Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara a PC

Příspěvek od Bummer »

Proč používá simulaci repro při hraní? To je fakt divná otázka. :D Něco mi říká, že bez impulsů by ho to asi tolik nebavilo. :D

Asanoth: Zvedni velikost bufferu. Zhorší se ti latence, ale mělo by to fungovat lépe.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek to myslel tak, že pokud PC nestíhá, lze při realtime nahrávání použít "bezzátěžový" pracovní efekt (např. Simulanalog) a Impulsy použít až při offline míchačce po přepnutí na dlouhou latenci. Pak to procesák zvládne líp.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Amen :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj
díky za odpovědi. Aktualizoval jsem ovladač, a tenhle problém byl vyřešen.
Zapoměl jsem zmínit zásadní věc, totiž že tohle se děje hlavně, když mi k tomu hraje RSE guitarpro. Po aktualizace ovladače dobrý, ale zase to hrozně clipuje, když praští činel, nebo když se do kytary víc opřu(a zároveň hraje GP.
Nenapadá někoho, jak toto omezit?
Díky.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
torst

Příspěvek od torst »

Mě hlavně není jasný, k čemu je potřeba současný provoz GP a realtime kytary se simulacema? Resp. vím - ano, učíš se nějakou skladbu, přehráváš z GP a k tomu sám hraješ. Ale na to bych zase použil nějakou banální "low CPU" simulaci (Simulanalog). Na takovýhle pracovní věci a cvičení to je normálně hratelný. Ty zvuky v GP už jsou dnes taky poměrně realistický, ale pořád je to jen sequencer a i ta obyč. plugina na živé kytaře bude znít 10x věrněji.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Zkusil jsem ten Simulanalog a zní velmi přijatelně. Byl jsem jen zvyklý na ty věci, co potřebujou ještě reprák(LePou), jinak zní hrozně.

Nicméně pořád mám stejný problém, hlasitější RSE hltí zvuk, když se to toho hraje na kytaru NAHLAS. Snížením hlasitosti(GP, kytara nahlas být může) to přejde, ale stejně se mi zdá, že to není uplně v pořádku...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

Čau. Chtěl bych vyzkoušet nějaký AMP simulator. Co vše je k tomu potřeba (nějaká HQ zvukovka apod?). Máte nějaký tip jaký SW koupit?

Nepoužíváte někdo positive grid bias? Viděl jsem to na youtube a vypadalo to dost slušně. Vyplatí se do toho zainvestovat?
torst

Příspěvek od torst »

Ahoj. Rozhodně software NEKUPOVAT !! Ve free světě jsou kousky, které strčí ty Rigy a Amplituby do kapsy.
Namátkou prověřené :
http://www.kvraudio.com/product/guitar_ ... og/details
Odlehčená verze POD Farm Line6 (fuguje s každým HW) :
http://line6.com/software/index.html
Revalver HPse (odkazy jsem nezkoušel, ale mělo by to fungovat) :
http://peavey.com/forum/viewtopic.php?t=22452

Pak je tady kvalitnější metod - simulátory preampů + simulace repropboxů pomocí impulsů. To už je vyšší dívčí, v podstatě (polo)profi zvuk, používá se i studiově. Kdysi jsem o tom něco naklepal zde :
http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... e-sir.html

Zvukovku nějakou obyč, ale muzikantskou, aby měla ASIO drivery, to znamená malé zpoždění, které umožní hrát v reálném čase bez latence. I když lze nainstalovat i soft Asio4all, kterej maká na všech HW.
Vidím co máš za kejtru, takže začínáš. S uvedeným uděláš zatim parády až na půdu !
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jako zvukovka postačí nestárnoucí klasika fungující takřka všude: http://hudebnibazar.cz/m-audio-fast-tra ... /ID949558/ Dá se ale sehnat i o dost levněji. Počkal bych.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

Díky za rady, určitě to zkouknu.

Jinak kytaru už mám jinou, jen jsem se po letech (asi osmi?) přihlásil zpět.
Ten Positive grid mi přišel hodně zajímavej. Ale nejdřív zkusím projít ty free varianty. Netušil jsem, že něco takovýho existuje.
torst

Příspěvek od torst »

Positive grid - tuším, že něco takovýho existuje, ale CPU náročnost a další komplikace - vůbec mě to nebere.
Výše uvedené - radost až do rána !
torst

Příspěvek od torst »

kuba182 : Zkus i tenhle muj balík : http://torst.sweb.cz/6505.zip Je to taková rychlá kuchařka, ale už se zaměřením na to "vyšší dívčí".
mr.ram

Příspěvek od mr.ram »

Ahojte, chcel by som si nahrať gitaru cez ableton, gitaru mám s pc prepojenú rocksmith káblom, ked hrám cez guitar rig všetko vpohode ale keď zapnem ableton a tam si dám guitar rig, nejde nič, skúšal som sa hrať s nadstaveniami ale nič, môžete mi prosím poradiť ? :)
torst

Příspěvek od torst »

hraje ti kytara ve stopě abletonu i bez simulace, suše? Nezapomněl jsi na stopě zapnout monitoring?
Slava

Příspěvek od Slava »

Zdravím, mám dotaz, nevím kde jinde se ptát, asi se to netýká až tak kytary a PC, ale je to s tím určitě spojené..
chci se zeptat, jestli nevzniká nějaké riziko, pokud jde do lampového kytarového aparatu audio stopa nahrané kytary - z PC (Cubase) tj. čistý "Dry In" signal nahrané kytary - výstupem z externí zvukovky klasickým nástrojovým kabelem přímo do inst. vstupu na zesilovači (5150), kde je tento signál dále zkreslen...? může se nějakým způsobem poškodit zesilovač nebo lampy? případně co použít, nebo jak co nastavit aby se výstupní signál ze zvukovky choval jako signál z kytary? Díky za Vaše cenné rady :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jenom na PC stáhni výstupní volume tak, aby aparát hrál zhruba jako s kytarou. Jinak hrozí jen větší zkreslení preampu, nebezpečí žádné.
kunec

Příspěvek od kunec »

Ideální je použít dibox. Zkus si vyhledat výraz reamping

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak. Dalším zásadním problémem (kromě zmíněné síly signálu) bude impedance.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

Riziko nehrozí asi žádné. Kytarová lampáče jsou předpotopní zařízení, ty vydrží lecos (ber mě s rezervou, nikdy nezapomeň připojit reprák !). Píšeš asi o reampingu (viz výše). To je dobrá metoda, sám jsem ji zkusil, ale jen s částečným úspěchem. Signál ze zvukovky u mě není tak dravej jako přímo z kytary. Dochází tam k určité limitaci, vyhlazení špiček. Neříkám, že to ve výsledku musí být někaj dramaticky slyšet, ale není to prostě 1:1.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“