Snímače na Stratocastera

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Snímače na Stratocastera

Příspěvek od RJ »

Zdárec, potřeboval bych poradit s výberem snímačuch na mýho Stratouše, je to made in china, ale zvuk se mi na něm fest líbí. Respektive líbil, dokad jsem si nekoupil pořádný kombo, tam už jde vidět, že ty snímače za "tcistapade" dohromady prostě nedokážou pořádně hrát. No, dřevo se mi zdá dost dobrý, na sucho to hraje užasně, zvuk čitelný, krk je přesně takový, jaký potřebuju, takže jsem si řekl, že na snímačich nebudu šetřit. Zvuk chcu..co nejlepší :D Nechci žádné moderní kombinace, prostě klasika 3X singl, žeru zvuk Jimmiho Hendrixe, a HB by mě kazil zpětnou vazbu :D Mno, chtěl bych, at to má barevný zvuk, at vynikde dřevo, zároven chcu, aby to mělo čitelné zkreslení (Voodo child) - takže od Blues a Jazz až po rock a metal (metal berte s rezervou, na něj mám jinou kytaru, prostě at to zahraje i brutální zkreslení)
Je tu hodně chváli na RM pickup a sada za 2500 není vůbec moc. Takže takhle, brát je, nebo se vyplatí přidat? Nemám vůbec ponětí o vyšších třídách snímačů, takže mě kdyžtak poučte :wink: Díkec za všechny rady
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ty RM sou gut. Ale když máš i víc - zkus SD nebo fendry... fendry a fendry... fender ví jaký snímače má na strata udělat... :)
Ale já se v singlech tolik nevyznám...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Ty Fendery nevypadaj špatně, jaká je ta noiseless série?
lada.relax

Příspěvek od lada.relax »

Kdyby jsi měl zájem,prodávám snímače Fender Lace Sensors Gold a Blue.Modrej je dobrej ke kobylce,hutný silný zvuk a zlaťáka dopředu.Každej má cívku navíc-snížení brumu.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

lada.relax píše:Kdyby jsi měl zájem,prodávám snímače Fender Lace Sensors Gold a Blue.Modrej je dobrej ke kobylce,hutný silný zvuk a zlaťáka dopředu.Každej má cívku navíc-snížení brumu.
Ted se trocha ztrapním, ale jestli maj cívku navíc, tak jsou 2 cívkové , takže HB ne? :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

nn není to úplněj HB. Seymor Duncan dělá P90 což je singl s cívkou navíc, aby to nebrumilo atd. Zvuk je to ale jako singlovej.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

HB to není. Ten má 2 cívky vedle sebe, Lace Sensor je mají daný nad sebou. Není to uplně čistej singl (konstrukčně), ale k HB to má na míle daleko. Jestli se bojíš, že to nebude pak mít stratovskej zvuk, tak to netřeba. Jestli se nepletu, tak přes Lace Sensory hrál (možná i hraje) Clapton...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Nero píše:HB to není. Ten má 2 cívky vedle sebe, Lace Sensor je mají daný nad sebou. Není to uplně čistej singl (konstrukčně), ale k HB to má na míle daleko. Jestli se bojíš, že to nebude pak mít stratovskej zvuk, tak to netřeba. Jestli se nepletu, tak přes Lace Sensory hrál (možná i hraje) Clapton...
nepleteš se :D

no, já mám strach aby to neztratilo barvu. Někde jsem četl, že to jsou takový gentelemani mezi snímačema, a já nevím, jestli chci mít kytaru pro gentlemana :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Slyšel jsem je. (Teda ho, kamarád si pořídil jeden ke kobyle.) Barvu neztrácí, rozdíl znatelný není. No, a na nějaká klišé typu "kytara pro gentlemana" bych se vykašlal, hlavní je, jak hrajou...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
termyx

Příspěvek od termyx »

tak fender lace sensor můžu jen doporučit... mam je na bullet stratu za 2700 nebo kolik stál a ty snímače sem sehnal za 1700,- všechny tři...a jestli ste někdo slyšel to sólo v hey joe, tak už o zvuku nemusim víc řikat :D
ještě poznámka všehny tři jsou gold
to a to a za chvíli zas tohle
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

termyx píše:tak fender lace sensor můžu jen doporučit... mam je na bullet stratu za 2700 nebo kolik stál a ty snímače sem sehnal za 1700,- všechny tři...a jestli ste někdo slyšel to sólo v hey joe, tak už o zvuku nemusim víc řikat :D
Za 1700 hodně dobrej kup... Blahopřeju... :wink: Jinak souhlas, Lace Sensory také můžu jen a jen doporučit...

PetrPeter 1975 - 2008
termyx

Příspěvek od termyx »

Nero píše: Za 1700 hodně dobrej kup... Blahopřeju... :wink: Jinak souhlas, Lace Sensory také můžu jen a jen doporučit...
mno za to můžu poděkovat tady fóru..protože sem je koupil od týpka, co sem chodil :)
většinou hraju jen na krkovej a občas na prostřední na kterej mam tónovou clonu místo na kobylkovym..nevim asi sem něco zmršil při pájení, ale vlastně na kobylkovym by mi byl úplně prd platnej, takže se to hodí :D

ale je tu jeden problém...RJmu se lace nelíbí, protože nemá rád ty zakrytý singly :D ale myslim, že kdyby slyšel ten zvuk, tak by si rád zvyknul :)
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

termyx píše:tak fender lace sensor můžu jen doporučit... mam je na bullet stratu za 2700 nebo kolik stál a ty snímače sem sehnal za 1700,- všechny tři...a jestli ste někdo slyšel to sólo v hey joe, tak už o zvuku nemusim víc řikat :D
1700? To ti prodal nějakej známej nebo nějakej blázen ne? :D Vždyt nový stojí 7000 ! no tak za ty prachy bych je bral taky hned.
Ted se blbě zeptám jo? : takže tyhle Lace od Fendera jsou teda lepší jak RMPickupy? Vím , že je to blbá ozázka, že se to nedá jen tak říct, ale jestli mám vyhodit za snímače 3X tolik, tak to už chce trocha promyslet :D Ono to bude spíš o tom, že to je speciání konstrukce a taky Fender, že jo, takže to asi ani srovnávat nejde co? Ten zvuk bude asi uplně vo něčem jiným
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ach jo, zrovna na tyhle snímače se vykašlat jenom kvůli vzhledu, to je pěkná blbost... Ten zvuk stojí za to, když hraješ, stejně na ně nekoukáš...

PetrPeter 1975 - 2008
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Nero píše:Ach jo, zrovna na tyhle snímače se vykašlat jenom kvůli vzhledu, to je pěkná blbost... Ten zvuk stojí za to, když hraješ, stejně na ně nekoukáš...
Klid Nero, to byl jen ftip :wink: A je fakt, že mám radši odkrytovaný, ale zvuk je to o co tu kráči no níí? :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přesně... Zvuk, zvuk a jenom zvuk. Objednal jsem si nový snímače, HB, chtěl bych oba stejný, ale když se jeden dělá jenom v zebře, jak mi tvrdí, tak co. Na vzhledu nezáleží, hlavně jak hrajou...

PetrPeter 1975 - 2008
termyx

Příspěvek od termyx »

RJ píše:
1700? To ti prodal nějakej známej nebo nějakej blázen ne? :D Vždyt nový stojí 7000 ! no tak za ty prachy bych je bral taky hned.
Ted se blbě zeptám jo? : takže tyhle Lace od Fendera jsou teda lepší jak RMPickupy? Vím , že je to blbá ozázka, že se to nedá jen tak říct, ale jestli mám vyhodit za snímače 3X tolik, tak to už chce trocha promyslet :D Ono to bude spíš o tom, že to je speciání konstrukce a taky Fender, že jo, takže to asi ani srovnávat nejde co? Ten zvuk bude asi uplně vo něčem jiným
mno zrovna jsem plánoval tu přestavbu o kterej sme se i spolu bavili a tak sem procházel všehno možný i RMpickups a už sem byl rozhodlej pro jednu z těch sad co tam pan Macho nabízí a pak sem narazil na starou diskuzi, kde byly naabídnuty tyhle snímače...tak sem to zkusil a napsal mu..mno týpek byl zrovna v americe, tak sme se dohodli a hned jak přijel tak sme se druhej den sešli a provedli obchod.. a zbytek už znáte :D
jinak vyplatí se posečkat a očumovat bazary, oni ty senzory se tam občas objeví..tůhle tam byl komplet osazenej pickguard všechno origo fender asi za 4500.. a to taky neni zlý..
myslim, že investice do takovejch snímačů neni žádná chyba..přecijen je můžeš přendat z kytary na kytaru..můžou s tebou bejt hezkejch pár let. 8) což sice RMka taky, ale tohle už je asi jiná liga :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jo, Lace jsou dost jinde než RM...

PetrPeter 1975 - 2008
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

No ty Lace vypadaj dost našlapaně, s těma bych teda mohl být spokojenej :) . Tedka jenom to nejmenší, sehnat na ně prachy :D
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Nevíte někdo rozdíl mezi Noiselless a Lace? Konstrukčně stejnej, jen Lace má víc poddruhů že?
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“