Epiphone G-400 vs. Gibson Standard SG

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
papaakva

Re: Epiphone G-400 vs. Gibson Standard SG

Příspěvek od papaakva »

MilanT píše:Dovolím si tě s tvým dotazem nasměrovat spíše sem - elektricke-kytary/epiphone-sg-g400-t798 ... hilit=G400
Tady se řeší (měl by) rozdíl mezi Epi a Gibson.
Rozumím, .....já jen když jsem viděl, že se tu probírá ta Epina....
José píše:Každé mechaniky drží ladění, tahle kytara nemá tremolo, takže nemá, kde by se rozlaďovala, to ani ty fokusy. Příčiny rozlaďování u těhlech kytar jsou dvě. Špatně namotané struny na mechaniky a měkké struny do kterých člověk řeže, jak hluchej do vrat.. Doporučuji najít nějaké tytrubko-video s namotáváním strun a uvidíš, že i ty fokusy se dají naladit, tak aby se nerozlazovaly.. Doporučuji projet sekci hardware. Návodů tam najdeš dost..
Velice děkuji za info, (ten Mustang měl tremolo jako Jazzmaster/Jaguar), slabýma strunama to nebylo- měl jsem tam jedenáctky,takže to tam asi špatně namotávám.....tak příště to vyzkouším podle návodu- možná objevím Amériku :D :D :D (a taky možná křivdím Fokusu :) )
Naposledy upravil(a) MilanT dne 1.06.2013 5:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 příspěvky. Příště prosím edituj. Díky.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Je tu nějaký majitel Epi G400 ? zajímá mě jak má tlustý krk a jestli je rozdíl mezi jednotlivými krky - Epiphone (SG Special ,Worm G-400 ,G-400 PRO ,G-310)
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
torst

Příspěvek od torst »

kámoš má černou G400 ve zkušebně. Mám se mrknout? Nejsou tyhle parametry na webu Epi?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Na webu toho moc není :) podle parametrů by ho měli mít stejný nejspíš.Ale každý říká něco jiného.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Zorro77

Příspěvek od Zorro77 »

Já Mám G-400 PRO, mám tu kytaru rád, ale musim přiznat, že ten krk nepatří k nejpohodlnějším. :)
Baldis
Nový uživatel

Příspěvek od Baldis »

Nedavno Sem si koupil Gibon SG 2016...Do te doby Sem hral na kytaru Kramer...Zu Sem to tu jednou cetl a muzu potvrdit, s Gibsonem SG Sem si koupil kytaru. videl Sem par kluku hrat na Epiphone SG, tak nak divne chrastil, povoloval se na ni jack, vypadavali sroubky. Po kratkem hrani a mensim vytazeni strun se musela hned naladit...Z vlastni zkusenosti, Epiphone ne. lepsi Fender made in Mexico ;-)
torst

Příspěvek od torst »

Kramer není kytara....., poškozená zdířka nejde vyměnit...., Fender je lepší než SG....., nějak se v tom neorientuju.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Baldis píše:Nedavno Sem si koupil Gibon SG 2016...Do te doby Sem hral na kytaru Kramer...Zu Sem to tu jednou cetl a muzu potvrdit, s Gibsonem SG Sem si koupil kytaru. videl Sem par kluku hrat na Epiphone SG, tak nak divne chrastil, povoloval se na ni jack, vypadavali sroubky. Po kratkem hrani a mensim vytazeni strun se musela hned naladit...Z vlastni zkusenosti, Epiphone ne. lepsi Fender made in Mexico ;-)

Taky názor,sic ne moc srozumitelný,ale někdo si neumí opravit nic!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“