Epiphone G-400 vs. Gibson Standard SG

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
papaakva

Re: Epiphone G-400 vs. Gibson Standard SG

Příspěvek od papaakva »

MilanT píše:Dovolím si tě s tvým dotazem nasměrovat spíše sem - elektricke-kytary/epiphone-sg-g400-t798 ... hilit=G400
Tady se řeší (měl by) rozdíl mezi Epi a Gibson.
Rozumím, .....já jen když jsem viděl, že se tu probírá ta Epina....
José píše:Každé mechaniky drží ladění, tahle kytara nemá tremolo, takže nemá, kde by se rozlaďovala, to ani ty fokusy. Příčiny rozlaďování u těhlech kytar jsou dvě. Špatně namotané struny na mechaniky a měkké struny do kterých člověk řeže, jak hluchej do vrat.. Doporučuji najít nějaké tytrubko-video s namotáváním strun a uvidíš, že i ty fokusy se dají naladit, tak aby se nerozlazovaly.. Doporučuji projet sekci hardware. Návodů tam najdeš dost..
Velice děkuji za info, (ten Mustang měl tremolo jako Jazzmaster/Jaguar), slabýma strunama to nebylo- měl jsem tam jedenáctky,takže to tam asi špatně namotávám.....tak příště to vyzkouším podle návodu- možná objevím Amériku :D :D :D (a taky možná křivdím Fokusu :) )
Naposledy upravil(a) MilanT dne 1.06.2013 5:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 příspěvky. Příště prosím edituj. Díky.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Je tu nějaký majitel Epi G400 ? zajímá mě jak má tlustý krk a jestli je rozdíl mezi jednotlivými krky - Epiphone (SG Special ,Worm G-400 ,G-400 PRO ,G-310)
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
torst

Příspěvek od torst »

kámoš má černou G400 ve zkušebně. Mám se mrknout? Nejsou tyhle parametry na webu Epi?
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Na webu toho moc není :) podle parametrů by ho měli mít stejný nejspíš.Ale každý říká něco jiného.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Zorro77

Příspěvek od Zorro77 »

Já Mám G-400 PRO, mám tu kytaru rád, ale musim přiznat, že ten krk nepatří k nejpohodlnějším. :)
Baldis
Nový uživatel

Příspěvek od Baldis »

Nedavno Sem si koupil Gibon SG 2016...Do te doby Sem hral na kytaru Kramer...Zu Sem to tu jednou cetl a muzu potvrdit, s Gibsonem SG Sem si koupil kytaru. videl Sem par kluku hrat na Epiphone SG, tak nak divne chrastil, povoloval se na ni jack, vypadavali sroubky. Po kratkem hrani a mensim vytazeni strun se musela hned naladit...Z vlastni zkusenosti, Epiphone ne. lepsi Fender made in Mexico ;-)
torst

Příspěvek od torst »

Kramer není kytara....., poškozená zdířka nejde vyměnit...., Fender je lepší než SG....., nějak se v tom neorientuju.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Baldis píše:Nedavno Sem si koupil Gibon SG 2016...Do te doby Sem hral na kytaru Kramer...Zu Sem to tu jednou cetl a muzu potvrdit, s Gibsonem SG Sem si koupil kytaru. videl Sem par kluku hrat na Epiphone SG, tak nak divne chrastil, povoloval se na ni jack, vypadavali sroubky. Po kratkem hrani a mensim vytazeni strun se musela hned naladit...Z vlastni zkusenosti, Epiphone ne. lepsi Fender made in Mexico ;-)

Taky názor,sic ne moc srozumitelný,ale někdo si neumí opravit nic!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“