Efektový pedal vhodný na metal do 2000

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Luker

Efektový pedal vhodný na metal do 2000

Příspěvek od Luker »

Dobrý den mam kytaru AXL marquee a kombo peavey rage 158 a chci se zeptat jestli byste mi nedoporucili nejakej efektovej pedal který je určen na metal. Cenu vidim tak do 2tísíc. Zaujal mě tenhle http://kytary.cz/modtone-extreme-metal/HN121869/ . Jinak díky za odpověd
Naposledy upravil(a) Nero dne 16.08.2012 19:41, celkem upraveno 2 x.
Důvod: opraven odkaz - za tečkou a čárkou se píše mezera!
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Efektový pedal vhodný na metal.

Příspěvek od ITIetalista »

odkaz ti nefunguje... na metal ak distortion tak electro harmonix metal muff. :twisted:
This account don't exist longer.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Myslím, že se nedá jednoznačně říct, které zkreslení je nejlepší, je to spíš podle osobních preferencí, ten Muff není špatnej, ale nesedne každýmu ještě jsou dobrý Raty od Pro co a osobně se mi ty zvuky líbí víc než ten Mod tone... Ale nejlepší je jít do krámku, vzít si několik těch pedálů a vyzkoušet si, co mi vyhovuje ;) Otázkou taky je, o kolik to s tou krabkou bude lepší ;)
symar

Příspěvek od symar »

Tak odkaz funguje, jen je třeba smazat co je tam navíc, jinak s tečkou. Koukni na YouTube je tam toho mraky. na toho Modtona třeba tohle http://www.youtube.com/results?search_q ... JIwCXBc2dE. Za mě teda EHX Metal Muff pocket. Ukázka třeba tady http://www.youtube.com/watch?v=gS7r50i8Q4c.
Ale jak říkám tady furt, hajdy na YouTube, je tam toho mraky, třeba najdeš něco daleko lepšího.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Amid

Příspěvek od Amid »

ještě jsou dobrý Raty od Pro co...
Zkoušel jsem od ProCo pouze You Dirty Rat, takže nemůžu posoudit, jak jsou na tom i zbývající krysy, každopádně You Dirty na metal ani náhodou.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Já měl Turbo Rat, ta by šla a ještě jednu, ale to nevím jakou... Je jich víc druhů, každej kreslí jinak...
malik.sx

Pedál nebo multiefekt na METAL (jaký)

Příspěvek od malik.sx »

CHtěl jsem se zeptat jestli je lepší na styl metalu nějakých par pedalu popřípadě jakých nebo nějaký multiefekt mam metal distortion od RAzzoru,ale přide mi to takový nějaký.. nevim jestli k tomu dokoupit nějaký overdrive (nebo jestli se vubec může mit zapli vic pedalu s distortion a overdrive naraz) jsem začátečník co se týče efektu každý rada dobrá díky.
filo01

Re: Efektový pedal vhodný na metal do 2000

Příspěvek od filo01 »

Do jakého komba/hlavy hraješ?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Ja jen doplnim, na jakou kytaru/snimace, jake ladeni a jaky charakter zvuku ocekavas? Ale asi urcite bych distortion nedokrmoval overdrivem.
malik.sx

Příspěvek od malik.sx »

Mám Fender frontman 212r kombo a kytara cort x-4 a pedal Extreme metal od Razzoru, časem si chystam nějaký lepší kombo no ale taky bych uvítal radu. Na zkoušce se to jako dá s tím hrát,ale až budem někde na koncertě chci mit prostě libovej zvuk trošku hutnější distortion a překlikavat něco ve stylu Limp Bizkit či Linkin Park s distortion jako Hatebreed :D tak nevim. Dá se čistě pedál překlikavat mezi nim a multiefektem?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Doporucim vzit tohle dokud je k dispozici za takovou cenu. Potom ten Razzor muzes poslat k sipku. http://hudebnibazar.cz/metal-muff/ID975462/ Na moderni metlu ten efekt je idealni, da se taky nakroutit i neco postarsiho ale to u tebe asi nehrozi. Pouzivat distortion pedal a multiefekt samosebou jde (pokud myslis modulacni zvuky... delay, phaser atd... pouzivat zkresleni z multiefektu k distortion pedalu nedoporucuju)

Edit: Jeste mozna by se hodil Blackstar LT Metal, ale ten jsem nezkousel.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A co by si tímhle nákupem pomohl, když Razzor (OEM značky vyráběná firmou Joyo) Extreme Metal je de facto klon EHX Metal Muffu? Hutnější distortion se z toho jistě dostane vhodným nastavením 3-pásmového ekvalizéru na efektu a na zesilovači. Nepřehánět to s basy a výškami (klasický omyl nastavovat do V), spíše přidat středy. Důležité je taky neprznit zvuk zkreslením ze zesilovače (když jde o tranzistorák), je třeba jít do čistého kanálu komba. Nebát se, že je zkreslení málo, ono ho ve výsledném mixu s basou a bicími bude až až. Víc už by kapelou prolezlo stejně jen jako nerozlišitelné bzučení. Opravdu hutný metalový zvuk kombo s otevřenou zadní stranou stejně nevyrobí, pomohl by externí uzavřený box, alespoň 2x12.
Overdrive, pokud bys chtěl další zkreslovadlo, by mohl jít za distortionem, mohl by zakulatit a zesílit zvuk na sóla. Ale ten Extreme Metal má boost, ne? Pak je další OD či boost zbytečný.
torst

Příspěvek od torst »

Já vím, že už jsem s tim asi trapnej, ale konečná odpověď na všechny podobné dotazy zní : ZOOM G1on. Máš tam komplet všechno + tunu dalšího, jak věrohodný simulace většiny výše uvedenejch distortionů, tak i Hi-gain preampů. A za pár šušní !
No a jestli se nechceš babrat s editací, tlačítkama, nabídkama atd., doporučuju Digitech Death Metal. Mám ho a je to hodně slušná simulace higain preampu. 3-way korekce, pohoda. A za pár šušní !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Fořt píše:A co by si tímhle nákupem pomohl, když Razzor (OEM značky vyráběná firmou Joyo) Extreme Metal je de facto klon EHX Metal Muffu? Hutnější distortion se z toho jistě dostane vhodným nastavením 3-pásmového ekvalizéru na efektu a na zesilovači. Nepřehánět to s basy a výškami (klasický omyl nastavovat do V), spíše přidat středy. Důležité je taky neprznit zvuk zkreslením ze zesilovače (když jde o tranzistorák), je třeba jít do čistého kanálu komba. Nebát se, že je zkreslení málo, ono ho ve výsledném mixu s basou a bicími bude až až. Víc už by kapelou prolezlo stejně jen jako nerozlišitelné bzučení. Opravdu hutný metalový zvuk kombo s otevřenou zadní stranou stejně nevyrobí, pomohl by externí uzavřený box, alespoň 2x12.
Overdrive, pokud bys chtěl další zkreslovadlo, by mohl jít za distortionem, mohl by zakulatit a zesílit zvuk na sóla. Ale ten Extreme Metal má boost, ne? Pak je další OD či boost zbytečný.
Jsem nevedel ze to je klon. V tom pripade bych zadny efekt nekupoval, ten metal muff musi poslouzit bohate. Problem musi byt jinde, kombo, kytara, ruce, ekvalizace. Je tu jeste jedna moznost, prodat to kombo a efekt, poridit Crate FW120. To ma zkresleni az za roh. Nejlepsi varianta bude ale lampa, posetrit, poseckat, nerozhazovat za efekty atd...
malik.sx

Příspěvek od malik.sx »

JoJo dík chlapi za rady ..a jestli ještě muzu tak jaký konkrétně kombo by stě doporučili k tomuhle tvrdsimu styl..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“