Efektový pedal vhodný na metal do 2000
Pravidla fóra
Efektový pedal vhodný na metal do 2000
Dobrý den mam kytaru AXL marquee a kombo peavey rage 158 a chci se zeptat jestli byste mi nedoporucili nejakej efektovej pedal který je určen na metal. Cenu vidim tak do 2tísíc. Zaujal mě tenhle http://kytary.cz/modtone-extreme-metal/HN121869/ . Jinak díky za odpověd
Naposledy upravil(a) Nero dne 16.08.2012 19:41, celkem upraveno 2 x.
Důvod: opraven odkaz - za tečkou a čárkou se píše mezera!
Důvod: opraven odkaz - za tečkou a čárkou se píše mezera!
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Re: Efektový pedal vhodný na metal.
odkaz ti nefunguje... na metal ak distortion tak electro harmonix metal muff. 
This account don't exist longer.
Myslím, že se nedá jednoznačně říct, které zkreslení je nejlepší, je to spíš podle osobních preferencí, ten Muff není špatnej, ale nesedne každýmu ještě jsou dobrý Raty od Pro co a osobně se mi ty zvuky líbí víc než ten Mod tone... Ale nejlepší je jít do krámku, vzít si několik těch pedálů a vyzkoušet si, co mi vyhovuje
Otázkou taky je, o kolik to s tou krabkou bude lepší 
Tak odkaz funguje, jen je třeba smazat co je tam navíc, jinak s tečkou. Koukni na YouTube je tam toho mraky. na toho Modtona třeba tohle http://www.youtube.com/results?search_q ... JIwCXBc2dE. Za mě teda EHX Metal Muff pocket. Ukázka třeba tady http://www.youtube.com/watch?v=gS7r50i8Q4c.
Ale jak říkám tady furt, hajdy na YouTube, je tam toho mraky, třeba najdeš něco daleko lepšího.
Ale jak říkám tady furt, hajdy na YouTube, je tam toho mraky, třeba najdeš něco daleko lepšího.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Zkoušel jsem od ProCo pouze You Dirty Rat, takže nemůžu posoudit, jak jsou na tom i zbývající krysy, každopádně You Dirty na metal ani náhodou.ještě jsou dobrý Raty od Pro co...
Já měl Turbo Rat, ta by šla a ještě jednu, ale to nevím jakou... Je jich víc druhů, každej kreslí jinak...
Pedál nebo multiefekt na METAL (jaký)
CHtěl jsem se zeptat jestli je lepší na styl metalu nějakých par pedalu popřípadě jakých nebo nějaký multiefekt mam metal distortion od RAzzoru,ale přide mi to takový nějaký.. nevim jestli k tomu dokoupit nějaký overdrive (nebo jestli se vubec může mit zapli vic pedalu s distortion a overdrive naraz) jsem začátečník co se týče efektu každý rada dobrá díky.
Re: Efektový pedal vhodný na metal do 2000
Do jakého komba/hlavy hraješ?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Ja jen doplnim, na jakou kytaru/snimace, jake ladeni a jaky charakter zvuku ocekavas? Ale asi urcite bych distortion nedokrmoval overdrivem.
Mám Fender frontman 212r kombo a kytara cort x-4 a pedal Extreme metal od Razzoru, časem si chystam nějaký lepší kombo no ale taky bych uvítal radu. Na zkoušce se to jako dá s tím hrát,ale až budem někde na koncertě chci mit prostě libovej zvuk trošku hutnější distortion a překlikavat něco ve stylu Limp Bizkit či Linkin Park s distortion jako Hatebreed
tak nevim. Dá se čistě pedál překlikavat mezi nim a multiefektem?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Doporucim vzit tohle dokud je k dispozici za takovou cenu. Potom ten Razzor muzes poslat k sipku. http://hudebnibazar.cz/metal-muff/ID975462/ Na moderni metlu ten efekt je idealni, da se taky nakroutit i neco postarsiho ale to u tebe asi nehrozi. Pouzivat distortion pedal a multiefekt samosebou jde (pokud myslis modulacni zvuky... delay, phaser atd... pouzivat zkresleni z multiefektu k distortion pedalu nedoporucuju)
Edit: Jeste mozna by se hodil Blackstar LT Metal, ale ten jsem nezkousel.
Edit: Jeste mozna by se hodil Blackstar LT Metal, ale ten jsem nezkousel.
A co by si tímhle nákupem pomohl, když Razzor (OEM značky vyráběná firmou Joyo) Extreme Metal je de facto klon EHX Metal Muffu? Hutnější distortion se z toho jistě dostane vhodným nastavením 3-pásmového ekvalizéru na efektu a na zesilovači. Nepřehánět to s basy a výškami (klasický omyl nastavovat do V), spíše přidat středy. Důležité je taky neprznit zvuk zkreslením ze zesilovače (když jde o tranzistorák), je třeba jít do čistého kanálu komba. Nebát se, že je zkreslení málo, ono ho ve výsledném mixu s basou a bicími bude až až. Víc už by kapelou prolezlo stejně jen jako nerozlišitelné bzučení. Opravdu hutný metalový zvuk kombo s otevřenou zadní stranou stejně nevyrobí, pomohl by externí uzavřený box, alespoň 2x12.
Overdrive, pokud bys chtěl další zkreslovadlo, by mohl jít za distortionem, mohl by zakulatit a zesílit zvuk na sóla. Ale ten Extreme Metal má boost, ne? Pak je další OD či boost zbytečný.
Overdrive, pokud bys chtěl další zkreslovadlo, by mohl jít za distortionem, mohl by zakulatit a zesílit zvuk na sóla. Ale ten Extreme Metal má boost, ne? Pak je další OD či boost zbytečný.
Já vím, že už jsem s tim asi trapnej, ale konečná odpověď na všechny podobné dotazy zní : ZOOM G1on. Máš tam komplet všechno + tunu dalšího, jak věrohodný simulace většiny výše uvedenejch distortionů, tak i Hi-gain preampů. A za pár šušní !
No a jestli se nechceš babrat s editací, tlačítkama, nabídkama atd., doporučuju Digitech Death Metal. Mám ho a je to hodně slušná simulace higain preampu. 3-way korekce, pohoda. A za pár šušní !
No a jestli se nechceš babrat s editací, tlačítkama, nabídkama atd., doporučuju Digitech Death Metal. Mám ho a je to hodně slušná simulace higain preampu. 3-way korekce, pohoda. A za pár šušní !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Jsem nevedel ze to je klon. V tom pripade bych zadny efekt nekupoval, ten metal muff musi poslouzit bohate. Problem musi byt jinde, kombo, kytara, ruce, ekvalizace. Je tu jeste jedna moznost, prodat to kombo a efekt, poridit Crate FW120. To ma zkresleni az za roh. Nejlepsi varianta bude ale lampa, posetrit, poseckat, nerozhazovat za efekty atd...Fořt píše:A co by si tímhle nákupem pomohl, když Razzor (OEM značky vyráběná firmou Joyo) Extreme Metal je de facto klon EHX Metal Muffu? Hutnější distortion se z toho jistě dostane vhodným nastavením 3-pásmového ekvalizéru na efektu a na zesilovači. Nepřehánět to s basy a výškami (klasický omyl nastavovat do V), spíše přidat středy. Důležité je taky neprznit zvuk zkreslením ze zesilovače (když jde o tranzistorák), je třeba jít do čistého kanálu komba. Nebát se, že je zkreslení málo, ono ho ve výsledném mixu s basou a bicími bude až až. Víc už by kapelou prolezlo stejně jen jako nerozlišitelné bzučení. Opravdu hutný metalový zvuk kombo s otevřenou zadní stranou stejně nevyrobí, pomohl by externí uzavřený box, alespoň 2x12.
JoJo dík chlapi za rady ..a jestli ještě muzu tak jaký konkrétně kombo by stě doporučili k tomuhle tvrdsimu styl..