kmensik píše:Takže jsou tam vždy 2 repro paralelně, tj. 16||16=8Ohm. Tuto bednu propojuješ dvěma silovými kabely, přepínač na ampu Rožďano na 8Ohm.
Hlavně nezapínej některou půlku bez zapojené bedny, odpálil bys trafo a koncové lampy. Můžeš jet jen na půl bedny, to jo, mít třeba zapnutý jen ten kanál, který se ti víc líbí. Nicméně kabely bych tam nechával vždy oba. On prý dělal jeden konec jako Marshall s EL34 a druhý jako Mesa s 6L6. Je poznat rozdíl?
K Englu:
Na bedně už další přepínač není? Jestli ne, můžeš teď hrát jen na půl bedny a propojit ji do 8Ohm výstupu Engla. Pokud bys chtěl hrát na celou bednu, musel by ji někdo (celkem snadno) předrátovat na mono vstup - tj. na 16Ohm.
Díky za odpověď.
Na bedně není žádnej přepínač. Jen dva vstupy na kabel. Já hraju na oba kanály. Rozdíl mezi něma je, ale není nijak razantní vzhledem ke stáří a stavu aparátu. Aparát už tam byl, když jsem přišel do kapely a do zkušebny, nikdo už ho nepoužíval a nepečoval o něj, tak jsem ho užíval a užívám já na zkouškách. Teď jsem si koupil Engla, abych měl svůj aparát a mohl ho brát na koncíky a ještě chci přikoupit novou reprobednu.
Takže, když budu chtít zapojit Engla (viz. foto) k tomu boxu, tak to propojím z 8ohm výstupu na Englovi do reproboxu a mělo by to sedět a hrát to bude na půl bedny?