Kombo na akustiku + zpěv

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Placka

Re: Kombo na akustiku + zpěv

Příspěvek od Placka »

Diogenes píše:Rozbitým oknem jsem mínil prasklé sklo v okně.
Už jsme hodně OT, takže ať je to alespoň trochu k tématu: můžu s klidem prohlásit, že žádné kombo na kytaru nebo zpěv nemá za normálních podmínek absolutní šanci rozbít okno (respektive skleněnou tabuli v okně...)
Diogenes píše: Nezpochybňuj něco, co jsi neviděl nebo to neznáš.
- tys to snad někdy zažil? A kde prosimtě? Za jakých podmínek?
Diogenes píše: Celou dobu tady řešíme odposlech do malého prostoru zkušebny.

Pokud sem pleteš venkovní festivaly, jenom to svědčí o tom, že jsi trochu mimo
…naopak, festivaly jsem dal jenom jako jeden z případu - jaktože auta můžou být zaparkovaná přímo před PA a jejich oknům se nic nestane? Proč by festivalový areál měl být jiná situace? Vždyť jde přece o hladinu akustickýho tlaku u okenní tabule a jsem si jistej že na mnoha festivalech dosahuje hodně vysokých hodnot...Nebo snad můžeš vysvětlit jaké jiné vlivy než SPL v blízkosti okna o tom mají rozhodovat?

[quote="Diogenes"
S kluby se nechám poučit. Ve kterých hudebních klubech (kde hrají hlasité kapely s tisíciwattovými aparáty :) ) mají okna nebo skleněné výlohy do sálu?[/quote]

Tak třeba Kotelna Litomyšl - profi klub s profi zvukem, některý koncerty tam dovedou být opravdu hodně nahlas. Nemají tam sice přímo okno, ale zato dvě lednice s celoskleněnou přední stěnou a minimálně jednu klasickou skříňku s poličkama a celoskleněnýma dvířkama bez jakéhokoliv rámu - čoveče, za těch dvacet let jim to neprasklo ani jednou...
Batyskaf ve Žďáru nad Sázavou, tam maj přímo okna. Kulturní dům ve Žďáru nad Sázavou - okna hned vedle pódia, kapely typu Chinaski tam hrají s velkým zvukem. Kulturák v Herálci - dvojkoncert Dymytry a Arakainu taky docela skleněný výplně otestuje. Kulturáky v Dolním Újezdě, Horním Újezdě, Sebranicích - to jsou všechno místa, kde za ty roky bylo spousta punkových, hard corových a rockových akcí, někde tak šíleně přepálených, že se v sále nedalo vydržet a svetě div se - žádná tabulka nikdy nepraskla.

Zkus někdy rozbít zvukem třeba skleničku od vína - ta je proti oknu opravdu velmi křehká. Půjde to jen obtížně a to poměrně vysokým SPL a to ještě ten zvuk bude muset být přesně na vlastní frekvenci skleničky a relativně trvalý, krátký impuls nic neudělá.

Samozřejmě neříkám, že nikdy žádný okno prasknout nemohlo, ale musely to být naprosto výjimečný podmínky - to sklo muselo být výrazně předepjaté z výroby a montáže. Dá se říct, že takřka na hranici samovolného prasknutí a o tom jsem stejně nikdy neslyšel...

Ale dost tlachání - přijeď k nám do zkušebny, máme tam aktivky, které dávají špičkový výkon 1250 W, máme tam okno a pokud to okno dokážeš krátkým impulsem rozbít, věnuju ti fakt svoji vejplatu. Je to sice jen plat učitele fyziky na gymplu, ale něco přes dvacet tisíc ti to hodí. To tady klidně veřejně slibuju...

ale protože jenom planě plácáš aniž bys o tom něco věděl, tak se o svůj plat nebojím;-)
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Placka píše:
Diogenes píše:Rozbitým oknem jsem mínil prasklé sklo v okně.
Už jsme hodně OT, takže ať je to alespoň trochu k tématu: můžu s klidem prohlásit, že žádné kombo na kytaru nebo zpěv nemá za normálních podmínek absolutní šanci rozbít okno (respektive skleněnou tabuli v okně...)
Diogenes píše: Nezpochybňuj něco, co jsi neviděl nebo to neznáš.
- tys to snad někdy zažil? A kde prosimtě? Za jakých podmínek?
Ano, zažil.

Placko, kdybys pozorně četl, tak bys zjistil, že jsem o žádném kombu o výkonu 900W nikdy nepsal.

Je to už podruhé, co prokazatelně píšeš o něčem, co není pravda.

Tvoje příspěvky na mne působí dost zmateně a nezdá se mi, že by je psal profesor fyziky z gymplu. :)

Myslím si, že Miloš V. dostal informací a návodů, jak něco zjistit až až a že mstní prodavače stejně nepřesvědčím, takže tímto příspěvkem z mé strany končím tuto diskusi.
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Tohle jsou ale podivné minimalistické peřiňáky s umělohmotným pekáčkem místo dna - myslím, že na sněhu to bude luxusní povození. Upozorňuju na to, páč už to má rozumný výkon a hmotnost a připadá mi to tak ošklivé, že by se to dokonce někomu mohlo líbit natolik, že si to za tu nesmyslnou cenu koupí:
http://kytary.cz/fender-acoustic-sfx/HN159719/
http://kytary.cz/fender-acoustic-pro/HN159718/

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

v popisu se uvádí .... kdo zároveň docení designovou úroveň aparátu
takze je zrejme ze ty do tohohle klubu vyvolenych nepatris ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

Mně se to vzhledově líbí. Na pódiu rockové kapely by to vypadalo divně, ale pro nějaký klasiky nebo folkaře mi to přijde fajn.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Fishman Loudbox 180W o třetinu levněji - to mi připadá docela zajímavé:
http://kytary.cz/fishman-loudbox-performer/HN158226/
Cipa

Příspěvek od Cipa »

Zdravím všechny případné čtenáře,
Podle mě nejlepčí volba je německé kombo AER alpha nebo compact 60. Hraju na něj a zpěvačka do něj také zpívá . Je to špička a pro akustickou kytru patrně není lepší volba ( v cenách do 30000kč). kromě to ho , že na tyhle komba hraju je také na bazaru prodávám. Nedělám si reklamu ale prostě Vám chci říct , že jsou fakt dobrý! Vyzkoušejte si je někde.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“