Nové kombo/zesilovač (punk,core,..)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Fořt

Re: Nové kombo/zesilovač (punk,core,..)

Příspěvek od Fořt »

Sajmon píše:Tube Guru: Blackface Fendera či JTM45 do 10 000 ale nesežene ani z druhé ruky.

Filas619: Stejný borec co prodává tu hlavu Peavey Classic prodává i LC 30 a VC 50 od Lanýže. Jestli to k němu nemáš daleko, tak máš co zkoušet. :)
Tube Guru je při vší úctě trochu mimo mísu. Ono to chce taky občas přečíst původní dotaz. Takže s 10k v kapse shánět JTM45 či Blackface ... a snažit se z nich pak vyloudit trochu zkreslení, když má jít o punk a core ... :lol:
Ber Laney řady LC, raději 30 než 50. Moc bych nedoporučoval VC30, na core moc vintage. málo drivu a moc výšek ,ale VC50 je možná trochu jinde.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 12.08.2015 19:52, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

VC50R je kombo varianta VH100R. A protože to byla onehdá vlajková loď Laney, věřil bych, že odejde právě s ním. Pokud nebude tazateli vadit specifický Laney zvuk, tak z toho aparátu se dá dostat opravdu hodně široká škála zvuků.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

Tak předně všem moc děkuji za spoustu názorů a rad :)
Určitě se teda podívám na to laney lc30 protože má docela nálož gainu oproti tomu VC, ale i ten VC nezní vůbec špatně .. zní celkem zajímavě a za ty prachy to vypadá ne vcelku spolehlivé aparáty. Osobně teď vlastním Laney LX65R, takže myslím že jakýkoliv ucházející lampový aparát bude krok vpřed.
Ale abych pravdu řekl stále se mi líbí ta hlava Peyvey classic 30 .. ten zvuk je prostě krásnej ten crunch .. myslím že takovej, že by se z toho dal vytřískat zvuk hodně podobnej jako mívali green day na albu dookie.

PS. ještě sem na bazaru našel tyhle dvě ? :) co myslíte ? http://hudebnibazar.cz/engl-thunder/ID919005/ a http://hudebnibazar.cz/marshall-haze-la ... /ID917016/
Naposledy upravil(a) Filas619 dne 13.08.2015 10:22, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Thundera mám, spokojenost, doporučení !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Classic 30 od Peavey by se ti mohl libit, je ale pravda, ze je docela kazivy a taky moc netlaci. Uplne idealni by pro tebe byl treba Orange Rocker 30, ktery driv byval na bazaru za cca 15t. ve verzi kombo. Na punk-rock uplne super, je to spis jednokanal s dravym zkreslenym zvukem, v konci 2X EL34 a jednoduchy preamp, ktery zanecha zvuk kytary.

Za desitku je dnes docela problem sehnat neco slusneho a dospeleho, pritom kolem 16-18t. se uz objevuji profi aparaty - neni tedy lepsi jeste chvili setrit?

Kdybych mel ja 10t. a nechtel dal cekat, tak na punk koupim na bazaru nejakou lampu, u ktere vim, ze se bude treba za rok dobre prodavat - konecne reseni by to totiz urcite nebylo a nechtel bych na tom moc ztratit a nebo to nabizet na bazaci pul roku. Takze nejake zajete znacky, coz v tehle cenove hladine bude znamenat nejspis 2X EL84 nebo 2X6V6 a zesiky typu Orange Tiny Terror nebo Marshall DSL 15. Bude ti 15-20W a k tomu treba 112 box stacit? Zkus to prvni vyzkouset, at nejsi pak zklamany...
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

Tak bohužel Peavey už je prodaný tak už koukám dál po ničem jiném.
No ten Orange Rocker, o něm vím a je pravda že ten je fakt hodně dobrej no.

No hele jak to říct, pro mě to bude první lampový aparát a ještě ani z daleka jsem nenašel svůj ideální zvuk. Myslím že něco dospělého bych chtěl koupit až budu definitivně vědět že jsme se s kapelou posunuli vpřed a bude více koncertů :). Vím že od těch 16 tisíc už se dají sehnat fakt pěkné kousky, ale myslím že já si zatím na nějakou dobu vystačím i s něčím menším a budu pořád pomalu hledat ten svůj zvuk.

No osobně si myslím že těch 15-20w je málo .. raději bych alespoň těch 30 wattů, u kterých vím že s nimi zvládnu i nějaké kluby a s PA i venkovní stage.
Takže mě docela zaujali ty kombíčka Laney, ale vůbec si u nich nejsem jistý se zkresleným zvukem, u toho LC30 se bojím že bude moc basový a metalový :/
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Kluby prave zvladnes klidne i s 5W, vsude se dnes zvuci pres mikrak , open Air samozrejme to same. 15W tedy na koncerty naprosto dostacuje hlasitostne, problem je pak spis pri zkouseni s kapelou ve zkusebne, pokud se nezvuci (moc malych kapel, ktere se zvuci i ve zkusebne, neznam).
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

No ve zkušebně se nezvučíme, a zatím to ani neplánujeme z důvodu financí.
Takže proto alespoň těch 30W.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

LC30 není metalový aparát. Přebasovaný taky ne. Laney mají takové zvláštně posazené středy, často se to označuje jako "nasální - nosový" zvuk, spíš bych to označil trochu jako dutý. Je třeba si to poslechnout, ale nebál bych se toho. Při ceně, za kterou ho pořídíš, bys možná ušetřil i na lepší repro, než v něm nejspíš bude, které by tu nasálnost potlačilo.
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

Takže myslíte že na ten punk-rock raději lc30 než vc30 ?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

LC30 je mnohem univerzálnější. Z VC30 moc zkreslení pro core a moderní punk nedostaneš, musel bys ho přikrmovat nějakým OD.
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

No toho se také bojím aby také nebyl až moc univerzální. Aby to pak nebylo takové to že zvládá vše, ale nic pořádně :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Proč se na bazaru válí hned 3 nebo 4 VC30? Svého času to asi byla taková náhrařka Voxe AC30 pro chudé, dnes už se nové Voxy dají sehnat za rozumné peníze, tak se jich lidi zbavují.
LC30 není žádný komplikovaný aparát, normální 2-kanál. Rozhodně se vyrovná Peavey Classicu, a nejspíš ho předčí třeba i spolehlivostí.
Jinak za 10k se nabízí i LC50, možná bych bral spíš ten, kvůli koncovým lampám (2xEL34 v LC50 vs. 4xEL84 v LC30 - míň lamp, levnější servis, a přece jen pevnější zvuk).
Placka

Příspěvek od Placka »

LC30 jsem měl. Mě se to vůbec nelíbilo, ani nevím, proč jsem to tenkrát koupil - myslím, že jsem prostě ještě nevěděl co chci. Byl jsem moc rád, když jsem se toho zbavil.

zkreslení mě vůbec nebavilo, ale "metalový" bych ho nenazval. Ale vím, že na to hráli Horkýže slýže, takže na punk to asi musí bejt ideál, ne?:-)
Jako za těch 7000 dobrý, kombo je bytelně udělaný a hraje opravdu nahlas, za sedmičku jako první lampáč na punk-rock asi dobrý...
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

Takže myslíte že raději to LC50 než LC30 ? :)

PS. kdyby z toho šlo vytahat alespoň podobnej zvuk jako měli green day na dookie :) nebo ine kafe na albu čumil a jako používají americký pop-punkáči třeba new found glory

PSS. zvuk který momentálně používám na line 6 pod 2.0 a hodně se mi líbí je modern high-gain (89 Soldano SLO) :)
Naposledy upravil(a) Filas619 dne 13.08.2015 12:14, celkem upraveno 3 x.
kunec

Příspěvek od kunec »

Lc 30 jsem kdysi měl. Kupoval jsem ho nové za tehdy šílených 20 tis. Pak mně ho nějaký pachant ukradl i z kytarou. Za dnešní bazaru byl peníze o něm pořad přemýšlím

Sent from my iPhone using Tapatalk
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

No já si u něj pořád nejsem jistý tím zkreslením. Něco mi na něm pořád nesedne :/
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

A uz sis na nej zahral ve skutecnosti ? :wink:
Hraju výhradně na šrot.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ja nechcem do toho velmi mudrovat, ale nestacil by chalanovi s nizkym rozpoctom nejaky 50-60W tranzistor? Na punk/punk-rock typu džn-džn pre teenage kapelu, kde lampa aj tak velmi podla mna neukaze svoje kvality na zaciatok bohate staci, kym sa chalanisko trochu zorientuje v lampacoch... lampy predsa len obnasaju trosku viac starosti ako tranzistor. nechcem tu obhajovat velmi trandaky, ale podla mna gitarista by mal ist do lampy, az ked ma jasno co od zvuku ocakava - a to hlavne kvoli priepastnym cenam medzi lampu a tranzistorom a tej investicii do lampy.... nakoniec sam Filas uvadza prvy vyber jednu lampu a jeden tranz. (mustang - modelingove), takze mam z toho dojem, ze nevie co fakt chce, tak nech ho to aspon nestoji vela penazi...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

To bohužel ne :/

Odesláno z mého HUAWEI Y300-0100 pomocí Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“