Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Příspěvek od Hendrek »

Na co více smyček pro live hraní? I jedna je o jednu více, než je na jednoduché živé hraní potřeba :).
Kdo chce loopovací superstroj, bude stejně hledat v jiných vodách.
Řekl bych, že u TC oproti konkurenci sází hlavně na analog through technologii, tzn. žádné prznění průchozího signálu.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

O tom žádná, že pro live hraní stačí jedna jediná smyčka :)

Na druhou stranu když už umožním stahovat backing tracks od různých věhlasných muzikantů, resp. nahrávat si vlastní kousky, trochu by mě štvalo, že se mi do zařízení vejde jenom jedna smyčka. Sám si od looperu slibuju, že mi umožní nahrát a uložit hned několik nápadů, ke kterým se můžu kdykoli vrátit – zkrátka jako takový „zápisník“ nebo „trenažer“ na cesty. Často podle záznamu na looperu dolaďuju i efekty na jednotlivé songy, pokud se mi poťáky po přenosu nechtěně (nebo i chtěně) rozhodí – osobně zkrátka looper nemám kvůli jednomu jedinému triku.
Pokud je smyček do nového Ditta možné nahrát víc a nějakým záhadným jednotlačítkovým způsobem je mezi sebou přepínat (bohužel manuál zatím není ke stažení), pak se hluboce omlouvám. (Bohužel spíš podle všeho nebudu mít za co...)

Z čeho jsem rozladěný podstatně víc, jak TC (při vší úctě k nim, jako že je mám opravdu rád) poslední rok intenzivně recykluje sebe sama – za cca dva roky představila 3 loopery, které jsou (bez urážky) funkcionálně téměř stejné, resp. žádný z nich nevyvolává nějaké příliš hlasité „wow“… Skutečně bylo nutné zasypat nás třemi modely v tak krátké době? Neříkám, že bych čekal nějaký další looper do rodiny a lá RC-3 nebo Jamman, ale…

Trochu OT – to samé bohužel o TC platí i jinde – pokud jsem dobře napočítal, během pár let jsme tu měli 7 delay pedálů, přičemž to všechno byly téměř bez výjimky variace na stejné téma (OK, byly tam i nějaké vintage zvuky, ale…).
Ano, díky bohu za letošní Univibe a Phaser, ale jinak jsou to pořád zvětšeniny / zmenšeniny už vymyšleného. Neříkám, že mají výrobci spouštět produktový kulomet jako EHX, ale proč se konkrétně v TC raději nevrhnou třeba na true bypass kompresor, octaver nebo synth? Takhle jen hádám, že do léta tu stejně máme jen další Flashback… :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, filozofie je jasná: razí si to svoje. K Dittu (což je pedál velikosti mini) přibyl Ditto Stereo (což je pedál standardních rozměrů krabek z řady Toneprint). Trochu z řady vybočuje Ditto X2, který nemá mezi mezi TC pedály "ekvivalent". Pokud by v budoucnu udělali Ditto s možností uložení více stop, byl by to nejspíš Ditto X4 (ála Flashback X4) s pohodlnějším ovládáním než všechny dosavadní Ditto, ale zase za více peněz a poněkud větších rozměrů. Ditto Stereo si IMHO svého kupce najde (pokud bude cenově mezi Ditto a Ditto X2, tzn. do cca 3,5k Kč, klidně bych o něm uvažoval i já).

Odbočka: Co se kompresoru týče, zrovna na to samé jsem se ptal včera na TC fóru. Akorát v pořadí FUZZ (logické doplnění řady OD/Dist krabek), EQ (analogový grafický) a kompresor. Možností, kam rozšířit produktové portfolio TC je stále dost.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Jasně, ať každý vyrábí, co je mu vlastní - jen to přes ten kopírák protahují na můj vkus přece jen až moc rychle... :D Vždyť po tak krátké době nemůžou mít ani relevantní odezvu trhu, jak moc / málo se daná starší verze prodává. Ale vem to čert - kdo ví, jestli bych na jejich místě a s jejich prostředky taky nevylepšoval to samé čtyřikrát do roka... :D

Rozšíření jiným směrem by pro ně bylo samotné ale byla, myslím, velká úleva... :)
+ 1 pro EQ a fuzz
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

darwan23 píše:+ 1 pro EQ a fuzz
No, můžeš to podpořit přímo v tom vlákně na TC fóru, tady si to asi inženýři z Denmarku nepřečtou :).
http://forum.tcelectronic.com/topic/176 ... z-eq-comp/
A konec OT.
myron
Nový uživatel

Příspěvek od myron »

Zdravím, chci se optat, zdali je možné připojit do tohoto efektu mikrofon?

DIGITECH JamMan Express XT
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Člověče, už se ptáš tady a už jsem ti tam odpovídal. :!:
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Nový stereo looper od EHX:

http://www.guitarworld.com/summer-namm- ... oper/24923

Pět přepínačů (když započítám externí footswitch) a malá kompaktní velikost má něco do sebe. Uvidíme, až se trochu víc poodhalí...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nux zacali trochu vic promovat svoji kopirku bosse...

neodpustim si poznamku, ze kdyz uz si s tim dali tolik prace, vybrali takove super stylove boty a urcite tam bylo hrozne horko, tak ty bermudy jsou skoro zločin :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Jak to tak vypadá, všichni výrobci chtějí mít minimálně 4 modely looperu (Boss, TC, EHX) - kdo další...?

Obrázek

http://www.ehx.com/products/720-stereo-looper

Nutno dodat, že tenhle vypadá pěkně - poloviční rychlost a nastavitelný automatický fadeout budou pro ambientní plochy hodně užitečné.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vypada to ze splnuje vsechno co od looperu potrebuju, za podobne penize jako Ditto X2.
Tak jeste pockam na zimni NAMM jestli neco nevymysli Mooer s Nuxem, jinak je to jasny kandidat.
Sasankac

Příspěvek od Sasankac »

Já bych docela využil možnost MIDI clocku, celkem mě překvapuje, že v žádném z chystaných modelů tohle není. Jediný looper, který má možnost midi je snad jen RC-300, což je zas na druhou stranu moc velká a drahá příšera, kterou nevyužiju.
Hägstrom Viking, Fokus UST-20, PRS by BSG , Dunlop Crybaby, Whammy V, TC Flashback, Hall of Fame, DC Starbuck, Polytune 2 mini, EHX HumDebugger, Vox AC30 CC2x, Ghetto Stomp Black Audio
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hyenik píše:... za podobne penize jako Ditto X2.
tak nakonec street price je 139 a ne 182 jak bylo v uvedeno v clanku, to jeste zajimavejsi.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Sasankac píše:Já bych docela využil možnost MIDI clocku, celkem mě překvapuje, že v žádném z chystaných modelů tohle není. Jediný looper, který má možnost midi je snad jen RC-300, což je zas na druhou stranu moc velká a drahá příšera, kterou nevyužiju.
Přesně tak, absence MIDI synchronizace je věc, kterou bych chápal u "menších" looperů. Docela mi chybí i na mé Line6 M13 - to je sice multiefekt s looperem, ale dá se kompletně ovládat přes MIDI - teda kromě MIDI clocku :-)
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Dotaz na zkušené: Digitech Jamman (dvoupedálová verze) vs. Jamman Solo XT - je lepší jít do té novější jednošlapky + fs nebo tam není tak rapidní rozdíl oproti té starší dvojpedálovce?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Člověče drahá, samozřejmě je dvojšlapka (a dělají i čtyřšlapku) lepší. Tebe snad baví mít pod každým tlačítkem a kroutítkem sedm různých modů? A za další, dvojšlapka má navíc regulovatelný XLR mic vstup. Můžeš mít tedy zapojený současně i mikrofon i kytaru či klávesy a míchat je mezi sebou.
Mimochodem, JamMana prodávám, kdyžtak SZ.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Bylo to myšleno spíš tak, že Solo XT je prakticky nová generace jammanů. Takže mi šlo o ten rozdíl mezi starší a novější. Ale v pohodě, pedál už je teď na cestě :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dalsi cinska kreace Xvive D3 Duet Looper http://www.xviveaudio.com/productInfo.asp?id=292

Obrázek
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Njn, dobrý ... zas rozvinutí jednoho směru looperů ... je to logický, postupně se to bude rozcházet a specializovat, nakonec nebude lze porovnávat a hádati se o to, co je lepší (naštěstí). Sám mám problém, zda si hrát jen okamžitej čtyřtaktovej nápad, rozvíjet ho ad absurdum, přihrávat všechny možný nástroje, zkoušet harmonie či různou aranž, nebo nahrát základ několikaminutové skladby a pak se v tom brodit a hrát si s celkem? nebo s jednotlivými částmi? Samozřejmě, normální looper s hafo tracků umožňuje vlastně všecko. Ale stojí víc. A ten nejlepší umožňuje v těch skladbách jet v čase a pustit si to od 3:28 - třeba. To jsme ale dost daleko od toho, co asi bude prodáváno nejvíc ...
Stejně, čím déle si člověk hraje s looperem a opájí se vlastní kreativitou, tím víc se mu stýská po živém parťákovi.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“