Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
filo01

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od filo01 »

Myslím obecně AUX na kombech, ne na všech heblech, které mají AUX ;) Mám postupem času odzkoušeno na AC-33, THR10, MobileCube, Mini5 a Fenderu Passport. Všechny mají "flat" režim a u všech mi i s korekcemi na 12h zněl podstatně líp kytarový vstup než AUX.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Tak jsem to zkusil, ale u mě zní lépe aux. Přes kytarový vstup je ton min zřetelný, více se slévá. Ale moc času jsem tomu nevěnoval, tak jen pro info. Stejně musím hrát potichu a to ten zvuk zabíjí strašně samo o sobě.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
torst

Příspěvek od torst »

filo01 píše:Myslím obecně AUX na kombech, ne na všech heblech, které mají AUX ;) Mám postupem času odzkoušeno na AC-33, THR10, MobileCube, Mini5 a Fenderu Passport. Všechny mají "flat" režim a u všech mi i s korekcemi na 12h zněl podstatně líp kytarový vstup než AUX.
Nevím, třeba tak u tebe je. Já bych se těch dvou preampů prostě bál, přesto, že jsou korekce na 12.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Všimni si, že jsem psal Flat režim, to by (dle tvrzení výrobců těch komb) měl být čistý průchod, který si ještě můžeš doladit korekcema a tím, co kombo dál nabízí. Takže TEORETICKY by to mělo být 1:1 s AUX, jenže v reálu to tak není. Takže možnosti jsou dvě: buď tam v tom údajně čistém předzesu ještě něco dělají (kompresor, enhancer, DSP, atp.) nebo naopak v AUX něco ořezávají. Přikláním se k možnosti jedna, protože stejně jako AUX se mi chovaly samostatné tranz. výkonňáky (malé frcky do 2x10W), které jsem v rámci laborování k Zoomu kdysi připojoval.
To, co píšu, platí samozřejmě jen pro modelingová a částečně i akustická komba s nástrojovým vstupem (třeba AC-33). Když to vrazíš do klasického komba s preampem, tak to samozřejmě hrát nebude. Ale to už jsme dost odbočili.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Netušíte niekto, čo znamenajú min a max hodnoty pri kalibrácii pedálu na G1on? Mne tam hádže min cca 85, keď zatlačím viac tak aj 82-83 a max okolo 210-213, proste čísla úplne odveci bez nejakého vysvetlenia v návode, čoho jednotky to sú...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
jastud

Příspěvek od jastud »

Počítám, že to budou nějaké hodnoty digitálního potenciometru. Při kalibraci si firmware jen zjišťuje, kde má nulu a plný rozsah. Žádná další magie v tom nebude.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ivane, nad některýma věcma moc hloubáš a to tě odvádí od podstatnějších věcí. Prostě rozsah, čísla, jednotek netřeba.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše:Ivane, nad některýma věcma moc hloubáš a to tě odvádí od podstatnějších věcí. Prostě rozsah, čísla, jednotek netřeba.
Nemyslím si. Zvedavosť je dôležitá vlastnosť, aby človek neostal blbý. Systém tvoria detaily a naopak. Keď nepochopíš detaily, nepochopíš systém...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dobře, ale při kalibraci expresion pedálu by mě v životě nenapadlo bádat nad hodnotami čísel na display :).
Já třeba Zoomy používám už dlouho a nikdy jsem nad nima nemusel moc bádat, přijdou mi naprosto intuitivní.
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Jak prosím vás s G1on nahráváte? Váhám mezi G1on a G3. Mám jen integrovanou zvukovku, která má velkou latenci. G3 má přímo nahrávání přes USB, takže v pohodě. G1on ale má jen jeden výstup. Nešel by náhodou rozdvojit a jeden pak poslat do repráčků pro odposlech v reálném čase a druhým tiše nahrávat? To by mě pak asi latence moc netrápila. Externí zvukovku se mi kupovat nechce, to už holt radši připlatím za G3.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Pokud se rozhodneš pro nahrávání, pořiď raději G3 - je to snadné a krabička se dá z USB rovnou napájet, takže ani nepřekáží žádné kabely navíc. Kvalita je srovnatelná s běžnými externími zvukovkami.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Díky. Ono právě nejde o velké nahrávání, chci jenom pohodlně a rychle nahrát nějaký nápad a poslat ho spoluhráčům. Samozřejmě ušetřit pár tisícovek by potěšilo :-)
Ještě, když si tam pustím automatické bicí a looper, nahraje se mi to všechno i s tím?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

dArtagnan píše:Díky. Ono právě nejde o velké nahrávání, chci jenom pohodlně a rychle nahrát nějaký nápad a poslat ho spoluhráčům. Samozřejmě ušetřit pár tisícovek by potěšilo :-)
Ještě, když si tam pustím automatické bicí a looper, nahraje se mi to všechno i s tím?
Taky používám G3 na nahrávání do Cubase LE,naprostá spokojenost jak píše Zdeněk . 2v1 :wink:
Placka

Příspěvek od Placka »

G3 bude na tyto účely určitě komfortnější, ale!

Pokud chceš ušetřit, bude ti bohatě stačit i integrovaná zvukovka - velkou latenci můžeš vyřešit nainstalováním ovladačů ASIO4all a pak stačí pouze propojit výstup z G1on přímo do PC a sluchátkový výstup integrované zvukovky použít buď pro sluchátka (já doma hraju jen přes sluchátka) nebo pro Hi-fi.

Kvalita je samozřejmě o něco nižší, ale sám píšeš, že nejde o žádné velké nahrávání, spíš jen zaznamenávání nápadů pro ostatní muzikanty - na to bude kvalita dostatečná.

Takže za mě - pokud upřednostníš komfort a nevadí ti víc než dvojnásobná cena, tak běž do G3, pokud chceš "socka" řešení, půjde to v pohodě vyřešit i s G1on
torst

Příspěvek od torst »

"Nešel by náhodou rozdvojit a jeden pak poslat do repráčků pro odposlech v reálném čase a druhým tiše nahrávat? To by mě pak asi latence moc netrápila" Jo, takhle to lze obejít, správná myšlenka.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Placka

Příspěvek od Placka »

Jaj píše torst - rozdvojení je taky cesta. Ale předpokládám, že jakmile se pustíš do nahrávání, stejně to budeš chtít dál zpracovávat. Budeš si chtít hned poslechnout (což s rozdvojkou snadno nepůjde), co jsi nahrál, možná udělat nějakej střih, přidat druhou stopu, udělat nějakou opravu...takže tam už to s latencí stejně nepůjde. Takže pak buď G1on a ASIO4all nebo G3
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Môžem jednu blbečkovskú otázku? V čom je výhoda výstupov L a R na G3 oproti iba jednému na G1 ? Iba v tom, že môžem signál potiahnuť aj do ext. boxu a pod.? Do PA sa väčšinou ide "mono", či?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud chceš používat stereo efekty, můžeš jít do PA stereo. Ovšem na G1on by to mělo pomoci Y kabelu jít IMHO také.
torst

Příspěvek od torst »

Placka píše:Jaj píše torst - rozdvojení je taky cesta. Ale předpokládám, že jakmile se pustíš do nahrávání, stejně to budeš chtít dál zpracovávat. Budeš si chtít hned poslechnout (což s rozdvojkou snadno nepůjde), co jsi nahrál, možná udělat nějakej střih, přidat druhou stopu, udělat nějakou opravu...takže tam už to s latencí stejně nepůjde. Takže pak buď G1on a ASIO4all nebo G3
Týhle výtce nerozumim. Latence ti vadí jen při monitoringu při nahrávání a to externí příposlech opravdu vyřeší. Nahrané stopy pak hrajou "realtime", bez zpoždění, můžeš střihat kopírovat bez problémů.
Stereo výstup G1on vs. G3 jedině v tom komfortu - potřebuju/nepotřebuju kabel Y.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“