Zhasl mi lampový zesilovač
Pravidla fóra
Zhasl mi lampový zesilovač
Zdarec,
dneska mi na zkoušce během písničky náhle zhasla hlava (zhasly lampy, zhasl power) a bylo dohráno. Hlava už měla za sebou nějaký roky, byla hraná výhradně ve zkušebně 1-2x týdně. Nevíte, co to mohlo způsobit (odpálili se lampy či podobně)? Díky za odpověď.
dneska mi na zkoušce během písničky náhle zhasla hlava (zhasly lampy, zhasl power) a bylo dohráno. Hlava už měla za sebou nějaký roky, byla hraná výhradně ve zkušebně 1-2x týdně. Nevíte, co to mohlo způsobit (odpálili se lampy či podobně)? Díky za odpověď.
Re: Zhasl mi lampový zesilovač
Zdar, a na pojistku(y) ses díval?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož zhaslo úplně vše, zkusil bych nejprve zkontrolovat pojistku. Následně zjistit, zda shořela oprávněně (nějaký jiný průs..švih v zesilovači), nebo jen tak sama od sebe (ale většinou se samo nic nepo....).
Ovšem hledání příčin poruchy přenech raději odborníkovi. Sám můžeš zkusit jen tu pojistku (při odpojeném přívodním kabelu!!).
Edit: Tube Guru rychlejší.
Ovšem hledání příčin poruchy přenech raději odborníkovi. Sám můžeš zkusit jen tu pojistku (při odpojeném přívodním kabelu!!).
Edit: Tube Guru rychlejší.
Pojistku jsem v celolampě odpálil asi milionkrát (byly tam dvě - a plným právem). Rockeři jsou prasata a hlava musí vydržet lecjaké zacházení, tož to je jištěné. Pokud zhasne celá mašina, je chyba hned na začátku, do mašiny nejde šťáva, nemůžou se ti odpálit všechny lampy, všechny součástky a ještě žárovka či doutnavka (nebo co tam máš) na poweru naráz. Ale třeba se pletu a měl jsem naprosté štěstí, že to vždy byla jen pojistka nebo vyčochtaný konektor, špatný kontakt a tak.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Zhasl mi lampový zesilovač
Díky za odpovědi
Vypadá to zřejmě na tu pojistku, chová se to, jak kdyby do toho vůbec nešla šťáva, nic nesvítí, nic nehřeje. Nejsem žádnej expert přes techniku, vím jak to chodí a funguje, ale přece jen mě zajímal názor a zkušenosti zkušenějších hráčů, jestli už se někomu něco podobnýho přihodilo. Mám v plánu koupit v blízké budoucnosti novou hlavu, akorát ta současná klekla v nevhodnou dobu. Dám to někomu, ať se na to mrkne a uvidím.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak pojistku zvládneš vyměnit sám, ne? Pokud pak pojede aparát dál bez problémů, bylo to jen pojistkou, pokud se zase pojistka přepálí, je uvnitř nějaký jiný problém.
Jasný, to zvládnu. Každopádně díky 
Tak byly spálený 2 pojistky. Vyměnil jsem je a hlava svítí, lampy se žhaví. Teď to ještě vyzkoušet ve zkušebně, jak dlouho to vydrží, jesli za tím ještě nebude nějaká jiná závada.
to urcite zkus a uvidis.. ja si myslim ze pokud to jde zapnout a bezi tak by tam dalsi zavada byt asi nemusela, pojistky nebyvaji hermeticky zatavene takze vlakna muzou casem (roky, desitky let) lehounce zoxidovat a nejakou tu spicku pak treba nevydrzet