Zhasl mi lampový zesilovač

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
RadiMusil

Zhasl mi lampový zesilovač

Příspěvek od RadiMusil »

Zdarec,
dneska mi na zkoušce během písničky náhle zhasla hlava (zhasly lampy, zhasl power) a bylo dohráno. Hlava už měla za sebou nějaký roky, byla hraná výhradně ve zkušebně 1-2x týdně. Nevíte, co to mohlo způsobit (odpálili se lampy či podobně)? Díky za odpověď.
Tube Guru
Odborník

Re: Zhasl mi lampový zesilovač

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, a na pojistku(y) ses díval?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jelikož zhaslo úplně vše, zkusil bych nejprve zkontrolovat pojistku. Následně zjistit, zda shořela oprávněně (nějaký jiný průs..švih v zesilovači), nebo jen tak sama od sebe (ale většinou se samo nic nepo....).
Ovšem hledání příčin poruchy přenech raději odborníkovi. Sám můžeš zkusit jen tu pojistku (při odpojeném přívodním kabelu!!).
Edit: Tube Guru rychlejší.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Pojistku jsem v celolampě odpálil asi milionkrát (byly tam dvě - a plným právem). Rockeři jsou prasata a hlava musí vydržet lecjaké zacházení, tož to je jištěné. Pokud zhasne celá mašina, je chyba hned na začátku, do mašiny nejde šťáva, nemůžou se ti odpálit všechny lampy, všechny součástky a ještě žárovka či doutnavka (nebo co tam máš) na poweru naráz. Ale třeba se pletu a měl jsem naprosté štěstí, že to vždy byla jen pojistka nebo vyčochtaný konektor, špatný kontakt a tak.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
RadiMusil

Příspěvek od RadiMusil »

Díky za odpovědi :-) Vypadá to zřejmě na tu pojistku, chová se to, jak kdyby do toho vůbec nešla šťáva, nic nesvítí, nic nehřeje. Nejsem žádnej expert přes techniku, vím jak to chodí a funguje, ale přece jen mě zajímal názor a zkušenosti zkušenějších hráčů, jestli už se někomu něco podobnýho přihodilo. Mám v plánu koupit v blízké budoucnosti novou hlavu, akorát ta současná klekla v nevhodnou dobu. Dám to někomu, ať se na to mrkne a uvidím.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak pojistku zvládneš vyměnit sám, ne? Pokud pak pojede aparát dál bez problémů, bylo to jen pojistkou, pokud se zase pojistka přepálí, je uvnitř nějaký jiný problém.
RadiMusil

Příspěvek od RadiMusil »

Jasný, to zvládnu. Každopádně díky ;-)
RadiMusil

Příspěvek od RadiMusil »

Tak byly spálený 2 pojistky. Vyměnil jsem je a hlava svítí, lampy se žhaví. Teď to ještě vyzkoušet ve zkušebně, jak dlouho to vydrží, jesli za tím ještě nebude nějaká jiná závada.
nitram

Příspěvek od nitram »

to urcite zkus a uvidis.. ja si myslim ze pokud to jde zapnout a bezi tak by tam dalsi zavada byt asi nemusela, pojistky nebyvaji hermeticky zatavene takze vlakna muzou casem (roky, desitky let) lehounce zoxidovat a nejakou tu spicku pak treba nevydrzet
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“