Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od darwan23 »

Ivan píše:Z prispevkov sa mi javi,ze teda asi najlepsie riesenie je to pohnat to cez return. Ale na take to domace zvejkani mam doma Rolanda Cube 30,ale - bez returnu. Vrta mi teda hlavou,ze ako Clean kanal vlastne ovplyvnuje zvuk multaku ked je to clean bez skreslenia... Nefunguje teda input do Cleanu cisto iba ako koncak s EQ? Ake atributy pridava clean kanal simulacii ampu v tom Zoome oproti zapojeniu do slucky? Ide mi o to mat tie iste presety pouzitelne na obe komba (kde do Rolanda je mozne ist iba cez Clean kanal).
Tvoje otázka nejspíš zní, zda nebude znít divně, pokud máme v efektu navolené efekty + simulaci aparátu a pouštíme ji do dalšího aparátu - odpověď je, že toto může znít divně. Clean na Rolandu je v podstatě běžný preamp, který má svoji "čistou" charakteristiku, ale není zvukově neutrální - pokud do něj přiteče zvuk z efektu, který už je jednou takto upravený nějakým preampem v Zoomovi, "čistota" a dynamika se malinko ztratí, protože jde zvuk jakoby přes dva filtry.

Pokud chceš hrát doma přes Clean sekci Rolanda, řešení jsou v podstatě dvě:
1) Vypnout simulaci aparátu v Zoomovi (tj. zesilovače + bedny) - v Zoomovi pak v podstatě zůstanou jen efekty.
2) V nastavení zvolit jako výstup COMBO FRONT - částečně se tam kompenzuje fakt, že jde zvuk přes dva preampy.

Pokud chceš použít Zoom jenom na efekty (bez simulace aparátu někde v řetězci), ignoruj výše popsané a hraj s klidem do Cleanu od Rolanda... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
torst

Příspěvek od torst »

je to jak píše remisa, ten Return je jistota. Je možné, že kanál clean (JC CLEAN?) při korekcích na středu propustí zvuk bez ovlivnění. Ale není to sychr. I když u toho minicomba se to tolik nepozná. Ale lepší by bylo využít vstup Aux in, což je linkovej vstup, kterej zesílí signál bez ovlivnění. Je to vlastně return, jen se jinak jmenuje. Obchází efektovou sekci a vede signál přímo do koncáku.
Ale znova - kombíčko je vybavený všim možným, efektama, simulacema, tak proč je nevyužít ? Ano, ten ZOOM umí asi lepší zvuky, simulace preampů a td. Ale oceníš to u tohohle trpaslíka?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jo tak, teraz uz trocha chapem. Teda clean je vlastne tiez preamp s nie uplne neutralnym zvukom... OK, ide mi o to, vyuzit tie iste presety ako v skusobni tak ja doma pri cviceni, ale asi tak ci tak si budem musiet vytvorit dve banky - jednu na koncak Laney, jednu na clean kanal Rolanda, ale mozno sa ukaze, ze aj "sluckove" nastavenie bude nakoniec pouzitelne v Rolandovi.
torst - ano Roland ako take nema zle zvuky, ale ked chces cvivit cele skladby v set-upu aky mas s kapelou, bez krabiciek to nejde (teda aspon pokial nehras detsky punk na jednom skresleni v ramci celeho repertoaru :).

No uvidim v praxi, kua este som sa od piatka ani nedostal k vybaleniu toto Zooma ... :cry:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
kunec

Příspěvek od kunec »

dřív jsem hrával na různé multiefekty, Zoom, Digitech, Line6, do cleanu tranzistorového komba to stálo opravdu za starou belu. dobře to chodilo s odposlechem. Spokojený jsem byl až jsem koupil lampový konce a bednu.
Není to sice o ZOOMu, ale anabáze hledání ideálního propojení multiefektu a aparátu je zde popsaná velice dobře
http://www.marshallmalinovsky.cz/line-6 ... 478618/30/
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nechcem byt uz otravny, ale este jedna vec ohladom radenia tych efektov v Zoomovi - kedze je to vsetko na digitalnej baze, ono je dolezite aj poradie efektov v patchi? Napr. je rozdiel medzi: simulacia ampu a za tym OD vs. najskor OD a za tym simulacia ampu? Viem, ze pri analogovych udelatkach plati urcita hierarchia zapojenie v retazci, ale plati to aj pri virtualnom zapojeni ?

Vdaka
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ano, poradi vyrazne ovlivnuje vysledny zvuk. Ja jsem experimentoval treba s boosterem na konci, co by low pass filtru
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Pořadí zapojení efektů má stejný vliv a důležitost u analogu i digitálu. To, že se v multiefektu neprovádí převod upraveného signálu "na zvuk" mezi jednotlivými krabičkami, ale posílají se mezi nimi jen jedničky a nuly, neznamená, že se může pořadí libovolně prohazovat - výsledek bude s každým prohozením pokaždé jiný.

Co se týká pořadí efektů, obrázek pro inspiraci najdeš třeba zde:
post672486.html?hilit=po%C5%99ad%C3%AD% ... AF#p672486
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
torst

Příspěvek od torst »

overdrive za preamp ? to už si děláš srandu ..., vymejšlet lze cokoli a experiment posunuje hranice hudby ... Ale raději bych se držel toho předchozího schematu, je přesný !
Moc nevěřim představě, že preset udělanej pro dospělé combo laney bude hrát stejně dobře i s malýn rolandem. V ZOOMu je dost patchů, raději bych měl 2 verze téhož pro Laney a pro Roland.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
imucz

Příspěvek od imucz »

Sice mám G3 a prcka Rolanda 10GX, ale potvrzuju, že nejčistší zvuk efektů je po zapojení do AUX IN (i přes různé simulace clean kanálů aparátů na kombu to nebylo ono). Jen to bohužel obejde i volume na kombu.
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
Ivan

Příspěvek od Ivan »

pockat pockat... teda normalne z OUTPUTU kablom do Aux In? S kablom jack (3,5) -jack (2,5)? A ono vlastne ten ZOOM do koncaka sa da tiez len takto napojit - z OUTPUTU na Zoome do FX RETURN na komba, spravne? Kedze nevidim na Zoome ziadny iny vystup ako output...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ivane, nějak mi připadá, že se v tom celkem topíš. Jistě, že z outputu Zooma, jaký jiný bys chtěl použít?
kunec

Příspěvek od kunec »

Ivan píše:
No uvidim v praxi, kua este som sa od piatka ani nedostal k vybaleniu toto Zooma ... :cry:

zahoď návod a vytáhni ho z krabice
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše:Ivane, nějak mi připadá, že se v tom celkem topíš.
Prave z toho dovodu som na tomto fore :) Ale myslim, ze uz som ako tak v obraze. Efektovej alchymii som sa zacal venovat len pred nejakym casom. Totiz ja, ako este donedavna akusticky radikal, mam pred takymito elektrickymi paksamentami strasny respekt :?
torst

Příspěvek od torst »

remisa

Příspěvek od remisa »

Souhlas s Kuncem : prestan vymýšlet a zapoj to a zkousej. Pak zas budem mit nad cim teoretizovat, ted je to o nicem.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Tak vcera mi konecne bolo dopriate ten Zoom zapojit... ovladanie velmi intuitivne a jednoduche (pozdravujem japonskych inzinierov...). no a hned ma aj chytila honba za vysnivanym skreslenym zvukom, ale kedze som to mal zapojene do "comb front" na Rolande, davam tomu este rezervy, ze cez koncak to mozno bude lepsie.
ale v jednom parametre v amp simulaciach nemam velmi jasno: tube compressor - to je akoze kompresia lampoidneho zvuku? s nizsou hodnotou na potaku by som tam mal pocut viac lampy a s vyssou naopak akoze viac tranzistoru? ci naopak?
rovnako by mi pomohol nejaky typ ako vlastne pouzit DS/OD efekty, lebo v kombinacii s tym amp simulaciami mi to prislo take trosku kontraproduktivne a bez ampov zase velmi suche. tie ampy maju predsa svoje skreslenia, malo by sa to pouzitim DS / OD este nejak vylepsit?
vdaka
torst

Příspěvek od torst »

Ovladač Tube v ampech není nic jiného než další, naštěstí mírnej, kompresor. Radim nastavovat max. do 1/2. Využívám ho taky jen lehce. U simulace JCM800 mi ale stejně neudělá to lampové "zapružení", "žvejknutí" při náběhu tónu. V tohle ještě ten digitál pokulhává.
OD/DS - V zásadě lze před různé crunch i higain preampy zařadit ještě lehký overdrive, který jejich zvuk zpevní, přikrmí, učeše ... Osvědčil se mi OD-1, ten TS-9 hraje už trochu patlavě :-/ Prostě jako v reálu.
Jestli chceš, tady si stahni moje presety : http://torst.sweb.cz/G1on-torst.zip Když nainstaluješ Edit&Share (zoomackej soft z jejich webu) můžeš v něm ty soubory otevřít a na monitoru se ti zobrazí nastavení zvuků.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Při kombinaci amp/preamp a OD/DS platí, že s benzínem se musí opatrně :)

Čistý anebo lehce nakřáplý amp můžeš zavalit zkreslením téměř libovolného druhu, tady se fantazii meze nekladou - naopak amp s gainem nastaveným vysoko už bych nedoporučil "dokrmovat" dalším heavy zkreslením, ale naopak jen lehkým OD (jak psal torst - pro zpevnění zvuku nebo jako zvýraznění určitých frekvenci pro sólo apod.)
Rozmysli se tedy, které zkreslení ti vyhovuje víc (jestli na aparátu, nebo na krabičce), to nastav jako fixní a pak pomalu přidávej gain u druhého téměř od nuly až do požadované síly.

V momentě, kdy to se sumou gainu na ampu i OD/DS přeženeš, bude kytara v muzice užitečná stejně jako nabitý samopal... :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Již vytavený amp doporučuji nakopnout spíš boosterem, případně OD s nízkým gainem a vysokým volume. Zkrátka používat jako reálné krabičky a aparáty. Od toho to jsou simulace.
kunec

Příspěvek od kunec »

už jsem to tu psal....zkus se podívat, jak fungují předlohy simulací. Jinak se v řetezci bude chovat JCM800, kterou budeš chtít nakopávat TS9 a jinak Mesa

jinak včera jsem ho přivezl taky :-)
ihned vytáhl z krabice...návod nebyl potřeba. Zatím jenom do sluchátek jsem projel tovární presety, vyzkoušel looper a jsem nadšen. Kupoval jsem to na domácí cvičení a na holírny. Tento účel to splní bohatě
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“