Pružina do Hi-Hat stojanu

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
jura305

Pružina do Hi-Hat stojanu

Příspěvek od jura305 »

Ahoj, nevíte kde seženu pružinu do hi-hat stojanu ? Mám nějaký levný stojan a pružina v něm je totálně rozmačkaná, činel mi to zvedne při nejlepším asi 2cm. Koupil jsem to už takhle a chci ji vyměnit ale jak se tak všude koukám tak se tohle vůbec ani nevyrábí. Tak mě napadlo zkusit železářství a vzít tam nějakou pružinu co bude pasovat ale nevím no...
Windy

Re: Pružina do Hi-Hat stojanu

Příspěvek od Windy »

Ukaž prosím fotku té pružiny a napiš aspoň typ hi-hat. Myslím, že sehnat podobnou pružinu se stejnými vlastnostmi nebude až takový problém. a teď si dovolím se zamyslet.
Jedna otázka je, jestli 2 cm nestačí, třeba já mám hi-hat otevřenou tak max na 1cm. ;-) A další otázka zní, jestli je Tvůj problém opravdu způsobený pružinou...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Čus, kdyžtak napiš přesný rozměry, něco v práci máme.. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
jura305

Příspěvek od jura305 »

Jo ok, rozeberu to :) je to 100% pružinou ;)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Windy píše:......Jedna otázka je, jestli 2 cm nestačí, třeba já mám hi-hat otevřenou tak max na 1cm....
Přesně!! Já to nemám ani ten centimetr. Spíš jen pár milimetrů (především kvůli hře bez sešlapu při dvoukopákových pasážích) a dají se s tím dělat různý kouzla.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Windy

Příspěvek od Windy »

Monikad píše:Přesně!! Já to nemám ani ten centimetr. Spíš jen pár milimetrů (především kvůli hře bez sešlapu při dvoukopákových pasážích) a dají se s tím dělat různý kouzla.
Ano ano :-) když je otevřená moc, tak to zpomaluje a ubírá možnosti dalších zvuků.
Co se týče hw - já osobně, první co jsem si pořídila opravdu pořádného, byl stojan na hi-hat. Teprve pak přišel na řadu pedál od kopáku a další věci. Přišlo mi, že mizerná práce s hi-hat mi hru bude kazit i když jsem to tenkrát vlastně vůbec neuměla :-)
Edit: pardon za offtopic.
jura305

Příspěvek od jura305 »

Jo ja ji mám taky otevřenou kvůli dvojšlapce ale když si chci zahrát kabáty tak ji pořebuju šlapat a s takovou pružinou co když už to trochu otevře tak zase abych ji uplně zavřel tak na to musím dupat...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

jura305 píše:Jo ja ji mám taky otevřenou kvůli dvojšlapce ale když si chci zahrát kabáty tak ji pořebuju šlapat a s takovou pružinou co když už to trochu otevře tak zase abych ji uplně zavřel tak na to musím dupat...
Ale to já přece taky!!! Teda ne že kopíruju "Kabáty" nebo tak... prostě zdaleka ne vždy hraju dvojkopáky. Výrazové spektrum možností hajtky je velice široké a já se snažím toho co nejvíc využívat. Kdybych ji měla zavřenou bez sešlapu, napíšu to!! Mám ji otevřenou na pár milimetrů, takže se naní dá hrát s dvojšlapkou, ale i sešlapovat, různě přišlapovat, syčet a podobně. Z toho důvodu jsem třeba dala pryč takový ten odpínák vrchního činelu, který jsem stejně jako mnoho metalistů, užívala spoustu let.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

WINDY, naprosto přesně!! Ve všem souhlas s tím příspěvkem o co nejkvalitnějším stojanu na hajtku.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“