Peavey 6505+ 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stratmaster

Re: Peavey 6505+ 112

Příspěvek od Stratmaster »

Alternátor píše:Člověče, nějak nechápu, o čem tu celou dobu mluvíš. Všeobecně je V30 moderní repro a co se týče Vintage "přibarvení" zvuku, tak si představím spíš Greenback. Pokud to podle tebe musí mít Vintage zvuk proto, že to má v názvu Vintage 30...
Ach jo. Nemám rád, když někdo někomu předhazuje něco, co neřekl. Celou dobu naznačuju, že se může z mé strany jednat o omyl, který se taky ještě předtím, než jsi napsal svůj příspěvek, vysvětlil. Ne, to, že to má v názvu "vintage" ještě neznamená, že si automaticky budu myslet, že jde o vintage zvuk. Už jsem uvedl, že vím o tom, že se V30 nasazuje v tvrdé hudbě; měl jsem ale za to, že se používá pro to "přibarvení", o kterém se zmiňuješ. Taky jsem napsal, že s V30 sám nemám tolik zkušeností, a na základě toho celou dobu naznačuju, že se může jednat o chybu na mé straně. Zkušenost mám s Scheffieldem, o kterém vím naprosto bezpečně, kam ho zařadit. Kdybych mluvil o něm, nebudu se snažit svoje výroky relativizovat, v případě V30 to dělám. Omyl vznikl zkrátka tím, že V30 je zkratkou pro Vintage 30, což se v diskuzích, o kterých píšu, mnohokrát objevilo, a s odstupem času mi prostě vznikla asociace V-30 - vintage. Už nějak nevím, jak to vysvětlit polopatičtěji...
Naposledy upravil(a) Stratmaster dne 28.11.2013 20:23, celkem upraveno 1 x.
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
José

Příspěvek od José »

Jen změň autora citace, tohle Bummer nikdy nepsal..
Stratmaster

Omlouvám se, opraveno :-)
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Myslím že Stratmaster zas tak nic špatného, neodborného, nebo chybného nenapsal. Snažil se mi poradit a poradil, dál bych to neřešil.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

V pohodě, taky se tu nechci zbytečně dohadovat. Jen mi celá ta série komentářů přišla trochu mimo. Jestli to vyznělo agresivně, tak se omlouvám.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Stratmaster

Super, jsem rád, že jsme se v klidu domluvili :-) Nevyznělo to určitě agresivně, jen mi připadalo, že tak, jak jsi to podal, jsem to určitě neřekl, a v tomhle případě nešlo o slovíčkaření, protože to celkem posouvalo význam těch komentářů. Jinak se omlouvám za šumy, je pravda, že obsah těch komentářů je samozřejmě podivný pro člověka, který zná V30 dobře; bylo to, řekl bych, objevování toho, kde jsem k tomu přišel, v přímém přenosu :-D Což se naštěstí nakonec vyjasnilo ;-) Jinak samozřejmě souhlasím s Animátorem v tom, že pokud člověk něčemu úplně nerozumí, neměl by s tím radit ostatním - proto jsem napsal, že "Já osobně bych si nechal Scheffield.", ne "Na Tvém místě bych si nechal Sheffield." nebo "Být Tebou bych si nechal Sheffield."; to "osobně" jsem použil proto, abych zdůraznil, že to je jen můj názor na věc, respektive jak bych se v dané situaci zachoval já (samozřejmě chápu, že se to dá vykládat i jako doporučení, přestože to nebyl záměr). A Sheffield bych si nechal proto, že vím, co od něj čekat, zatímco u V30 ne, což jsem, uznávám, rozepsal až později; zároveň jsem později napsal, že bych to určitě zkusil, kdybych tu možnost měl. Tak to jen abych předešel nejasnostem; dál už to asi fakt nemá smysl rozvádět, aby se z toho nestalo tahání za slovíčka. Je fajn, že jsou v tomhle vlákně rozumní lidi, se kterými se dá normálně diskutovat a ne banda cvoků, kteří dokážou udělat z jakéhokoli tématu flamewar.
Cliff007

Peavey 6505+ 112 kombo metal

Příspěvek od Cliff007 »

Nemá, prosím, někdo zkušenost s Peavey v metalu (melodický death)? Koupil jsem si tohle kombo, které umí hrát opravdu hlasitě, i při nižší hlasitosti to má koule, ale pořád to není ta opravdová pila. Doprovody O.K., ale akce na jedné struně už nemá šťávu. Pokud má někdo zkušenost s touto řadou a doporučí krabičku, budu moc vděčný. Většinou se to točí kolem Boss SD, Maxon 808 a Ibanez tube master, že? Přešel jsem na lampu, takže nasávám rady jako houba. Díky
torst

Příspěvek od torst »

Jo, lampa.... Nedávno jsem testovaL TOTÉŽ VE VERZI HLAVA + BOX 412. Je to dělo a masakr, ale jestli čekáš od Peaveye, že z něj poleze dž dž jako z Metalzone, tak nepoleze. Ony tyhle zvuky jsou spíš hodně ostrej rokec a ta pravá pila se projeví hlavně po sejmutí mikrákem, kterej lecos odfiltruje.
Co váha? To bych nechtěl tahat do schodů. Určitě uděláš dobře, když přikoupíš další box, nejlépe 2x12. Ale upřímně - prodal bych combo a koupil hlavu + box 212. Škoda, že ses nezeptal dřív.
nakopávání vůbec není potřeba, zkoušel jsem overdrive, takže vím jak to zní. 6505 má gainu kopec, takže stačí přidat na preampu a je to totéž jako ta krabka. Overdive je nošení dříví.
Test vyšel teď, v posledním Muzikusu, kdyby sis chtěl počíst, a v jeho rámci jsem vyrobil nějaké doplňující materiály : http://torst.sweb.cz/6505.zip
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Cliff007

Příspěvek od Cliff007 »

Děkuju Torste za tvé zkušenosti, moc jsi mě nepotěšil. Já měl podezření na kytaru se snímači, proč nemám dž dž. Já myslel, že 60W je až až a že každej zvukař bude za kombo rád, než za nabasovaný stack. Takže kdybych chtěl zůstat u lampovým komb, spíše Engla? Gigmaster 30 zase ale musí být tzv. malej zvuk, že?
torst

Příspěvek od torst »

Peavey, Engl, malej, velkej zvuk, to je vlastně jedno. Jak píše Kinx vedle, největší podíl na charakteru má stejně reprobox a typ repra. Tvoje combo je určitě dobrý, ale bude hrát vždy jako combo. A metloše se hrajou právě na boxy 4x12 (2x12 je přijatelnej kompromis, pokud je box dobře postavenej). Ano, Stacky bývaj zbytečně basový, ale to už patří ke stylu, to si zvukař odřízne na EQ. Kdežto když sejme mikrákem repro v combu, ten zvuk i v mixpultu bude pořád hodně combovej (středy, výšky). I když jsou zajímavé kusy. Slyšel jsem combo Engl Thunder a i samo o sobě hrálo pěkně nasraně. Jestli už máš toho Peaveye a nevadí ti váha, nech si ho, ale dokoupil bych aspoň boxík 1x12. Ale znova říkám - hlava + 2x12 by mi přišla ideální.
A znova co už jsem psal mnohokrát - pust si nějakou Metallicu, (Death Magnetic) a ty kytary nejsou zas takové dždž, jak se může zdát. To, co slyšíš z aparátu nikdy nebude (nesmí být !!!) tak "utažený" jako to, co slyšíš z CD. Tam je ještě kompresor, EQ, mastering a td. S tim se smiř. Nebo si kup Line6 nebo si nainstaluj Guitar Rig do PC a budeš spokojenej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Cliff007

Příspěvek od Cliff007 »

Velice, Torste, děkuji za poznatky. Na seznam za tube screamer, nebo Maxon a Noise gate, přidávám externí repro. Rozhodně to bude stát za to. CD sound je jasná věc, hlavně mě překvapila ukázněnost profi kapel živě, že v místech, kde hraje 1 kytara bez kapely je to s****a zvuk (bez basů), ale dohromady nářez. Poslední dotaz: Overdrive (Ibanez, Maxon) zapojit do efektové smyčky, nebo na začátek, nebo prostě vyzkoušet? Děkuji
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Ahoj, co se týká 6505 (5150) tak mám vyzkoušeno nakopávadlo Mad Professor Green Little Wonder. Jak píše Torst dž dž to nebude, ale dost to obohatí zvuk. Mě osobně se to líbilo, stojí to za vyzkoušení. Samozřejmě to bylo zkoušeno hlava 5150 II + box 4x12. Jak se to bude chovat s combem nedokážu říct. Krabici (nakopávadlo) dej normálně mezi kytaru a vstup. Do smyčky se dávaj efekty delay, reverb atp.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nejsou ty Sheffieldy v 6505 boxech náhodou kopie greenbacků?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

To bohužel nevím co tam dávaj za repro. Tenhle box jsem otevřenej neměl. Já osobně mám box 5150 a na magnetech je i psáno 5150. Páč ty repráky Peavey tenkrát dělal ( nebo nechal dělat) přímo pro VH. A tak nešli ani tyto repro koupit samostatně, jen do servisu. A to nakopávadlo jsem zkoušel Hlava 5150 II a box Crate s V30.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Cliff007 : Overdrive samozřejmě mezi kytaru a combo. Ale jak jsem psal - zkoušel jsem to a žádnej přínos v tom pro 6505 nevidím. Je to totéž jako přidat gain na zesíku. Podle mě je to zbytečná investice a komplikace. Muj názor.
Koukal jsem do továrního, noveho boxu 4x12 6505 Slant a byly tam repra Peavey Sheffield 6505.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Když jsem to nakopávadlo zkoušel tak mi to nepřišlo jako přidat gain na zeasilovači. Když na celolampě přidám gain tak mi přijde, že se zvuk začne zahuhlávat. S nakopávadlem mi to přeci jenom přijde čitelnější. Ale jak jsem psal s tím Mad Professorem mi přišel zvuk o hodně bohatší, ne zkreslenější. Stejně gain na krabici byl na 0. Ale je to subjektivní, někomu se to líbí někomu ne. Určitě napřed vyzkoušet, potom uvažovat o koupi.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak to možná právě byly ty 5150.. někde jsem čet že když Eddiemu dělali signature zesík tak tam udělali kopie greenbacků (asi ne úplně přesný) protože on na ně v tu dobu hrál, mám to jen z doslechu teda.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Co se týká repro 5150 tak mám také jen z doslech ( jedna bába povídala ), že Peavey nechal ty repráky dělat u Eminence. Ale co je na tom pravdy. Nevím. To vědí snad jen v Peavey :-).
Cliff007

Příspěvek od Cliff007 »

Moc děkuji Torstovi a Luboshovi za odpovědi. Budu se snažit vyzkoušet všechny Vaše postřehy! Ještě maličkost, když je krabka před kombem, tak co s Noise gate - do té smyčky, nebo taky před? A toho MAD Profa jsi, Luboshi, používal na rytmiku, nebo sóla, nebo vše? A co se týče boxů, Torste, - mám se zajímat zase o Peavey, nebo kašlat na možnej koncept zvuku a zkoušet raději ty klasiky - nějaký typ na 112, nebo 212? Díky.
torst

Příspěvek od torst »

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“