Multiefekt pro akustiku

Pedály, multiefekty, procesory, ...
jbiker

Re: Multiefekt pro akustiku

Příspěvek od jbiker »

Chtěl bych upgradovat multiefekt na akustiku. Mám Korg AX3A (zkoušel jsem i nějaký ten zelený a modrý Zoom) a nevyhovuje. Muzika je keltského charakteru - hlavně v pomalejších věcech takový ten prostor ala "Enya" (Prosím nechytat za slovo :) ). Takže nutná hlavně kvalitní delay/hall/echo sekce a k tomu clean boost a samozřejmě kvalitní comp atd.

Nějak jsem se dobral k TC.

1) Ze současné produkce asi jenom TC-Helicon Play Acoustic
Kdybych koupil u Thomanna a ne u těch našich loupežníků, tak jsem včetně externího pedálu cca na 7.5 tisících, což je tak na hraně snesitelnosti. Ale když koukám na možnosti, tipuji, že tak 80% hodnoty je vokální procesing, což je pro mě absolutně nepotřebné a k zprovoznění boostu je třeba dokoupit tříčudlíkový externí pedál. Další věc je, že na to, jak krátce se tahle bedýnka prodává, se už otočily nejméně tři kousky tady na bazaru, což by se mohlo vysvětlovat i tak, že to nebude zrovna hitparáda.

2) TC G-Natural
Ideální řešení, nicméně se už nevyrábí a za novou cenu bych to stejně nekoupil. Na bazaru se nevyskytuje.

3) TC Nova System
Sice pro elektriku, ale předpokládám, že kvalita univerzálních efektů je totožná s G-Natural, ty "elektrické " včetně většiny presetů holt nevyužiji. Na bazaru se občas dá pořídit za rozumnou cenu.

Je tady někdo, kdo používá Nova System pro akustiku a podělil by se o zkušenosti? Komentáře případných uživatelů k bodům 1) a 2) rovněž vítány.

Ostatní vybavení - Snímače K&K Pure Mini (piezo pecky), preamp Headway a buď přes Roland AC 60 nebo rovnou do mixu. Jednotlivé "pastičky" pro mě nejsou řešení. Pro kastrůlkáře moc komplikované, jak pravil odborník na jiném místě :-).

Dík

J.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“