Carbon fiber guitars - co vy na to?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Pikus

Re: Carbon fiber guitars - co vy na to?

Příspěvek od Pikus »

Asi před třemi lety jsem hrál na klasickou kytaru, která byla vyrobena částečně ze dřeva, částečně z kompozitů, které byly potaženy dřevěnou dýhou (pokud mě paměť neklame, zadní deska a luby byly vydlbané z masivního mahagonu, přední deska uhlík + dýha). Cena té kytary byla tuším kolem 200 000 Kč, byla ručně dělaná (až vám ale nepovím od koho).

V té době to byl asi nejzajímavější a nejdražší nástroj, kterej jsem měl tu čest mít v rukou. Druhým takovým nástrojem byla klasická kytara (klasické konstrukce) mého učitele, jejíž cena se pohybovala někde přes 120 000 Kč.

A narovinu... jedinej rozdíl mezi těma dvěma kytarama byl snad pouze v trošku jiném zabarvení tónu (přišlo mi, že ta s kompozity hraje kraper ostřeji), což určitě udělá i konstrukce z jiných dřevin, případně i ruka šikovného kytaristy. O tom, že to oba byla pohodlné a perfektně zpracovnaé nástroje, se snad nemá cenu ani bavit :D.
gaucho

Příspěvek od gaucho »

V ruce jsem neměl. Na dreamguitars je jich dost a jsou tam i nahrávky. Souhlas s tím, že jsou to nástroje "nabroušené" - ostrý zvuk, což mám rád.
A hlavně, netřeba se zabývat zvhlčovači. :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tohle je moc pěkná kytara:
https://emeraldguitars.com/portfolio/x2 ... -cocobolo/
Otvor nahoře v lubu je super, zároveň soundport.

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“