BOSS GT-100
Pravidla fóra
Re: BOSS GT-100
GT-100 version 2 firmware update
http://www.bossus.com/gear/productde...ProductId=1187
GT-100 Version 2.0—Newly Added Features
•Two new amp models: BGNR UB Metal and ORNG Rock Reverb
•New MDP effects powered by innovative BOSS technology: Tera Echo, Overtone, and A-DIST
•Rotary 2 and Acoustic Guitar Simulator effects types added
•Monophonic guitar-to-MIDI conversion from normal 1/4-inch guitar input
•Enhanced USB audio/MIDI interface with multi-channel operation for flexible recording and efficient re-amping
•Support for BOSS TONE STUDIO editor/librarian for Mac/Windows and new GT-100 Version 2.0 patches, available for free at bosstonecentral.com
•Version 2.0 software available as a free download for all GT-100 owners
http://www.bossus.com/gear/productde...ProductId=1187
GT-100 Version 2.0—Newly Added Features
•Two new amp models: BGNR UB Metal and ORNG Rock Reverb
•New MDP effects powered by innovative BOSS technology: Tera Echo, Overtone, and A-DIST
•Rotary 2 and Acoustic Guitar Simulator effects types added
•Monophonic guitar-to-MIDI conversion from normal 1/4-inch guitar input
•Enhanced USB audio/MIDI interface with multi-channel operation for flexible recording and efficient re-amping
•Support for BOSS TONE STUDIO editor/librarian for Mac/Windows and new GT-100 Version 2.0 patches, available for free at bosstonecentral.com
•Version 2.0 software available as a free download for all GT-100 owners
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Vlastním několik týdnů. Zdá se mi perfektní. Ohledně těch přednastavených patches- sami si rychle vytvoříte nebo naklonujete svoje podle vašeho gusta a stylu. Dále jdou stáhnout z internetu a hlavně s programem GT-100 Fx FloorBoard, který si jistě zdarma stáhnete (je vynikající), stáhnete i jejich nepřeberné množství. Dále je potřeba projet základní nastavení systému a "naladit" si ho na to, s čím bude pracovat. Jako referenční jsem bral výstup na sluchátka a tam je zvuk skutečně brilantní. Ohledně přenosu přes USB, po nahrání ovladačů ze stránek výrobce funguje obousměrně, jak na nahrávání do PC, tak na přehrávání podkladů z PC. V dubnu 2014 má vyjít nový firmware 2.0 (bude bezplatně ke stažení) a s ním se bude možno pomocí programu BOSS TONE STUDIO propojovat i do hudební knihovny BOSS TONE CENTRAL pro získání dalších patches (zatím funguje jen pro ME-80). Takže zatím já za sebe říkám maximální spokojenost. POZN: Mám klasický efekt Boss MT-2 (krabičku), samozřejmně jsem zkoumal, jak ho GT-100 napodobí - úplně skvěle, zvuk je snad lepší, než originál. 
GT-100 System Program Ver.2.02
http://www.roland.com/support/article/? ... s&p=GT-100
http://www.roland.com/support/article/? ... s&p=GT-100
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Re: Kytarové multiefekty (HW) + VST pluginy (SW)
Zdravim. prosim vás,vie mi niekto poradit,kde by som zobral manual pre Boss GT 100 v CZ jazyku? Dakujem.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.12.2014 23:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto.
Důvod: Přesunuto.
Re: Kytarové multiefekty (HW) + VST pluginy (SW)
Zdar, zkusit to můžeš tady:
CZECH REPUBLIC DISTRIBUTOR
s.r.o
Voctárova 247/16
180 00 Praha 8, CZECH REP.
TEL: (2) 830 20270
Tato adresa je v tom 68 stránkovém manuálu. Jinak pochybuji, že by to někdo pro tak malý "trh" překládal, vyloučené to ale není
. Mě se to však v češtině najít nepodařilo, možná neumím hledat
.
CZECH REPUBLIC DISTRIBUTOR
s.r.o
Voctárova 247/16
180 00 Praha 8, CZECH REP.
TEL: (2) 830 20270
Tato adresa je v tom 68 stránkovém manuálu. Jinak pochybuji, že by to někdo pro tak malý "trh" překládal, vyloučené to ale není
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Prosím, jak si poradí GT100 s efektovými krabičkami zapojenými na jejím vstup? Myslím třeba kompresor, Big Muff...
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
BOSS neznám, momentálně používám ZOOM, ale ono to bude podobné. Takže - když dáš před BOSS kompresor nebo zkreslení a z mulťáku použiješ dál jen modulace, delaye, snad i wah, neboli doplníš řetězec analog. efektů jejich simulacema a to pak celé pošleš do kyt. aparatury, mělo by to fungovat.
Horší bude, když budeš chtít zkřížit externí analog s interníma simulacema ampů. To je právě moje zkušenost se ZOOM. V něm lze modelované preampy krmit modelovanými zkreslovači a zní to většinou dobře. Když jsem ale chtěl dát před modelovaného marshalla analogový externí overdrive (místo interního simulovaného), zvuk už byl trhaný, nekonzistentní. Prostě takhle variabilní ty mulťáky asi ještě nejsou.
Horší bude, když budeš chtít zkřížit externí analog s interníma simulacema ampů. To je právě moje zkušenost se ZOOM. V něm lze modelované preampy krmit modelovanými zkreslovači a zní to většinou dobře. Když jsem ale chtěl dát před modelovaného marshalla analogový externí overdrive (místo interního simulovaného), zvuk už byl trhaný, nekonzistentní. Prostě takhle variabilní ty mulťáky asi ještě nejsou.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Mám stejnou zkušenost s Line 6 XT. Modeling byl celkem OK, ale křížení analogi s modelongem stalo zaprd
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Když mulťák obsahuje simulace analogových krabek, proč je ještě cpát před něj?
to zas chápu. prostě než mít ranec presetů s /bez kompressoru, distortionu..., tak si nechám krabičku před a zapnu/vypnu dle potřeby. Zrovna ten kompressor by mi takhle vyhovoval. Jenže jsem ho už prodal, protože simulace v G1on je DTTO ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo, to bych pochopil. Kompresor by si mohl IMHO se simulacema rozumět. Asi vyzkouším, jak funguje Smrčka před mulťákem.
Odpusťte drobný OT: v tomhle má Zoom ve verzi s pedálem výhodu, že mohu nohou vypnout/zapnout kterýkoliv efekt v patchi bez nutnosti přepínání patche. Omlouvám se za OT ohledně Zooma ve vláknu o Boss, tady na HF to pomalu vypadá, že jsme všichni najatí japonští agenti.
Odpusťte drobný OT: v tomhle má Zoom ve verzi s pedálem výhodu, že mohu nohou vypnout/zapnout kterýkoliv efekt v patchi bez nutnosti přepínání patche. Omlouvám se za OT ohledně Zooma ve vláknu o Boss, tady na HF to pomalu vypadá, že jsme všichni najatí japonští agenti.
No třeba kytarista Australian Pink Floyd má kompresory, overdrive a fuzz a to je pak zapojené do Line6 X3 (který zajišťuje modulace a delaye), což je jedna z koncepcí, které bych chtěl zkusit.Hendrek píše:Když mulťák obsahuje simulace analogových krabek, proč je ještě cpát před něj?
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde jen o použití modulačních efektů z multiefektu, neměl by být s krabičkami před ním problém.
Boss bude s různými krabičkami před reagovat různě - něměl jsem tedy zmíněné GT, ale jen ME-70, ale chování bylo vždycky o vyzkoušení, záleželo i na tom, jaké simulace šly z mulťáku (delay a modulace byly OK, zbytek se někdy tloukl) a jestli nebyl exp. pedál v režimu kvákadlo - to bylo pro některé druhy zkreslení přímo otřesné, i když s čistým tónem to ještě ušlo.
Btw. Line6 má tyhle návaznosti na pedály "před" i "po" udělané líp (alespoň podle mého) - dokonce umí i insert, čili efekt "mezi". Pokud si externí krabičky nesednou, lze ještě polaborovat s "digitální" impedancí sousedících efektů v multiefektu a poladit tak drobné vzajemné "skřípání" analog vs. digitál.
Btw. Line6 má tyhle návaznosti na pedály "před" i "po" udělané líp (alespoň podle mého) - dokonce umí i insert, čili efekt "mezi". Pokud si externí krabičky nesednou, lze ještě polaborovat s "digitální" impedancí sousedících efektů v multiefektu a poladit tak drobné vzajemné "skřípání" analog vs. digitál.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
-
marekmarus
Zdravím,
kúpil som si tento efekt k hlave JVM410HJS. Chcel som ho namiesto Digitechu GSP1101 - ruším rack. Všetko je v pohode s hlavou to spolupracuje ale mám u toho zásadný problém. Keď som si chcel zahrať do sluchátok, mal som v pláne použiť cabsim v efekte. A ono to nejde..
Dá sa vypnúť celá preamp sekce, ale pokiaľ chcem len a pouze cabsim mám problém..
Samozrejme, než som ho kúpil, tak som si manuál zhruba prezeral, ale tomuto som zrejme nevenoval patričnú pozornosť.. Vobec ma to nenapadlo a považoval som to za samozrejmosť..
Fakt ma to štve, takúto "drobnosť" mohli doriešiť. Bývam v bytovke takže do sluchátok hrám najčastejšie..
Tento efekt mám len 2 dni..
Vy, skúsenejší, mohli by Ste mi prosím poradiť čo s tým(okrem Cabsim v PC)?
Alebo nejaký iný podlahový efekt s podobnými vlastnosťami, ale ktorý má samostatne nastaviteľný cabsim?
Veľká vďaka za každú radu
kúpil som si tento efekt k hlave JVM410HJS. Chcel som ho namiesto Digitechu GSP1101 - ruším rack. Všetko je v pohode s hlavou to spolupracuje ale mám u toho zásadný problém. Keď som si chcel zahrať do sluchátok, mal som v pláne použiť cabsim v efekte. A ono to nejde..
Dá sa vypnúť celá preamp sekce, ale pokiaľ chcem len a pouze cabsim mám problém..
Samozrejme, než som ho kúpil, tak som si manuál zhruba prezeral, ale tomuto som zrejme nevenoval patričnú pozornosť.. Vobec ma to nenapadlo a považoval som to za samozrejmosť..
Fakt ma to štve, takúto "drobnosť" mohli doriešiť. Bývam v bytovke takže do sluchátok hrám najčastejšie..
Tento efekt mám len 2 dni..
Vy, skúsenejší, mohli by Ste mi prosím poradiť čo s tým(okrem Cabsim v PC)?
Alebo nejaký iný podlahový efekt s podobnými vlastnosťami, ale ktorý má samostatne nastaviteľný cabsim?
Veľká vďaka za každú radu
ty chceš do sluchátek JVM a z GT jenom cabsim?
Jak to máš zapojené?
Jak to máš zapojené?
-
marekmarus
Presne tak. Cab sim + efekty. Zapojené je to zatiaľ v slučke hlavy. Ešte som to na 4 kable nestihol vyskúšať..
Bol som na to zvyklý z GSP.. Inak slučka v Bossu je v pohode, trošku to bručí ale to by som vyriešil - určite by pomohlo to galvanicky oddeliť, prípadne nový(lepší) zdroj. Podľa hmotnosti je určite spínaný a bohvie jak je kvalitne urobený, o tom nemám iluze.. A možno to len trošku upratať. Mám to teraz všetko hoodne rozhodené..
Bol som na to zvyklý z GSP.. Inak slučka v Bossu je v pohode, trošku to bručí ale to by som vyriešil - určite by pomohlo to galvanicky oddeliť, prípadne nový(lepší) zdroj. Podľa hmotnosti je určite spínaný a bohvie jak je kvalitne urobený, o tom nemám iluze.. A možno to len trošku upratať. Mám to teraz všetko hoodne rozhodené..
Tak zkus 4 kabely. Pokud to bručí, tak zkus na jednom kabelu ve smyčce odpojit stínění
-
marekmarus
Jasné, ale to je detail, toto by som vyriešil.. Mne ide o ten Cabsim..