Tak tohle taky nepomohlo,to musí bejt rukama!!!!.Kameny jsem taky lehce zbrousil.Vyveďte mě někdo z omylu,prosím.Radagabi píše:Než budeš kupovat novou kobylku nebo brousit kameny, zkus zvednout struník (tailpiece). Pomáhá to . Najdi si někde na googlu, jak to má být zhruba vysoko. Mělo by to vypadat nějak takhle.
Praskání struny
Pravidla fóra
-
cobainbiafra
Re: Praskání struny
-
cobainbiafra
Tak jsem tam hodil kobylku s rolnama a zas mi praskla struna.Už jsem zoufalej a přemejšlím že se dám na basu.Máte někdo nápad jak by se to praskání dalo co nejvíc eliminovat?
cobainbiafra: Zkusit jinou(-é) značky strun? Či snad i jinou tloušťku strun? Zkusit hrát šetrněji, ohleduplněji? Změnit trsátko? Popř. hrát rovnou prstama? … ale kvůli jedné praskající struně bych na jiný nástroj asi nepřesedával.
-
cobainbiafra
Zkusim tam hodit ,,nejpevnější struny co kdy kdo vyrobil" D'addario NYXL.A uvidim jak dlouho vydržej.Jinak struny jsem zkoušel od 9 po 12 různý hybridy,různejch značek.Trsátko mám brain 0,88 tam bych problém neviděl.
Při 440 Hz jako referenční A ladíš tlustou strunu na E2, žejo, ne E3?
Pokud jsi opravdu zabrousil kovové hrany na kobylce a není to jimi, tak nehcápu jak to jinak přervat. Hraju asi 10 let a NIKDY jsem při hraní na elektrikách (4 kytary) strunu nerupnul. Párkrát jsem do nich dokonce bušil naschvál absolutně magorsky, abych je cíleně přetrhl, ale nepodařilo se mi to... Prostě to musí být těma kontaktníma plochama se strunou...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
cobainbiafra
Ladím pouze naprázdno.Jestli mi rozumíš.Mám tam kobylku s rolnama,co myslíš tou kontaktní plochou??Ten váleček,nebo to uchycení strun(struník asi)??
Nezbude než sem dát foto kobylky ideálně se zbytkem přetržené struny, a nahrát video tvého stylu hraní.
-
cobainbiafra
Nezbude než se na to vysrat,včera mi zase praskla struna.Moje trpělivost je u konce...kmensik píše:Nezbude než sem dát foto kobylky ideálně se zbytkem přetržené struny, a nahrát video tvého stylu hraní.
Zkusils dát kytaru ke kytaráři? Ideálně k někomu, kdo umí vyrobit kytaru. Může vidět např. nějaký úhel, kterého si hned nevšimneš.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Ne, nerozumím co to znamená ladit naprázdno. Popiš jak ladíš kytaru prosímtěcobainbiafra píše:Ladím pouze naprázdno.Jestli mi rozumíš.Mám tam kobylku s rolnama,co myslíš tou kontaktní plochou??Ten váleček,nebo to uchycení strun(struník asi)??
Styčnou plochou myslím to, kde se struna dotýká kytary. Tedy ano, buď na válečku, který máš v nultém pražci, či na kobylce kytary. Samozřejmě je to nejdůležitější tam, kde struna praská. Pokud praská u kobylky, studuj styčnou plochu na ní. Pokud u nultého pražce, tak tam.
Hele není v tom žádná věda ani magie. Prostě něco děláš špatně. Normální to není.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
cobainbiafra
No prostě brnknu do struny E(aniž bych sahal na jakoukoli pozici na hmatníku) a ladím tón E.Takhle ladím každou strunu.Jinak většinou mě praskne struna D a to na kobylce právě v tom kontaktním bodu.A uź vůbec nechápu že mě jednou praskne jádro struny a jindy zas vynutí.Demilich píše:Ne, nerozumím co to znamená ladit naprázdno. Popiš jak ladíš kytaru prosímtěcobainbiafra píše:Ladím pouze naprázdno.Jestli mi rozumíš.Mám tam kobylku s rolnama,co myslíš tou kontaktní plochou??Ten váleček,nebo to uchycení strun(struník asi)??
Styčnou plochou myslím to, kde se struna dotýká kytary. Tedy ano, buď na válečku, který máš v nultém pražci, či na kobylce kytary. Samozřejmě je to nejdůležitější tam, kde struna praská. Pokud praská u kobylky, studuj styčnou plochu na ní. Pokud u nultého pražce, tak tam.
Hele není v tom žádná věda ani magie. Prostě něco děláš špatně. Normální to není.
Hmm, mi to připomíná mé začátky. Ladění kytary bez běžné kytarové ladičky. A praskaly mi struny velmi často, resp. brzy po několika hodinách "hraní". Čistě proto, že kytara byla pokaždé těžce nadladěná. Div, že hlava krku nepraskla. A pak jsem jednou od učitele dostal ladičku … 
-
cobainbiafra
Ladičku mám BOSS TU-10 BK.wikxzen píše:Hmm, mi to připomíná mé začátky. Ladění kytary bez běžné kytarové ladičky. A praskaly mi struny velmi často, resp. brzy po několika hodinách "hraní". Čistě proto, že kytara byla pokaždé těžce nadladěná. Div, že hlava krku nepraskla. A pak jsem jednou od učitele dostal ladičku …
Stáhni nějakou free ladičku do mobilu a zkus to na ní. I BOSS se může vysypat. Za to nic nedáš.
Ladička není vše
Důležité je, aby ukazovala na tlustém E při naladění hodnotu E2, a ne například E3
Pokud bych měl tipnout co je příčinou cobainfraova problému, tak jsou to
- Ostrá hrana na kobylce o kterou se struna rozedře
- Nadladěná kytara, nejspíše o oktávu, to jest ladí špatně E3 místo E2
-
cobainbiafra
Není možný abych měl ostrou hranu na kobylce-mám tam rolny,a zkoušel jsem i jiné ladičky a porovnával s tou mojí a všechny ladily stejně.Demilich píše:Ladička není všeDůležité je, aby ukazovala na tlustém E při naladění hodnotu E2, a ne například E3
Pokud bych měl tipnout co je příčinou cobainfraova problému, tak jsou to
- Ostrá hrana na kobylce o kterou se struna rozedře
- Nadladěná kytara, nejspíše o oktávu, to jest ladí špatně E3 místo E2
Všiml jsem si jedný věci,ta struna jakoby zčerná v místě kde praskne.A to po pár hodinách hraní.Může to něco znamenat?
Korozní praskání? Máš asi pekelně slaný a agresivní pot, zkus si dát něco pod ruku, až budeš hrát, tak aby se ti ruka nedotýkala strun, nebo to po každém hrání pořádně vysuš. Přetření hadrem určitě nestačí, ale i to by mohlo pomoci.
Jestli máš k dispozici slušný mikroskop můžeš sem lípnout fotku lomové plochy
P.S. elixíry si zkoušel? Mohli by být odpověď na tvůj problém.
P.S. elixíry si zkoušel? Mohli by být odpověď na tvůj problém.
I na rolně muže byt ostrá hrana. Mam s tím vlastní zkušenost
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Když jsem měl na kobyle ostrou hranu praskalo to přímo na ní, zvláště pak jestli cobainbiafrovi praskají opletené struny na střídačku.cobainbiafra píše:a praská to za kamenem.?
-
cobainbiafra
Tohle by skutečně mohla bejt příčina praskáni,jelikož mě včera prasklo tlustý E, a zespodu v místě kontaktu s rolnou byl přímo nános rzi.Co teď?Hrát v rukavicích??José píše:Korozní praskání? Máš asi pekelně slaný a agresivní pot, zkus si dát něco pod ruku, až budeš hrát, tak aby se ti ruka nedotýkala strun, nebo to po každém hrání pořádně vysuš. Přetření hadrem určitě nestačí, ale i to by mohlo pomoci.
P.S. elixíry si zkoušell? Mohli by být odpověď na tvůj problém.
Nebo vážně zkusit elixíry...