Pružina do Hi-Hat stojanu
Pravidla fóra
Pružina do Hi-Hat stojanu
Ahoj, nevíte kde seženu pružinu do hi-hat stojanu ? Mám nějaký levný stojan a pružina v něm je totálně rozmačkaná, činel mi to zvedne při nejlepším asi 2cm. Koupil jsem to už takhle a chci ji vyměnit ale jak se tak všude koukám tak se tohle vůbec ani nevyrábí. Tak mě napadlo zkusit železářství a vzít tam nějakou pružinu co bude pasovat ale nevím no...
Re: Pružina do Hi-Hat stojanu
Ukaž prosím fotku té pružiny a napiš aspoň typ hi-hat. Myslím, že sehnat podobnou pružinu se stejnými vlastnostmi nebude až takový problém. a teď si dovolím se zamyslet.
Jedna otázka je, jestli 2 cm nestačí, třeba já mám hi-hat otevřenou tak max na 1cm.
A další otázka zní, jestli je Tvůj problém opravdu způsobený pružinou...
Jedna otázka je, jestli 2 cm nestačí, třeba já mám hi-hat otevřenou tak max na 1cm.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Čus, kdyžtak napiš přesný rozměry, něco v práci máme.. 
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Jo ok, rozeberu to
je to 100% pružinou 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Přesně!! Já to nemám ani ten centimetr. Spíš jen pár milimetrů (především kvůli hře bez sešlapu při dvoukopákových pasážích) a dají se s tím dělat různý kouzla.Windy píše:......Jedna otázka je, jestli 2 cm nestačí, třeba já mám hi-hat otevřenou tak max na 1cm....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Ano anoMonikad píše:Přesně!! Já to nemám ani ten centimetr. Spíš jen pár milimetrů (především kvůli hře bez sešlapu při dvoukopákových pasážích) a dají se s tím dělat různý kouzla.
Co se týče hw - já osobně, první co jsem si pořídila opravdu pořádného, byl stojan na hi-hat. Teprve pak přišel na řadu pedál od kopáku a další věci. Přišlo mi, že mizerná práce s hi-hat mi hru bude kazit i když jsem to tenkrát vlastně vůbec neuměla
Edit: pardon za offtopic.
Jo ja ji mám taky otevřenou kvůli dvojšlapce ale když si chci zahrát kabáty tak ji pořebuju šlapat a s takovou pružinou co když už to trochu otevře tak zase abych ji uplně zavřel tak na to musím dupat...
- Monikad
- Rádce
Ale to já přece taky!!! Teda ne že kopíruju "Kabáty" nebo tak... prostě zdaleka ne vždy hraju dvojkopáky. Výrazové spektrum možností hajtky je velice široké a já se snažím toho co nejvíc využívat. Kdybych ji měla zavřenou bez sešlapu, napíšu to!! Mám ji otevřenou na pár milimetrů, takže se naní dá hrát s dvojšlapkou, ale i sešlapovat, různě přišlapovat, syčet a podobně. Z toho důvodu jsem třeba dala pryč takový ten odpínák vrchního činelu, který jsem stejně jako mnoho metalistů, užívala spoustu let.jura305 píše:Jo ja ji mám taky otevřenou kvůli dvojšlapce ale když si chci zahrát kabáty tak ji pořebuju šlapat a s takovou pružinou co když už to trochu otevře tak zase abych ji uplně zavřel tak na to musím dupat...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- Monikad
- Rádce
WINDY, naprosto přesně!! Ve všem souhlas s tím příspěvkem o co nejkvalitnějším stojanu na hajtku.