Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Myslím obecně AUX na kombech, ne na všech heblech, které mají AUX
Mám postupem času odzkoušeno na AC-33, THR10, MobileCube, Mini5 a Fenderu Passport. Všechny mají "flat" režim a u všech mi i s korekcemi na 12h zněl podstatně líp kytarový vstup než AUX.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Tak jsem to zkusil, ale u mě zní lépe aux. Přes kytarový vstup je ton min zřetelný, více se slévá. Ale moc času jsem tomu nevěnoval, tak jen pro info. Stejně musím hrát potichu a to ten zvuk zabíjí strašně samo o sobě.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Nevím, třeba tak u tebe je. Já bych se těch dvou preampů prostě bál, přesto, že jsou korekce na 12.filo01 píše:Myslím obecně AUX na kombech, ne na všech heblech, které mají AUXMám postupem času odzkoušeno na AC-33, THR10, MobileCube, Mini5 a Fenderu Passport. Všechny mají "flat" režim a u všech mi i s korekcemi na 12h zněl podstatně líp kytarový vstup než AUX.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Všimni si, že jsem psal Flat režim, to by (dle tvrzení výrobců těch komb) měl být čistý průchod, který si ještě můžeš doladit korekcema a tím, co kombo dál nabízí. Takže TEORETICKY by to mělo být 1:1 s AUX, jenže v reálu to tak není. Takže možnosti jsou dvě: buď tam v tom údajně čistém předzesu ještě něco dělají (kompresor, enhancer, DSP, atp.) nebo naopak v AUX něco ořezávají. Přikláním se k možnosti jedna, protože stejně jako AUX se mi chovaly samostatné tranz. výkonňáky (malé frcky do 2x10W), které jsem v rámci laborování k Zoomu kdysi připojoval.
To, co píšu, platí samozřejmě jen pro modelingová a částečně i akustická komba s nástrojovým vstupem (třeba AC-33). Když to vrazíš do klasického komba s preampem, tak to samozřejmě hrát nebude. Ale to už jsme dost odbočili.
To, co píšu, platí samozřejmě jen pro modelingová a částečně i akustická komba s nástrojovým vstupem (třeba AC-33). Když to vrazíš do klasického komba s preampem, tak to samozřejmě hrát nebude. Ale to už jsme dost odbočili.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Netušíte niekto, čo znamenajú min a max hodnoty pri kalibrácii pedálu na G1on? Mne tam hádže min cca 85, keď zatlačím viac tak aj 82-83 a max okolo 210-213, proste čísla úplne odveci bez nejakého vysvetlenia v návode, čoho jednotky to sú...
Počítám, že to budou nějaké hodnoty digitálního potenciometru. Při kalibraci si firmware jen zjišťuje, kde má nulu a plný rozsah. Žádná další magie v tom nebude.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ivane, nad některýma věcma moc hloubáš a to tě odvádí od podstatnějších věcí. Prostě rozsah, čísla, jednotek netřeba.
Nemyslím si. Zvedavosť je dôležitá vlastnosť, aby človek neostal blbý. Systém tvoria detaily a naopak. Keď nepochopíš detaily, nepochopíš systém...Hendrek píše:Ivane, nad některýma věcma moc hloubáš a to tě odvádí od podstatnějších věcí. Prostě rozsah, čísla, jednotek netřeba.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, ale při kalibraci expresion pedálu by mě v životě nenapadlo bádat nad hodnotami čísel na display
.
Já třeba Zoomy používám už dlouho a nikdy jsem nad nima nemusel moc bádat, přijdou mi naprosto intuitivní.
Já třeba Zoomy používám už dlouho a nikdy jsem nad nima nemusel moc bádat, přijdou mi naprosto intuitivní.
Jak prosím vás s G1on nahráváte? Váhám mezi G1on a G3. Mám jen integrovanou zvukovku, která má velkou latenci. G3 má přímo nahrávání přes USB, takže v pohodě. G1on ale má jen jeden výstup. Nešel by náhodou rozdvojit a jeden pak poslat do repráčků pro odposlech v reálném čase a druhým tiše nahrávat? To by mě pak asi latence moc netrápila. Externí zvukovku se mi kupovat nechce, to už holt radši připlatím za G3.
Pokud se rozhodneš pro nahrávání, pořiď raději G3 - je to snadné a krabička se dá z USB rovnou napájet, takže ani nepřekáží žádné kabely navíc. Kvalita je srovnatelná s běžnými externími zvukovkami.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
Díky. Ono právě nejde o velké nahrávání, chci jenom pohodlně a rychle nahrát nějaký nápad a poslat ho spoluhráčům. Samozřejmě ušetřit pár tisícovek by potěšilo 
Ještě, když si tam pustím automatické bicí a looper, nahraje se mi to všechno i s tím?
Ještě, když si tam pustím automatické bicí a looper, nahraje se mi to všechno i s tím?
Taky používám G3 na nahrávání do Cubase LE,naprostá spokojenost jak píše Zdeněk . 2v1dArtagnan píše:Díky. Ono právě nejde o velké nahrávání, chci jenom pohodlně a rychle nahrát nějaký nápad a poslat ho spoluhráčům. Samozřejmě ušetřit pár tisícovek by potěšilo
G3 bude na tyto účely určitě komfortnější, ale!
Pokud chceš ušetřit, bude ti bohatě stačit i integrovaná zvukovka - velkou latenci můžeš vyřešit nainstalováním ovladačů ASIO4all a pak stačí pouze propojit výstup z G1on přímo do PC a sluchátkový výstup integrované zvukovky použít buď pro sluchátka (já doma hraju jen přes sluchátka) nebo pro Hi-fi.
Kvalita je samozřejmě o něco nižší, ale sám píšeš, že nejde o žádné velké nahrávání, spíš jen zaznamenávání nápadů pro ostatní muzikanty - na to bude kvalita dostatečná.
Takže za mě - pokud upřednostníš komfort a nevadí ti víc než dvojnásobná cena, tak běž do G3, pokud chceš "socka" řešení, půjde to v pohodě vyřešit i s G1on
Pokud chceš ušetřit, bude ti bohatě stačit i integrovaná zvukovka - velkou latenci můžeš vyřešit nainstalováním ovladačů ASIO4all a pak stačí pouze propojit výstup z G1on přímo do PC a sluchátkový výstup integrované zvukovky použít buď pro sluchátka (já doma hraju jen přes sluchátka) nebo pro Hi-fi.
Kvalita je samozřejmě o něco nižší, ale sám píšeš, že nejde o žádné velké nahrávání, spíš jen zaznamenávání nápadů pro ostatní muzikanty - na to bude kvalita dostatečná.
Takže za mě - pokud upřednostníš komfort a nevadí ti víc než dvojnásobná cena, tak běž do G3, pokud chceš "socka" řešení, půjde to v pohodě vyřešit i s G1on
"Nešel by náhodou rozdvojit a jeden pak poslat do repráčků pro odposlech v reálném čase a druhým tiše nahrávat? To by mě pak asi latence moc netrápila" Jo, takhle to lze obejít, správná myšlenka.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jaj píše torst - rozdvojení je taky cesta. Ale předpokládám, že jakmile se pustíš do nahrávání, stejně to budeš chtít dál zpracovávat. Budeš si chtít hned poslechnout (což s rozdvojkou snadno nepůjde), co jsi nahrál, možná udělat nějakej střih, přidat druhou stopu, udělat nějakou opravu...takže tam už to s latencí stejně nepůjde. Takže pak buď G1on a ASIO4all nebo G3
Môžem jednu blbečkovskú otázku? V čom je výhoda výstupov L a R na G3 oproti iba jednému na G1 ? Iba v tom, že môžem signál potiahnuť aj do ext. boxu a pod.? Do PA sa väčšinou ide "mono", či?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš používat stereo efekty, můžeš jít do PA stereo. Ovšem na G1on by to mělo pomoci Y kabelu jít IMHO také.
Týhle výtce nerozumim. Latence ti vadí jen při monitoringu při nahrávání a to externí příposlech opravdu vyřeší. Nahrané stopy pak hrajou "realtime", bez zpoždění, můžeš střihat kopírovat bez problémů.Placka píše:Jaj píše torst - rozdvojení je taky cesta. Ale předpokládám, že jakmile se pustíš do nahrávání, stejně to budeš chtít dál zpracovávat. Budeš si chtít hned poslechnout (což s rozdvojkou snadno nepůjde), co jsi nahrál, možná udělat nějakej střih, přidat druhou stopu, udělat nějakou opravu...takže tam už to s latencí stejně nepůjde. Takže pak buď G1on a ASIO4all nebo G3
Stereo výstup G1on vs. G3 jedině v tom komfortu - potřebuju/nepotřebuju kabel Y.