Crate Blue Voodoo 300 head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
innerself

Crate Blue Voodoo 300 head

Příspěvek od innerself »

Dneska jsem po dlouhý době koukal na DVD Soulfly z roku 2005 a nemoh jsem si nevšimnout, že Soulfly dřív používaly hlavy (spíš jenom jako kulisu a vzadu hráli na něco jinýho) právě tyhle 300 wattový monstra od Crate.

http://youtu.be/80-453zPO_U?t=16s ( ta co je u maxe teda určitě zaplá neni, rizzo to má otočený a trošku to svítí tak možná na to hraje, ale asi tam má zaplej jenom power)

i jedna fotka existuje http://www.metalsucks.net/wp-content/up ... valera.jpg

U někoho jinýho jsem to zatim nenašel a když jsem hledal o tom nějaký informace tak nikde nic. Jenom jsem objevil tenhle článek http://www.music-store.cz/recenze/crate-bv-300h

Ani na oficiálních stránkách nic neni a už se tahle série asi neprodává a to byly i druhy s rozdílnejma wattama. Nemá s tim někdo zkušenosti jak to hrálo ? Nebo případně jestli to konkurovalo zvukem třeba 5150, nebo Dual Rectifieru ? Předpokládám, že to asi zas tak dobrý nebylo když výroba nepokračuje, ale třeba se pletu. Ta 300 wattová verze je ale zabijárna :D A ani docela moc nestojí, co jsem našel na ebay nějakej raritní kousek http://www.ebay.com/itm/Crate-BV300h-ha ... 1e82a16ed2
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Crate Blue Voodoo 300 head

Příspěvek od bubucci »

co vím, tak u nás ji má kytarista z Bethrayer od Kojetína. Druhý má právě 6505. Hrát jsem to ale neslyšel, ale ten základ bude v podstatě Blue Voodoo s 300W v konci. Každopádně bych to nechtěl přenášet a nebo servisovat :D
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Presne tak...Rozsirena clasika o jeden kanal...Byl to pokus ze strany Crate amp o konkurenci Mese Dual/Triple rectu...Crate hlavy jsou vseobecne dost podcenovany a daj se poridit za slusnej peniz...BV 150 zni docela zajimave a svyho casu na ni hralo hodne kytaristu...Gain ma docela hruby zrno a takovej az tranzistorovej bzucak...Super amp na podladenej death/grind ale treba ZZ-Top na ne hrajou do dnes :wink: Rozhodne ta 3stovka bude mit vetsi headroom a bude o dost cistci a konkretnejsi...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
innerself

Příspěvek od innerself »

bubucci píše:co vím, tak u nás ji má kytarista z Bethrayer od Kojetína. Druhý má právě 6505. Hrát jsem to ale neslyšel, ale ten základ bude v podstatě Blue Voodoo s 300W v konci. Každopádně bych to nechtěl přenášet a nebo servisovat :D
Docela by mě zajímalo, jak to hraje vedle sebe. Stačila by ale klidně ta 150tka :D
wolf píše:Presne tak...Rozsirena clasika o jeden kanal...Byl to pokus ze strany Crate amp o konkurenci Mese Dual/Triple rectu...Crate hlavy jsou vseobecne dost podcenovany a daj se poridit za slusnej peniz...BV 150 zni docela zajimave a svyho casu na ni hralo hodne kytaristu...Gain ma docela hruby zrno a takovej az tranzistorovej bzucak...Super amp na podladenej death/grind ale treba ZZ-Top na ne hrajou do dnes :wink: Rozhodne ta 3stovka bude mit vetsi headroom a bude o dost cistci a konkretnejsi...
Je teda zajímavý že se to přestalo vyrábět. Je to teda docela škoda, když je to teda high gain na úrovni.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

No Krank je dle me taky super aparat na urovni a hral na nej kdekdo a presto to dotahli tam ze spolecnost ukoncila existenci...Proste spatnej cas na spatnym miste aneb Mesa a Peavey valcujou vse co jim prijde do cesty...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

innerself píše:Je teda zajímavý že se to přestalo vyrábět. Je to teda docela škoda, když je to teda high gain na úrovni.
tak zase dnes tech higainu na urovni jsou desitky, takze bych to jako nejakou velkou skodu nevidel.
Navic letovat umi dnes tisice lidi, ale uspesna firma neni zdaleka jenom o tom.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak jasný ale hrát líp jak mesa nebo třeba peavey atd., tak by určitě hudebníci hráli právě na crate. Dřív taky každej hrál na marshall, apak zjistili že jsou prostě na ty různý druhy metalu lepší zesilovače. I když pár jedinců u marshallů zůstalo do dneška. Ale právě na ty crate je vidět málokdo. Já věděl že nějaká taková firma existuje, ale u moc hudebníků co poslouchám jsem to právě neviděl. Až na jednom tomhle živáku soulfly http://www.youtube.com/watch?v=Y0qmOEewMAg kde je v čase 0:10 vidět u toho otočenýho zesíku, že v něm neni ani síťák a druhej pro změnu nesvítí :D, takže to byla prostě jenom reklama pro fimu crate :D
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Presne tak...Ty endorsment slmlouvy jsou vazany tim ze min. rok budes pouzivat jen jejich ampy...Ja videl Arch Enemy kdyz v ty dobe hrali za Krank a meli Mesa boxy s prelepenym logem cernou paskou a hlavy tam radsi ani nemeli...Ale bylo uplne jasny ze za hradbou boxu sedela 5150...

innerself

Příspěvek od innerself »

Tak u těch soulfly si zase nejsem jistej co tam měli :D Na netu jsou videa z roku 2004 a na každym koncertě je jinej aparát :D Z metalmanie, která byla v březnu 2004 měl rizzo duala a max 5150 Tam dokonce obě hlavy svítily, takže na to určitě hráli, dokonce i zvuk maxovo kytary tam byl bomba oproti ostatnim živákum, kde zněla jeho kytara jako nějakej marshall viz. odkaz výš. Prostě rizzovo kytara je o mnoho víc zkreslená mi příde. Potom má snad v červnenci roku 2004 někde max nějakýho marshalla a rizzo triple xxx (kde svítila jenom tripel xxx ale jenom v power režimu bez stand by), takže taky bůh ví co bylo vzadu :D No a na závěr, což je bonus na tom Dvdčku, jsou vidět od peavey ultra plus a jsx, který taky svítily :D Ale pozor bedny byly Crate :D Vim, že posledních pár let hrajou už oba na 5150tky, ale v tom roce 2004 to bylo fakt co koncert, to jinej aparát :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

John 5 hraval u Mansona na tyhle potvory. Ale jak dlouho a ktere songy a tak, to nevim. Znam jen tenhle obrazek, kde je s nima vyfocen :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já jsem si na to kdysi chvíli zavrzal a hrálo to dost dobře a kupodivu to umělo hrát i relativně "potichu", což je naštěstí u moderních zesiků vcelku běžné. Ovšem "potichu" je diskutabilní. :) No prostě to nutně nemuselo řvát jako kráva, aby si člověk zahrál. :wink: Každopádně je to zesik do hlasité kapely, to je jasné. :wink: Beru to jako odpověď na Triple Rectifier.
Moc se mi líbily parametrické středy, to je skvělá věc, i když si zřejmě každý najde jednu oblíbenou polohu a už s tím nehýbe - ale hodně to měnilo charakter, takže zesik mi připadal dost unisex a přišlo mi to v tom šestipoťákovém designu lepší, než mít na každém kanálu Presence, jako to má Rectifier. Na masteru je kromě Presence i pot Resonance (ála Peavey), podle mě taky velké plus (akorát to mají nějak dementně nazvané, s**e pes). Ale chybí master volume, což by mi vadilo i na dvoukanálu, natož se třemi. Vzadu jsou trimery na nastavení biasu, gut. Na repráky už to má i speacony, haha :roll: :) a konec jde zatížit do 2 ohmů, to jsem ještě na lampáči neviděl, tak mi to utkvělo :) ...mno, se dvěma 4Ω boxy se to možná vyplatí, ale kdo je má? :) Lamp je tam nějak strašlivě, nacpané je to zhruba jako Triple Rectifier, ale překvapivě velkých je jen 6 (malých 10, myslím), nevím, jak konstrukčně nahnali ten výkon, nejsem elektronik. Takže výměnu odhaduju cca na stejné prachy jako Triple, t.j. 4-6000 :?:, je to tak? Na rozdíl od Mesy na lampy míří 2 větráky, což jim nejspíš prodlouží životnost, fajn.

Ale ani to nemusíte zkoušet a otázka naskočí sama komukoli, kdo někdy hrál na 100W lampáč: co s tím krámem a proč si to vlastně udělat? :) Pro normální populaci to vůbec není a nedivím se, že to přestali dělat, pochopil bych třeba ponechání v custom shopu na zakázku, ale sériově to asi nemělo šanci na přežití ani před 10 lety. A kdo si to koupí dneska, kdy polovina kytaristů chce výkony do max. 50W? Myslím, že i za brutálně sníženou cenu bych se na to vyprdnul kvůli hmotnosti a nákladům na servis lamp (u mě platí i pro Triple Recto).

PS: Myslím, že koncák MB Strategy 500 musel být na údržbu "krapet" náročnější. :wink:

Obrázek
innerself

Příspěvek od innerself »

Já nakonec zjistil, že Soulfly na to nahrávali album prophecy. A zvuk se mi na svojí dobu tam docela líbí, i když nevim jestli to nenahrávali na 150 wattovou verzi, protože ta vypadá úplně totožně. Ještě jsem koukal že existuje i 120 wattová verze, která už měla na pohled jinej ekvalizér. U tý 300 wattů verze se nedivim že se nevyrábí, ale ta 120 a 150 mohli dělat dál. Ale asi to díru do světa neudělalo a každej bral rači konkurenty :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kolega měl tu 150W verzi a bylo to vcelku fajn, teda když se to porovnalo s půjčeným 100W tranzistorem, na který jsem chvilku hrál. Chvilku potom jsem pořídil Engl Powerball a kolega z toho byl vyloženě neštastný a zesák musel na úpravu preampu k panu Zemanovi. Kytary jsme měli stejné (RG1527) a on měl 4x12 Crate s V30 a já nějaký dělaný 412 s levnějšíma Celestionama.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zajímavé. Je fakt, že jsem neměl s čím přímo porovnat, ale to tříkilo mi až takhle marné nepřišlo. :)
Kdysi jsem si vrznul i na starší 120W verzi se zlatým logem v modré kožence a to se mi líbilo. Ale je to dávno. Nějak si vybavuju, že na ně hrál Marty Friedman - nekecám? :)

Tohle je už OT, ale výborně hrající Crate je Vintage Club 50 - a nenechte se mýlit vzhledem, umí i higain dždž :)

Obrázek
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

O tom jsem před necelým rokem přemýšlel, když jsem ho zahlédl na bazaru. :) Lidi asi zájem nemají, furt se tam to kombo válí. A nedávno se tam objevila i hlava + box.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak já se rovnou vyjádřim k otázce na kterou jsem se sám ptal, akorát teda k 150ti wattový verzi. Je to až šílený kolik jde na tom zesilovači nakroutit zvuků díky potenciometrum, který udávaj frekvence kde budou zabírat středy a u třetího kanálu vejšky. Druhej a třetí kanál jsou na tom gainem stejně, ale každej z nich má jinej charakter. U druhýho kanálu je krokovej potenciometr na boost středů a když by se vám líbil zvuk bez boostu, tak poťák nastavíte jednoduše na off. Třetí kanál má taky parametrickej potenciometr, ale tentokrát se to týká vejšek. Zkrátka si člověk může vybrat polohu vejšek, který ještě může regulovat klasickym treble poťákem. Vejšky lze nastavit na 2, 4, 6, 8 a 10khz. A pro srovnání v poloze na 8khz je zesilovač schopnej hrát na chlup stejně jako ultra kanál na peavey jsx. V poloze 6khz má zase takovej ten podobnej charakter jako 6505. Takže tam jde nakroutit toho fakt dost. Musí si s tim člověk ale hodně pohrát. Jediný čim se ten crate liší oproti vejš zmíněnejch peavey je gain. Crate na maximum gain nastavení dá ten samej bordel jako peavey na 5/10. Takže kdo nedal u peavey nikdy gain za půlku tak by mu to stačilo úplně bohatě. Škoda že nemám přímý srovnání s dual/triple rectifierem. U těch je gain taky nižší než u peavey high gainů a hlavně Crate bylo postavený aby mese konkurovalo, takže je možný že by tam šel nakroutit totožnej zvuk. Každopádně je to hodně univerzální aparát s hodně vychytávkama.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“