Nové repro do ENGL Screamera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Asanoth

Nové repro do ENGL Screamera

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj
hraju, už docela dlouho, přes ENGL Screamer, ještě tu starší verzi, do který se dávaly V12-80 Silver Celestiony. Barva zvuku mi docela vyhovuje, ale problém je, že když do toho pustím Strata(jinou kytaru nepoužívám), tak je zejména na Crunch a Soft kanálu zvuk hodně navejškovanej. Nazvučený z podia to zní docela dobře, ale když před tím stojím, je to hrozně řezavý a prostě mě to štve. Samozřejmě je to částečně i společnýma korekcema, ale napadlo mě, že kdybych vyměnil repro, třeba za něco, jako je Greenback, jen s vyšším možným příkonem, mohlo by to pomoct, byť to ten zvuk samozřejmě dost překope.
Neměl by někdo nějaké tipy, co do toho vyzkoušet? V30 nechci. Hraju takovej lehce progressive rock, trochu jako Rush, možná trochu Pavlíček(starý Stromboli), takže potřebuju, aby to mělo nějakou sílu, ale zároveň pěknou barvu zvuku.
Ještě uvažuju o výměně za Framus Red Rogue, případně Singl Recto, kteréžto kombo je teď na bazaru. O tom Framusu asi nikdo moc vědět nebude a Recto bude nejspíš dražší, nemáte někdo představu, za kolik chodí? Potřebuju nejmíň tři pseudokanály(na ENGLu 4, kvuli tomu navejškování), maximálně 50W. Ještě si hraju s myšlenkou koupit nějakej jednokanál a hnát všechno přes krabičky, ale to už je spíš moje dilema, se kterym mi asi nikdo nepomůže :) . To jen tak na okraj, hlavní otázka je na to repro.
Díky moc :) .
Naposledy upravil(a) Asanoth dne 27.10.2015 12:25, celkem upraveno 1 x.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Stanley Glazoff

Re: Nové repro do ENGL Screamera

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No hlavne rozhodne ne recto,se stratem fakt blba kombinace,jeste jsem neslysel nikoho s dobrym zvukem,kdo by to tak pouzival :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“