Je tu hodně chváli na RM pickup a sada za 2500 není vůbec moc. Takže takhle, brát je, nebo se vyplatí přidat? Nemám vůbec ponětí o vyšších třídách snímačů, takže mě kdyžtak poučte
Snímače na Stratocastera
Pravidla fóra
Snímače na Stratocastera
Zdárec, potřeboval bych poradit s výberem snímačuch na mýho Stratouše, je to made in china, ale zvuk se mi na něm fest líbí. Respektive líbil, dokad jsem si nekoupil pořádný kombo, tam už jde vidět, že ty snímače za "tcistapade" dohromady prostě nedokážou pořádně hrát. No, dřevo se mi zdá dost dobrý, na sucho to hraje užasně, zvuk čitelný, krk je přesně takový, jaký potřebuju, takže jsem si řekl, že na snímačich nebudu šetřit. Zvuk chcu..co nejlepší
Nechci žádné moderní kombinace, prostě klasika 3X singl, žeru zvuk Jimmiho Hendrixe, a HB by mě kazil zpětnou vazbu
Mno, chtěl bych, at to má barevný zvuk, at vynikde dřevo, zároven chcu, aby to mělo čitelné zkreslení (Voodo child) - takže od Blues a Jazz až po rock a metal (metal berte s rezervou, na něj mám jinou kytaru, prostě at to zahraje i brutální zkreslení)
Je tu hodně chváli na RM pickup a sada za 2500 není vůbec moc. Takže takhle, brát je, nebo se vyplatí přidat? Nemám vůbec ponětí o vyšších třídách snímačů, takže mě kdyžtak poučte
Díkec za všechny rady
- lada.relax
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
HB to není. Ten má 2 cívky vedle sebe, Lace Sensor je mají daný nad sebou. Není to uplně čistej singl (konstrukčně), ale k HB to má na míle daleko. Jestli se bojíš, že to nebude pak mít stratovskej zvuk, tak to netřeba. Jestli se nepletu, tak přes Lace Sensory hrál (možná i hraje) Clapton...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nepleteš seNero píše:HB to není. Ten má 2 cívky vedle sebe, Lace Sensor je mají daný nad sebou. Není to uplně čistej singl (konstrukčně), ale k HB to má na míle daleko. Jestli se bojíš, že to nebude pak mít stratovskej zvuk, tak to netřeba. Jestli se nepletu, tak přes Lace Sensory hrál (možná i hraje) Clapton...
no, já mám strach aby to neztratilo barvu. Někde jsem četl, že to jsou takový gentelemani mezi snímačema, a já nevím, jestli chci mít kytaru pro gentlemana
- Nero
- Rádce
Slyšel jsem je. (Teda ho, kamarád si pořídil jeden ke kobyle.) Barvu neztrácí, rozdíl znatelný není. No, a na nějaká klišé typu "kytara pro gentlemana" bych se vykašlal, hlavní je, jak hrajou...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Za 1700 hodně dobrej kup... Blahopřeju...termyx píše:tak fender lace sensor můžu jen doporučit... mam je na bullet stratu za 2700 nebo kolik stál a ty snímače sem sehnal za 1700,- všechny tři...a jestli ste někdo slyšel to sólo v hey joe, tak už o zvuku nemusim víc řikat
ještě poznámka všehny tři jsou gold
PetrPeter 1975 - 2008
mno za to můžu poděkovat tady fóru..protože sem je koupil od týpka, co sem chodilNero píše: Za 1700 hodně dobrej kup... Blahopřeju...Jinak souhlas, Lace Sensory také můžu jen a jen doporučit...
většinou hraju jen na krkovej a občas na prostřední na kterej mam tónovou clonu místo na kobylkovym..nevim asi sem něco zmršil při pájení, ale vlastně na kobylkovym by mi byl úplně prd platnej, takže se to hodí
ale je tu jeden problém...RJmu se lace nelíbí, protože nemá rád ty zakrytý singly
to a to a za chvíli zas tohle
1700? To ti prodal nějakej známej nebo nějakej blázen ne?termyx píše:tak fender lace sensor můžu jen doporučit... mam je na bullet stratu za 2700 nebo kolik stál a ty snímače sem sehnal za 1700,- všechny tři...a jestli ste někdo slyšel to sólo v hey joe, tak už o zvuku nemusim víc řikat
ještě poznámka všehny tři jsou gold
Ted se blbě zeptám jo? : takže tyhle Lace od Fendera jsou teda lepší jak RMPickupy? Vím , že je to blbá ozázka, že se to nedá jen tak říct, ale jestli mám vyhodit za snímače 3X tolik, tak to už chce trocha promyslet
- Nero
- Rádce
- Nero
- Rádce
Přesně... Zvuk, zvuk a jenom zvuk. Objednal jsem si nový snímače, HB, chtěl bych oba stejný, ale když se jeden dělá jenom v zebře, jak mi tvrdí, tak co. Na vzhledu nezáleží, hlavně jak hrajou...
PetrPeter 1975 - 2008
mno zrovna jsem plánoval tu přestavbu o kterej sme se i spolu bavili a tak sem procházel všehno možný i RMpickups a už sem byl rozhodlej pro jednu z těch sad co tam pan Macho nabízí a pak sem narazil na starou diskuzi, kde byly naabídnuty tyhle snímače...tak sem to zkusil a napsal mu..mno týpek byl zrovna v americe, tak sme se dohodli a hned jak přijel tak sme se druhej den sešli a provedli obchod.. a zbytek už znáteRJ píše:1700? To ti prodal nějakej známej nebo nějakej blázen ne?termyx píše:tak fender lace sensor můžu jen doporučit... mam je na bullet stratu za 2700 nebo kolik stál a ty snímače sem sehnal za 1700,- všechny tři...a jestli ste někdo slyšel to sólo v hey joe, tak už o zvuku nemusim víc řikat
ještě poznámka všehny tři jsou goldVždyt nový stojí 7000 ! no tak za ty prachy bych je bral taky hned.
Ted se blbě zeptám jo? : takže tyhle Lace od Fendera jsou teda lepší jak RMPickupy? Vím , že je to blbá ozázka, že se to nedá jen tak říct, ale jestli mám vyhodit za snímače 3X tolik, tak to už chce trocha promysletOno to bude spíš o tom, že to je speciání konstrukce a taky Fender, že jo, takže to asi ani srovnávat nejde co? Ten zvuk bude asi uplně vo něčem jiným
jinak vyplatí se posečkat a očumovat bazary, oni ty senzory se tam občas objeví..tůhle tam byl komplet osazenej pickguard všechno origo fender asi za 4500.. a to taky neni zlý..
myslim, že investice do takovejch snímačů neni žádná chyba..přecijen je můžeš přendat z kytary na kytaru..můžou s tebou bejt hezkejch pár let.
to a to a za chvíli zas tohle
- Nero
- Rádce