Mám lampové kombo Peavey Windsor Studio, které produkuje neustálý šum a praskání.
To praskání mi trochu připomíná zvuk hořícího dřeva, nejvýraznější je při zapnutí, ale objevuje se náhodně i nadále a to i když není nic připojeno na vstupu. Praskání je pořád stejně hlasité, vůbec se nemění se změnou volume/gainu.
Aby toho nebylo málo, tak bonusem je neustálé šumění, které i při potichém domácím hraní zní hůř než naplno vytavený 100W zesík a při zesílení se to jěště zhorší. Taky se objevuje i bez připojení kytary.
Kombo má zabudovanou výkonovou brzdu a je zajímavé, že když na ní stáhnu výstupní výkon, tak se všechen hluk ztiší, až se nakonec úplně vytrátí při minimálním výkonu.
Kombo je staré asi 6 let, ale hrané bylo minimálně (poslední 3 roky vůbec) a rušení se ozývalo hned od začátku, i když jenom slabě a většinou po pár minutách odeznělo. Kombo bylo kupované z Německa, takže reklamace pro mě nebyla reálná.
Zkusil jsem poklepání preampových elektronek, u první se ozývá zvonění u druhé také, ale jen slabě. Zkusil jsem je prohodit a znovu poklepat a nic se nezměnilo. "Nová" první elektronka opět výrazněji zvonila, z toho mi vyplývá, že problém není v lampách, ale někde v samotném předzesilovači.
Takže jsem zkusil zkontrolovat hodnoty rezistorů, žádné podezřelé jsem nenašel ani žádné stopy po vyhořelých součástkách nebo špatných kontaktech. Otestoval jsem taky kontakty zásuvek pro elektronky a opět všechno v pořádku.
Budu rád za každý návrh, protože mě už nic nenapadá.