

Sice off topic, ale zajímavé, co všechno deska kytary vydrží - myslím, že přeborníkem v destrukci je Tom Ward, a to nehraje trsátkem.
https://www.youtube.com/watch?v=OUonAFkYCs0
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“